Boxere, mops og spaniels får del i 5 millioner fra Agrias forskningmidler

15-02-2015 14:36, af Tine Luther
Nu uddeler Agrias forskningsfond 5 millioner til hunde- og katteforskning. Hermed får blandt andet boxer, mops og cavalier king charles spaniel hjælp til at få undersøgt sygdomme, der er almindelige blandt disse racer.
Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Ud af de 43 ansøgninger, Agria har modtaget i løbet af året, bevilges der forskningsmidler til 12 nye projekter samt 9 allerede igangsatte projekter. - Vi er glade for at kunne meddele, at ansøgningerne var af høj kvalitet, og at vi nu kan bevilge nye midler til forskningsprojekter, som kan hjælpe endnu flere hunde og katte til et sundere og længere live. Vi stræber efter, at flere sygdomme skal kunne forebygges, diagnosticeres og behandles, siger Pekka Olson, dyrlæge og forskningsansvarlig hos Agria Dyreforsikring. Fokus på hundeforskning Blandt de nye projekter er det først og fremmest hundeforskningen, der er fokus på. Blandt andet vil man nu undersøge en neurologisk sygdom hos racen cavalier king charles spaniel. Denne sygdom giver hunden store smerter, nedsat livskvalitet og ender ofte med aflivning. Andre projekter drejer sig om bevægelsesforstyrrelser hos mops og nyresvigt hos boxere. Det bliver mere og mere populært at bruge dyr i plejesektoren, og nu skal et forskningsprojekt undersøge til bunds, hvordan dyr øger livskvaliteten hos personale og beboere på plejehjem i Sverige, Finland og Danmark. Store midler til forskere ved Københavns Universitet I år er en stor del af de nye forskningsmidler gået til forskere ved Københavns Universitet. -Kombinationen af ansøgningernes høje kvalitet og de relevante forskningsemner fra flere forskere ved Københavns Universitet betød, at der blev bevilget penge til hele otte projekter, siger Pekka Olson. Forskningsfonden satser specielt på at støtte molekylærgenetisk forskning ved at delfinansiere udstyr og forskning ved Sveriges Landbrugsuniversitet for at mindske allergier hos hunde og hjælpe mennesker med allergi til at kunne have hund. -Den fortsatte satsning på udvikling af teknik og viden i forbindelse med hele den molekylærgenetiske forskning, der udføres både i bestemte projekter, og hvad angår udstyr, vil på længere sigt give os hjælpemidler, der vil gøre vores hunde mere sunde, siger Ulf Uddman, administrerende direktør for Svensk Kennel Klub. Fonden arbejder også aktivt for at udbrede viden, blandt andet ved at støtte International Partnership for Dogs og et offentligt forskningsseminar, der afholdes den 21. november 2015. /Pressemeddelelse fra Agria Dyreforsikring

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.

Skal du have hund? - Vælg den rigtige race!

13-10-2017 10:10, af Marlene Goldbæk Johansen

Hvert år bliver over 12.000 raske hunde aflivet i Danmark, fordi deres mennesker ikke længere kan eller vil beholde dem.

Det er ofte hundenes adfærd, som volder problemer, og problemerne skyldes næsten altid, at ejeren ikke var ordentligt afklaret omkring det at have hund – og om det rette racevalg, inden hunden blev anskaffet.

Det er uendelig vigtigt, at man vælger en race, der passer til lige netop det liv, man lever – og at man kan honorere racens behov. Både for hundens og for ejerens skyld!

Her kan du læse de portrætter af forskellige racer, der har været bragt i magasinet HUNDEN.