Fra rejser eller fra medierne kender de fleste danskere til problemerne med gadehunde, der lever kummerlige liv. Disse hunde er uønskede og kæmper en hård kamp for at overleve. De må dagligt kæmpe om mere eller mindre fordærvede madvarer og døjer typisk med skader og sygdomme. Kun omkring tre fjerdedele af hvalpene i udviklingslandene overlever. De herreløse hunde holder typisk til i nærheden af mennesker, hvor de kan finde madrester. Men her opfattes de gerne som en plage og en sundhedsrisiko, hvorfor aflivninger – ofte masseaflivninger – udøves. Aflivningsmetoderne er som oftest barbariske. Desuden er de ineffektive og løser ikke problemerne, for der er altid masser af hunde til at formere sig og sprede sygdom. En løsning, der har vist sig langt mere effektiv, er at indfange hunde for at vaccinere og neutralisere dem, så de ikke kan formere sig. Mange steder er man i gang med at tackle problemerne på konstruktiv vis, men der ligger stadig et enormt arbejde for at dæmme op for problemerne. En af de organisationer, der gør en indsats for at løse problemer med gadehundene er WSPA. Du kan se mere om organisationen via linket under billedet til højre. Kilde: WSPA
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
I næste nummer af HUNDEN kan du læse den rørende historie om tiårige Tiffanie, der overlevede mavedrejning og gennemgik en nøje planlagt genoptræning.
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.