Aktiviteterne pibler frem

10-06-2020 16:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Udstillinger, prøver og konkurrencer er blevet aflyst, generalforsamlinger udskudt og øvrige aktiviteter sat i bero. Frivillige kræfter er sat i venteposition– alt er vendt på hovedet. Skal vi gøre noget eller hvad kan vi gøre?

Copyright Ridehesten.com
Foto: Connie Svane

I takt med at foråret kommer, pibler det frem med udendørs aktiviteter skræddersyet til coronareglerne.
Nogle vil måske mene, at det ikke er livsnødvendigt at få gang i konkurrencer og prøver, imens andre har fundet en forsvarlig måde at afholde prøver på efter alle COVID retningslinjer - og med stor succes.

Aktiviteter som apporterings- og markprøver for retrievere og spaniels og schweiss- og sporprøver er velegnede, da det anvendte terræn er natur og prøverne er lettere at organisere, så deltagerne ikke overstiger forsamlingsforbuddet.  Så derfor er det måske også naturligt, at det er netop special klubber for jagt- og brugshunderacer, der har sat gang i aktiviteterne.
 

Farvel og tak
Især Dansk Retriever Klub (DRK) har fået megen ros for afholdelses af deres fyraftensprøver (markprøver). Disse afvikles med få deltagere, en hverdags eftermiddag/aften og med kun én klasse på dagen, ikke som vanligt 3 klasser (begynder, åben, vinderklasse).

Der er et kæmpe behov på denne tid af året, da det normalt er højsæson for prøver, siger Connie Svane, ansvarlig for afholdelse af prøverne.  Hun fortsætter: mange vil gerne deltage og vi trækker lod blandt alle tilmeldte. Det er ikke nogen let opgave. Ved en fyraftensprøve kan 16- 18 deltage, men langt flere tilmelder. Jeg holder øje med og sørger for at alle får lov til at komme til prøve, når de tilmelder de forskellige prøver.

Hemmeligheden er begrænset antal deltagere, nøje planlagt skema for afvikling og man siger farvel og tak, når hunden har gennemført prøven. Der er ikke lagt op til hygge og socialt samvær.

DRK har taget højde for alt. Områderne de bruger er private for ellers kan de ikke styre ubudne gæster som eksempelvis nysgerrige hundeluftere.

Deltagerne instrueres nøje inden prøven. Et skema angiver, hvad tid den enkelte deltager må køre ind på prøveområdet, hvad tid man skal stå klar ved startlinjen, hvornår man forventer prøven for den pågældende ekvipage er slut, og sidst men ikke mindst, hvornår deltageren skal have forladt prøveområdet igen. Normalt afsluttes dagen med fælles præmieoverrækkelse men nu får deltagerne præmien med det samme.

Ved startlinjen skal man spritte hænder inden man går ind til prøven. Man giver ikke hånd til dommeren som vanligt, men hilser pænt i stedet. Afstandskrav til hinanden bliver overholdt.

Og skulle nogen være i tvivl om proceduren, så har DRK lavet en video om hvordan det foregår til prøven.
Det viser overskud og sådan er det også når man taler med Connie Svane, den drivende kraft bag mange aktiviteter DRK i mere end 40 år.

– Der er mange fordele ved de små prøver. Nye prøveledere tør binde an med 18 deltagende hunde fremfor en prøve med over 100 hunde, som ikke er unormalt til de store prøver. Mange nybegyndere synes det er rart, at der ikke står 50 mennesker, hvor det i forvejen kan være intenst og overvældende at være på prøve for første gang. Det er faktisk også lettere at få frivillige, der bedre kan overskue afsætte en eftermiddag eller en aften, fremfor at være på prøven fra 7.00 – 19.00, som det normalt kræves, siger hun

Læs også

Livsforsikring på kæledyr

11-01-2023 08:52, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Prisen på hunde, katte og andre kæledyr er under Corona steget i takt med vores lyst til firbenet selskab, når vi har arbejdet hjemme eller været i isolation. Det har gjort køb af en hund eller kat til en stor investering, hvor mange har betalt 15-25.000 kroner for en firbenet ven.

Hundedamen med den vilde fortid

29-12-2022 10:04, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Patricia Campbell Hearst er rigmandsdatter, vinder i Westminster Kennel Dog Show og meget meget mere. Læs den vilde historie her

Så hårdt er livet som hvalpeejer

11-01-2022 12:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En hvalp er ikke til at stå for, men man skal altså lige huske, at der er masser af arbejde i at være ejer af en nuttet hvalp

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Flere Chrisco-produkter tilbagetrækkes og underleverandør opsagt

20-12-2024 07:35, af Cecilie Friis Amstrup

Chrisco har efter flere episoder med adfærdsændringer hos hunde valgt at tilbagetrække en række produkter ud fra et forsigtighedsprincip. Produkterne er alle fra samme underleverandør, som Chrisco nu har valgt at opsige samarbejdet med.

Den ultimative hundequiz

28-12-2021 10:58, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Quiz|

I disse dage bugner aviser med årsquizzer. Her er redningen for de, der ved mere om hunde

Må min hund få and?

10-11-2021 15:02, af Astrid Gerd Holtet

Nystegt mortensand kan få mundvandet til at løbe på de fleste hunde, men pas på med at lade hunden få del af anden - skroget kan nemlig være farligt for hunde

 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Advarsel: Tilbagekaldte tyggeruller fra Chrisco skaber bekymring blandt hundeejere

16-12-2024 12:07, af Cecilie Friis Amstrup

Chrisco har tilbagekaldt tyggeruller med kylling og okse efter flere meldinger om hunde med alvorlige symptomer som rastløshed, angst og psykotisk adfærd. Virksomheden arbejder nu på at finde årsagen.

Kvik og de andre - hundene i Matador

04-01-2023 09:36, af Anne Egede

Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

“Jeg er bekymret for min hvalps nisser”

20-12-2024 16:32, af Anne Egede

Sådan var der en, som indledte en besked til mig på messenger. Jeg skal ærligt indrømme, at jeg umiddelbart var en smule mystificeret – en hvalps nisser? Men, hey, nu er det jo december, og dermed højsæson for nisser, så hvorfor ikke?

Ny æra for hundeavl skal skabe bedre rammer for sundhed og velfærd

20-12-2024 15:16, af Cecilie Friis Amstrup

Dansk Kennel Klub gør etiske anbefalinger til regler for at styrke ansvarlig hundeavl.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt