Aprilsnar: Ny forening: ”Hundekoldt” er krænkende

01-04-2021 09:02, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En ny forening til fremme af ikkekrænkende sprog er nu gået til kamp for at afskaffe begrebet hundekoldt, da det er krænkende over for hundene og dette var naturligvis en aprilsnar 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

 

Foreningen Krænkmigej, der blev stiftet tilbage i januar måned, går nu aktivt ind i kampen for at afskaffe begrebet hundekoldt.

Foreningens talskvinde Bente Jensen mener, at begrebet er krænkende over for hunde, og hun forstår ikke, hvorfor hunde skal blandes ind i dette vejrbegreb.

– Vi bor i et land, hvor det er koldt halvdelen af året, men hvorfor skal vi genere hundene for det. De har jo ikke valgt at blive født her. For eksempel er min egen dværgpudel Tonse meget ked af begrebet. Hver gang vi ser eller hører en vejrudsigt, hvor meteorologerne siger, at det bliver hundekoldt, gør hun voldsomt, og det kan jeg altså godt forstå, siger hun til hunden.dk.

Foreningen Krænkmigej er netop nu ved at gennemgå ordbogen over det danske sprog for at finde ord og begreber, foreningen mener skal slettes.

– Nu er vi jo kun nået til H, hvor vi jo så faldt over hundekoldt, og det er jo klart, at det er et af de ord, vi vil arbejde på at få slettet fra sproget, men vi er da også stødt på andre ord, siger hun og kommer med følgende opremsning:

– Hvad sker der for eksempel for ordet elefantsnot? Har du nogensinde set elefantsnot i virkeligheden? Kan man klistre ting op med det? Det tror jeg ikke, eller hvad med ordet abeskønt? Det er da ikke altid skønt at være abe. De bliver fremstillet som sådan nogle lalleglade dyr. Hvordan mon en depressiv abe har det med de t begreb? Der er også ordet dådyrøjne, som da er krænkende over for de dådyr, der ikke har kønne øjne, og de findes faktisk.  Eller hvad med Gøg og Gokke, Hvorfor skal han hedde Gøg, spørger hun retorisk men forarget.

På spørgsmålet om, hvorvidt Foreningen Krænkmigej kun kigger på ord, der krænker dyr, er Bente Jensens svar klart:

– Ja det gør vi. Dyrene har ikke selv en stemme, så derfor tager vi denne kamp for dem.

Hunden.dk har sat sig for at undersøge, hvad begrebet hundekoldt egentlig dækker over, og overraskende nok betyder det ikke, at det er meget koldt, hvilket begrebet ellers tit bruges som beskrivelse af.

Faktisk betyder hundekoldt bare, at det er så koldt, at det kun er hundens snude, der er kold. Altså at det kun er lidt koldt.

Den oplysning kommer en smule bag på Bente Jensen, der dog ikke lader sig slå ud af det.

– Det vidste jeg faktisk ikke, men det giver jo faktisk meget god mening så. Men det ændrer ikke ved, at begrebet skal fjernes fra det danske sprog. Hvis hundene finder det krænkende, så er det krænkende, og jeg kan jo selv se på Tonse, at hun ikke er glad for det. Så vi kæmper videre, siger Bente Jensen til hunden.dk.

Læs også

Sådan beskytter du din hunds poter i vinterkulden

14-01-2024 09:02, af Anne Cecilie Sohl

De kolde temperaturer, sne og is er noget, man som hundeejer skal være særligt opmærksom på. Det skyldes blandt andet, at vejsalt kan resultere i skader på hundens poter, og derfor er det ifølge chefdyrelæge vigtigt, at man kender til, hvordan man forebygger problemet.

Pas på hunden i kulden

11-12-2022 09:36, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mange tror stadig, at hunde kan klare al slags kulde på grund af deres tykke pels. Men hunde kan også få forfrysninger

Efterlad aldrig din hund i en kold bil

09-12-2022 08:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

De fleste ved, at hunde ikke må efterlades i varme biler om sommeren, men det samme er faktisk tilfældet om vinteren, hvor temperaturen kommer under frysepunktet. Desværre er der mange, som lader hunden sidde i bilen når det er koldt, men det kan have fatale konsekvenser

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Top 5 myter om sygeforsikring til kæledyr

22-02-2024 09:54, af Anne Cecilie Sohl

Mange danskere synes, at forsikringer er en jungle at finde rundt i, og måske netop derfor florerer der mange myter og fejlslutninger om emnet. Agria Dyreforsikring har interviewet danske hunde- og katteejere om årsagen til, at de har valgt ikke at sygeforsikre deres kæledyr. 

Nye kræfter i spidsen for hundene på Store Hestedag

13-02-2024 16:19, af Anne Cecilie Sohl

Anne Orholt har sagt ja til at overtage ansvaret for hundeområdet på Store Hestedag efter Tina Bjerre, der har valgt at hellige sig sin egen hundevirksomhed. Anne har igennem mange år haft hunde på programmet - ikke kun i fritiden, men også professionelt. 

Hundelufter overværede indbrud

19-02-2024 15:40, af Anne Cecilie Sohl

Da en borger var ude og gå med sin hund lørdag morgen, så han til sin overraskelse at en garagedør stod åben på Digevej i Agger Syd. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Billeder fra Fredericia online

16-02-2024 19:59, af Anne Cecilie Sohl

Så er billederne fra udstillingen i Fredericia kommet på hjemmesiden.

Kvik og de andre - hundene i Matador

04-01-2023 09:36, af Anne Egede

Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde