Foreningen Krænkmigej, der blev stiftet tilbage i januar måned, går nu aktivt ind i kampen for at afskaffe begrebet hundekoldt.
Foreningens talskvinde Bente Jensen mener, at begrebet er krænkende over for hunde, og hun forstår ikke, hvorfor hunde skal blandes ind i dette vejrbegreb.
– Vi bor i et land, hvor det er koldt halvdelen af året, men hvorfor skal vi genere hundene for det. De har jo ikke valgt at blive født her. For eksempel er min egen dværgpudel Tonse meget ked af begrebet. Hver gang vi ser eller hører en vejrudsigt, hvor meteorologerne siger, at det bliver hundekoldt, gør hun voldsomt, og det kan jeg altså godt forstå, siger hun til hunden.dk.
Foreningen Krænkmigej er netop nu ved at gennemgå ordbogen over det danske sprog for at finde ord og begreber, foreningen mener skal slettes.
– Nu er vi jo kun nået til H, hvor vi jo så faldt over hundekoldt, og det er jo klart, at det er et af de ord, vi vil arbejde på at få slettet fra sproget, men vi er da også stødt på andre ord, siger hun og kommer med følgende opremsning:
– Hvad sker der for eksempel for ordet elefantsnot? Har du nogensinde set elefantsnot i virkeligheden? Kan man klistre ting op med det? Det tror jeg ikke, eller hvad med ordet abeskønt? Det er da ikke altid skønt at være abe. De bliver fremstillet som sådan nogle lalleglade dyr. Hvordan mon en depressiv abe har det med de t begreb? Der er også ordet dådyrøjne, som da er krænkende over for de dådyr, der ikke har kønne øjne, og de findes faktisk. Eller hvad med Gøg og Gokke, Hvorfor skal han hedde Gøg, spørger hun retorisk men forarget.
På spørgsmålet om, hvorvidt Foreningen Krænkmigej kun kigger på ord, der krænker dyr, er Bente Jensens svar klart:
– Ja det gør vi. Dyrene har ikke selv en stemme, så derfor tager vi denne kamp for dem.
Hunden.dk har sat sig for at undersøge, hvad begrebet hundekoldt egentlig dækker over, og overraskende nok betyder det ikke, at det er meget koldt, hvilket begrebet ellers tit bruges som beskrivelse af.
Faktisk betyder hundekoldt bare, at det er så koldt, at det kun er hundens snude, der er kold. Altså at det kun er lidt koldt.
Den oplysning kommer en smule bag på Bente Jensen, der dog ikke lader sig slå ud af det.
– Det vidste jeg faktisk ikke, men det giver jo faktisk meget god mening så. Men det ændrer ikke ved, at begrebet skal fjernes fra det danske sprog. Hvis hundene finder det krænkende, så er det krænkende, og jeg kan jo selv se på Tonse, at hun ikke er glad for det. Så vi kæmper videre, siger Bente Jensen til hunden.dk.
Når temperaturen falder, kan det være farligt for hunde at blive efterladt i kolde biler. Sørg for at beskytte din firbenede ven mod vinterens bidende kulde.
Frostgrader, sne og vejsalt kan skade din hunds poter, men med de rette forholdsregler kan du sikre, at din firbenede ven kommer trygt gennem vinteren.
Selvom sne kan være sjovt for hunde, kan det også give maveproblemer. Læs, hvorfor du skal være opmærksom på din firbenede ven i vinterkulden.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet