Bornholm bliver i den grad dansk og svensk

15-06-2023 09:03, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Helt derude i Østersøen ligger solskinsøen, der hvert år er vært for en af de hyggeligste hundeudstillinger i Danmark. I år kommer dansk/svensk gårdhund i den grad til at gøre sit indtog på den smukke klippeø

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Jørgen Bak Rasmussen

 

Når en ny udstilling nærmer sig, begynder man at kigge lidt i statistikkerne, og man undersøger, hvilke dommere, der kommer, og hvor mange hunde, der er repræsenteret i de forskellige racer.

24. juni går det løs på Bornholm. Den danske ø, der ligger halvanden times sejlads fra Ystad og fem og en halv times sejlads fra Køge, har en helt speciel plads i hjertet hos mange udstillere. Og i år må man sige, at udstillere af dansk/svensk gårdhund virkelig har taget øen til sig.

Med hele 51 hunde i racen lørdag og 50 søndag, er dansk svensk gårdhund den race, der er bedst repræsenteret på udstillingen på Bornholm. Nummer to er labrador med 36 hunde både lørdag og søndag.

– Det slår jo alle tidligere rekorder, lyder det fra en glad Helene Riisgaard Pedersen, der er næstformand i racens specialklub, og som gennem mange år har gjort et fantastisk stort arbejde for den lille charmerende nationalrace.

– Som opdrætter af racen er det jo dejligt, at racen får så meget opmærksomhed. Jo flere hunde, des mere genetisk variation, og når racen bliver eksponeret så meget på en udstilling, så vil flere også få øje på racen, fortsætter hun.

Copyright Ridehesten.com
I 2021 fik Helene Riisgaard Pedersen DKK's ærefulde opdrætterpris. Foto: Wiegaarden/Jørgen Bak Rasmussen

Helene Riisgaard Pedersen fortæller desuden, at klubben ikke gør noget særligt for at få så mange hunde på udstilling, men hun ser flere årsager til udviklingen i racen.

– Racen begynder jo at blive placeret i Store Ring. Det viser folk, at man godt kan komme langt med en dansk/svensk gårdhund, og det kan jo give hundeejerne blod på tanden. Det betyder selvfølgelig også noget, at udstillingen er på Bornholm, som ligger mellem Danmark og Sverige, så udstillingen trækker nok også en del svenskere til, siger hun og fortsætter:

– Derudover så oplevede vi ligesom mange andre et boom i vores race under coronaen. De hunde, der blev købt dengang, er nu et par år gamle, og nu vil de så gerne have dem på udstilling, hvis de skal bruge dem i avl.

Naturligvis kommer Helene Riisgaard Pedersen også til Bornholm, og det er ikke kun de mange dansk/svenske gårdhunde, hun glæder sig til.

– Bornholm er bare noget særligt. Der er altid godt vejr, udstillingen er hyggelig, og der er en rigtig god stemning. Folk har ikke så travlt, fordi alle bor på øen, og derfor er udstillingen ikke så stressende.

Fakta
Udstillingen på Bornholm
  • Hvornår: 24.-25. juni 2023
  • Hvor: På Rønne Stadion Nord, Torneværksvej 1, 3700 Rønne
  • Kl. 07.45 åbnes indgangen, og kl. 09.00 starter bedømmelserne (begge dage).
  • Samtlige ringe er udendørs.

Læs også

Se video: genoplev kåringen af Årets Hund

30-11-2023 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Det var et smukt øjeblik og der var fart på, da Årets Hund løb gennem Store Ring i Herning Messecenter ved årets sidste store udstilling, Winter Wonder Show. 

Stort øjeblik for Shiba Inu i Dortmund

21-11-2023 13:55, af Anne Cecilie Sohl

Shiba Inu racen er ikke typisk at finde på podierne rundt om på Europa's hundeudstillinger, men den 3.-5. november brillierede hanhunden Ai-We-Sed-So NeverEnding Story alligevel  i Dortmund.

Healing af hunde

17-11-2023 09:02, af Anne Cecilie Sohl

Under årets største udstilling i Herning var der stande i alle afskygninger. Mange af dem tilbød behandlinger til din hund, så som kiropraktik, massage, osteopati eller kranio sakral terapi. 

Billederne fra Bornholm er online

22-08-2018 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Nu kan du se alle de dejlige billeder fra solskinsøen

Bornholm: Se billederne: Hundehoveder

17-08-2019 14:48, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I de gamle Olsen Banden filmen var hundehoveder et skældsord. Sådan er det ikke på en udstilling. Se bare disse billeder af diverse hundehoveder

Bornholm går i hundene

14-08-2013 08:58, af Tine Luther
… når Dansk Kennel Klub den 17. – 18. august for første gang afholder dobbelt international hundeudstilling på Bornholm med flere end 3.400 tilmeldinger fordelt på 202 forskellige hunderacer.

Billeder: Hvordan er rejsen til Bornholm

13-08-2021 12:49, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Mange er netop nu på vej til Bornholm. Hvordan ser jeres rejse ud? 
 

Sara er Årets Juniorhandler

14-08-2022 15:03, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En imponerende bedrift af Sara DeAngelis har netop afgjort årets juniorhandlerkonkurence, selvom der er tre konkurencer tilbage

Bornholm: Racer og ringe lørdag

13-08-2022 08:13, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Her får du en oversigt over, hvor du finder de forskellige racer lørdag

Udstilling Bornholm: Meget mere end hunde

12-08-2022 10:35, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Overvejer du at lægge vejen forbi hundeudstillingen i Rønne, så er det en god ide at have lidt sparepenge med. Der er nemlig masser af fristelser for hundemennesker

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Pas på poterne i frostvejret: Vejsalt er smertefuldt

28-11-2023 13:21, af Anne Cecilie Sohl

Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.

Hjælp til hundens angst for fyrværkeri

29-11-2023 10:00, af Anne Cecilie Sohl

Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Sne kan give dårlig mave

21-11-2022 11:22, af Astrid Gerd Holtet

Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker

Vind med HUNDENs adventskalender

01-12-2023 13:05, af Anne Cecilie Sohl

I dag går vi officielt den søde juletid i møde, og i den forbindelse er vi hos HUNDEN klar med en adventskalender på vores sociale medier. Hver søndag i advent får du derfor chancen for at vinde spændende præmier til dig og din hund.

OVERBLIK: Sådan lufter du hunden i kulden

15-01-2021 15:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er ikke kun kulden, der generer vores firbenede venner i denne tid. Den salt, der strøs for at forhindre de tobenede i at falde og de firhjulede i at køre galt, er ikke god for hundenes poter. Det samme gælder små kugler af is

Skolehunden, helt præcist

04-12-2023 10:26, af Anne Cecilie Sohl

I dette blogindlæg kan du læse mere om, hvad en skolehund er og helt præcis kan. Som skrevet tidligere er en skolehund ikke 'bare' en hund som går rundt på en skole, det er en hund, som over tid er trænet til at hjælpe børn og unge med mange forskellige opgaver i forbindelse med skoledagen.

"Aktive hunde er lykkelige hunde"

28-11-2023 09:45, af Anne Cecilie Sohl

Sådan lyder motto'et hos Danmarks største løbeklub for hund og ejer, DIRTY PAWS. Klubben er en nystartet forening med lokalklubber spredt over det meste af Danmark, og deres mål er at få flere danske hundeejere ud og være aktive sammen med deres hunde.  

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Gør slædekørsel i sneen til en leg

05-12-2023 09:42, af Anne Cecilie Sohl

Det smukke snevejr frister til at lade den almindelige familiehund trække slæde med børnene. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ide, men før man går i gang bør man have nogle ting på plads, for at det er både sikkerhedsmæssigt forsvarligt og bliver en god oplevelse for hunden.