Ud af de 43 ansøgninger, Agria har modtaget i løbet af året, bevilges der forskningsmidler til 12 nye projekter samt 9 allerede igangsatte projekter. - Vi er glade for at kunne meddele, at ansøgningerne var af høj kvalitet, og at vi nu kan bevilge nye midler til forskningsprojekter, som kan hjælpe endnu flere hunde og katte til et sundere og længere live. Vi stræber efter, at flere sygdomme skal kunne forebygges, diagnosticeres og behandles, siger Pekka Olson, dyrlæge og forskningsansvarlig hos Agria Dyreforsikring. Fokus på hundeforskning Blandt de nye projekter er det først og fremmest hundeforskningen, der er fokus på. Blandt andet vil man nu undersøge en neurologisk sygdom hos racen cavalier king charles spaniel. Denne sygdom giver hunden store smerter, nedsat livskvalitet og ender ofte med aflivning. Andre projekter drejer sig om bevægelsesforstyrrelser hos mops og nyresvigt hos boxere. Det bliver mere og mere populært at bruge dyr i plejesektoren, og nu skal et forskningsprojekt undersøge til bunds, hvordan dyr øger livskvaliteten hos personale og beboere på plejehjem i Sverige, Finland og Danmark. Store midler til forskere ved Københavns Universitet I år er en stor del af de nye forskningsmidler gået til forskere ved Københavns Universitet. -Kombinationen af ansøgningernes høje kvalitet og de relevante forskningsemner fra flere forskere ved Københavns Universitet betød, at der blev bevilget penge til hele otte projekter, siger Pekka Olson. Forskningsfonden satser specielt på at støtte molekylærgenetisk forskning ved at delfinansiere udstyr og forskning ved Sveriges Landbrugsuniversitet for at mindske allergier hos hunde og hjælpe mennesker med allergi til at kunne have hund. -Den fortsatte satsning på udvikling af teknik og viden i forbindelse med hele den molekylærgenetiske forskning, der udføres både i bestemte projekter, og hvad angår udstyr, vil på længere sigt give os hjælpemidler, der vil gøre vores hunde mere sunde, siger Ulf Uddman, administrerende direktør for Svensk Kennel Klub. Fonden arbejder også aktivt for at udbrede viden, blandt andet ved at støtte International Partnership for Dogs og et offentligt forskningsseminar, der afholdes den 21. november 2015. /Pressemeddelelse fra Agria Dyreforsikring
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.