Årets Hund 2010 i Norge er fra Danmark

20-12-2010 09:48, af Tine Luther
Den ruhårede gravhund Treis Pinheiros Matisse SW ejet af Camilla Hübbe, Gørløse ved Hillerød, delte førstepladsen med en schæferhund
Copyright Ridehesten.com
Treis Pinheiros Matisse SW ejet af Camilla Hübbe blev Årets Bamsevinner i Norge. På de fleste udstillinger er han blevet vist af den professionelle handler Hugo Quevedo (billedet), der stammer fra Peru men er bosat i Norge og ifølge Camilla Hübbe er en fantastisk god hundekender. (Foto: Morten Hübbe)

– Norsk Kennel Klubs pendant til Dansk Kennel Klubs titel ”Årets Hund” hedder ”Årets Bamsevinner”. Det lidt pudsige navn skyldes, at man har valgt at opkalde titlen efter den første hund, der blev registreret i Norsk Kennel Klub, fortæller en glad Camilla Hübbe til hunden.dk. Camilla Hübbes smukke gravhund Treis Pinheiros Matisse har taget turen til Norge for at blive udstillet otte gange i 2010. – Egentlig udstillede jeg i Norge med målet om at gøre ham til norsk og nordisk champion. Da han så blev Best in Show først en gang, så en gang mere og sandelig også en tredje gang, så begyndte det jo at se ud som om, der var mere at gå efter. De norske regler er strikket sammen på den måde, at dine fem bedste resultater gennem året tæller med i årskonkurrencen, så Bamse-titlen krævede en del rejsen frem og tilbage. Det norske udstillingsår har været noget af en rutsjebanetur for Treis Pinheiros Matisse. På et par af udstillingerne spillede det ikke rigtigt; på andre fik han virkelig top-resultater – 4 x BIS 1 og 1 x BIS 4. Spændingen var stor til sidste øjeblik, og det endte med, at han delte førstepladsen i årskonkurrencen med schæferhunden Zanta av Quantos ejet af Tor Johansen og Inger Lise Jensen fra Lillesand. Kommer fra Brasilien Treis Pinheiros Matisse er opdrættet i Brasilien. – Jeg havde været i dialog et par år med kennelen, inden den helt rigtige hund dukkede op, fortæller Camilla Hübbe. – Det er jo altid spændende at tilføre en helt ny linje, og jeg mente, at Danmark – og Skandinavien – havde brug for en som Treis Pinheiros Matisse. Han er 3 ½ år gammel i dag og er far til tre kuld i Danmark, tre i Norge, et i henholdsvis Finland, Polen og Sverige. Desuden er der et kuld på vej i Ungarn og bestilling på et i Portugal. Hvalpene ser super fine ud, og en del af dem har allerede gode udstillingsresultater bag sig. Jeg opdrætter ikke selv, men har en søn af Treis Pinheiros Matisse.

Læs også

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Hunde begyndte at hyle ved fodgængerfelt i landsbyen

08-12-2023 08:57, af Anne Cecilie Sohl

For omkring en uge siden begyndte flere hunde i den lille by Fårup at hyle og trække sig væk fra et helt bestemt fodgængerfelt på Bakkevænget, lige ved skolen. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hjælp til hundens angst for fyrværkeri

29-11-2023 10:00, af Anne Cecilie Sohl

Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt. 

Sne kan give dårlig mave

21-11-2022 11:22, af Astrid Gerd Holtet

Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker

Skolehunden, helt præcist

04-12-2023 10:26, af Anne Cecilie Sohl

I dette blogindlæg kan du læse mere om, hvad en skolehund er og helt præcis kan. Som skrevet tidligere er en skolehund ikke 'bare' en hund som går rundt på en skole, det er en hund, som over tid er trænet til at hjælpe børn og unge med mange forskellige opgaver i forbindelse med skoledagen.

Pas på poterne i frostvejret: Vejsalt er smertefuldt

28-11-2023 13:21, af Anne Cecilie Sohl

Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde

Gør slædekørsel i sneen til en leg

05-12-2023 09:42, af Anne Cecilie Sohl

Det smukke snevejr frister til at lade den almindelige familiehund trække slæde med børnene. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ide, men før man går i gang bør man have nogle ting på plads, for at det er både sikkerhedsmæssigt forsvarligt og bliver en god oplevelse for hunden. 

Tre tips til juletiden

05-12-2023 09:15, af Anne Cecilie Sohl

Julen står for døren og det betyder ofte at vi skruer op for julegodterne, hygge og godt selskab. Det er dog en god ide at være ekstra opmærksom på din hund og hvordan du får den godt igennem den søde juletid.