Dansk fotograf vinder i verdens største hundefotokonkurrence

12-02-2015 13:57, af Tine Luther
For første gang nogensinde har en dansker placeret sig blandt de tre bedste i verdens største hundefotokonkurrence, den engelske kennelklubs Dog Photographer of the Year. Fotograf Karsten Bidstrup har vundet 3-pladsen i kategorien "Dogs at Work".
Copyright Ridehesten.com
Fotograf Karsten Bidstrup fangede dette unikke billede af en flok huskier, der slider sig over tundraen i det iskolde Lapland under Fjällrävens 300 km lange, rå og udfordrende Polar-hundeslædeløb.

I konkurrence med 13.000 andre indsendte billeder slap fotograf Karsten Bidstrups action-foto af hårdtarbejdende slædehunde fra Lapland igennem nåleøjet i den velrenommerede fotokonkurrence Dog Photographer of the Year. For 10. år i træk har et panel af engelske topfotografer, repræsentanter for den engelske kennelklub og elektronikgiganten Samsung udvalgt verdens bedste hundefotos i syv forskellige kategorier: Portrait, Puppies, Man´s Best Friend, Assistance Dogs and Dog Charities, I love Dogs Because, Dogs at Play og Dogs at Work. Første dansker nogensinde Karsten Bidstrup er den første danske fotograf, der har formået at få udtaget et billede i den prestigefulde fotokonkurrence. Men ud over 3. pladsen i kategorien Dogs at Work klarede Karsten Bidstrups fire andre indsendte billeder sig fantastisk igennem den hårde udvælgelsesproces og karakteriseres af panelet som "runner-ups" til de vindende billeder. "Jeg skød en lang serie billeder af de hårdtarbejdende slædehunde på vej over isen. Til konkurrencen var jeg ikke i tvivl om, at det var netop billedet af hundene, som opdager mig liggende fladt på maven i sneen med kameraet, jeg skulle indsende. Jeg kan rigtig godt lide den øjenkontakt, vi havde i bare et splitsekund," fortæller Karsten Bidstrup. Vinderbilledet på udstilling Ud over æren og titlen Dog Photographer of the Year har Karsten Bidstrup vundet et Samsung-kamera samt fornøjelsen af at få sit vinderbillede fremvist på det prominente Kennel Club Art Gallery, der er beliggende i Clarges Street, Piccadilly, London i perioden 12. februar til 27. marts 2015. Alle vinderbillederne bliver desuden vist på The Kennel Clubs hjemmeside fra i dag, den 12. februar 2015. Se mere via linket under billedet til højre. Prisuddelingen foregår på verdens største hundeudstilling, CRUFTS, lørdag den 7. marts kl. 10 på Samsungs stand - ligesom alle vinderbillederne vil blive fremvist på store fladskærme overalt på hundeudstillingen i løbet af weekenden.

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hundemekka på Dyrskuepladsen

08-05-2024 11:51, af Anne Cecilie Sohl

Hvis du ikke allerede har lagt planer for Kristi Himmelfartsdagene, så læg vejen forbi Roskilde Dyrskueplads. Fredag til søndag vil pladsen nemlig bugne af søde, dygtige hunde og deres ejere i anledning af Dansk Kennel Klub’s tredobbelte hundeudstilling. I løbet af de tre dage vil over 8.500 hunde blive bedømt og Dyrskuepladsen vil derfor være et sandt mekka for alle hundeelskere med rig mulighed for at få en stor overdosis af pelset kærlighed.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Symptom - træthed

20-01-2022 15:28, af Astrid Gerd Holtet

Træthed eller nedstemthed er et almindeligt symptom på mange forskellige sygdomme hos hunde, men det kan være svært for ejeren at opdage

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Endelig er de her! Billeder fra udstillingen i Roskilde

21-05-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Roskilde online.

Må min hund spise mælkebøtter?

28-07-2017 12:54, af Anne Ekenberg

Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.