Som så mange andre discipliner består schweisshundearbejde ikke kun af konkrete arbejdsopgaver med at finde anskudte eller påkørte dyr. Der findes også de såkaldte schweissprøver, hvor hundene arbejder på spor lagt ud til formålet og præmieres afhængigt af deres indsats. Prøverne er et vigtigt redskab i forhold til at finde avlshunde med gode schweissegenskaber. Prøven anno 2012 Årets Eliteschweissprøve blev afholdt i Klosterheden Plantage den 16. september 2012. Der var 16 hunde tilmeldt prøven fordelt med 10 hunde på 1000m/40 timers spor og 6 hunde på 1000m/20 timers spor. Eliteschweissvinder blev Labrador Coco Loco´s Premium Dark Chocolate/Pia Rix, som også prøven i 2009. De øvrige præmierede var: 1.pr. 1000m/40 timer Brown Hunt's Quattro/Helle Døj 2.pr. 1000m/40 timer Sostacks Go For It Fifi/Lene Jørgensen 1.pr. 1000m/20 timer Ma-Zip's Zito/Knud Erik Christensen 1.pr. 1000m/20 timer Brown Hunt's Pasta/Pernille Lillevang 1.pr. 1000m/20 timer Thea/Benny Frænde Jensen (Tysk Ruhår) 3.pr. 1000m/20 timer Enja/Berit Seljåsen fra Norge med Beagle Hvad er en schweissprøve? En schweissprøve handler om at aafprøve hundene under naturtro forhold. Ude i terrænet lægges et spor med schweiss (blod) fra hjortevildt, dog kan man anvende okseblod på de korte spor (400 m/3 timer). Sporet kan være henholdsvis 400 eller 1000 m langt og mellem tre og 40 timer gammelt. De letteste spor indeholder masser af schweiss og har blot et par knæk (retningsskift); de sværere har flere knæk, mindre schweiss og kan eksempelvis krydse smalle vandløb for at vanskeliggøre opgaven. Undervejs på sporet er der konstrueret ”sårlejer”, der er markeret ved tiltrædning af stedet og afsætning af rigeligt schweiss. Under en schweissprøve er det hundens præstation, der bedømmes – ikke førerens. Dommeren vurderer hundens sporvilje, -evne og -lyst, herunder koncentration, selvstændighed og ro.
Dansk Kennel Klub har offentliggjort væsentlige ændringer i reglementet for hundeudstillinger, herunder nye kategorier, justerede certifikatregler og tiltag for hundevelfærd. Ændringerne træder i kraft den 1. januar 2025.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Chrisco har efter flere episoder med adfærdsændringer hos hunde valgt at tilbagetrække en række produkter ud fra et forsigtighedsprincip. Produkterne er alle fra samme underleverandør, som Chrisco nu har valgt at opsige samarbejdet med.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Bananen med sin smukke gule farve indbyder i høj grad til at blive spist. Rå oven på ymer, som tørret snack lørdag aften eller i en banankage. VI elsker banan, men er den også en sund frugt for vores hunde?