Ud af de 43 ansøgninger, Agria har modtaget i løbet af året, bevilges der forskningsmidler til 12 nye projekter samt 9 allerede igangsatte projekter. - Vi er glade for at kunne meddele, at ansøgningerne var af høj kvalitet, og at vi nu kan bevilge nye midler til forskningsprojekter, som kan hjælpe endnu flere hunde og katte til et sundere og længere live. Vi stræber efter, at flere sygdomme skal kunne forebygges, diagnosticeres og behandles, siger Pekka Olson, dyrlæge og forskningsansvarlig hos Agria Dyreforsikring. Fokus på hundeforskning Blandt de nye projekter er det først og fremmest hundeforskningen, der er fokus på. Blandt andet vil man nu undersøge en neurologisk sygdom hos racen cavalier king charles spaniel. Denne sygdom giver hunden store smerter, nedsat livskvalitet og ender ofte med aflivning. Andre projekter drejer sig om bevægelsesforstyrrelser hos mops og nyresvigt hos boxere. Det bliver mere og mere populært at bruge dyr i plejesektoren, og nu skal et forskningsprojekt undersøge til bunds, hvordan dyr øger livskvaliteten hos personale og beboere på plejehjem i Sverige, Finland og Danmark. Store midler til forskere ved Københavns Universitet I år er en stor del af de nye forskningsmidler gået til forskere ved Københavns Universitet. -Kombinationen af ansøgningernes høje kvalitet og de relevante forskningsemner fra flere forskere ved Københavns Universitet betød, at der blev bevilget penge til hele otte projekter, siger Pekka Olson. Forskningsfonden satser specielt på at støtte molekylærgenetisk forskning ved at delfinansiere udstyr og forskning ved Sveriges Landbrugsuniversitet for at mindske allergier hos hunde og hjælpe mennesker med allergi til at kunne have hund. -Den fortsatte satsning på udvikling af teknik og viden i forbindelse med hele den molekylærgenetiske forskning, der udføres både i bestemte projekter, og hvad angår udstyr, vil på længere sigt give os hjælpemidler, der vil gøre vores hunde mere sunde, siger Ulf Uddman, administrerende direktør for Svensk Kennel Klub. Fonden arbejder også aktivt for at udbrede viden, blandt andet ved at støtte International Partnership for Dogs og et offentligt forskningsseminar, der afholdes den 21. november 2015. /Pressemeddelelse fra Agria Dyreforsikring
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, sikrede sig lørdag endnu en gang sejren i Best In Show ved en international DKK udstilling.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Med risiko for at gentage os selv: Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, vinder endnu en gang Best In Show!
Så er billederne fra udstillingen i Herning kommet på hjemmesiden.
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Som en del af søndagens oplevelser i Store Ring, blev der ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonderland uddelt en særlig hæder til de imponerende repræsentanter for Danmarks seks nationalracer. Og det var en gammel dansk hønsehund ved navn Charletan's Rollo, der løb med titlen som Bedste Hund af Dansk Race.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Juniorhandleren Naya Kühne Andersen imponerede den britiske dommer i finalen ved søndagens Winter Wonder Show i Herning.