9 gode grunde: Derfor er hunde gode for ældre mennesker

11-08-2022 10:44, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hvad gør hunde egentlig for ældre mennesker? Svarene er faktisk mange. Her bringer vi ni af svarene

1) Venskab

Med en hund er ældre mennesker aldrig alene. Måske har personen mistet sin ægtefælle og børnene er for længst flyttet hjemmefra. Så er hunden en god ven. Her skal det naturligvis påpeges, at den ældre også skal være i en forfatning, så han eller hun kan passe hunden.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

 

2) Berolige

Mange ældre, der rammes af eksempelvis en form for demens, oplever stor utryghed i deres hverdag. En hund kan berolige disse mennesker og gøre dem mere trygge. Her vil der være tale om en besøgshund og ikke en hund, den demensramte skal have ansvaret for

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

3) Aktiv

Det er sundt at holde sig i gang og med en hund er man nødt til at holde sig i gang. Den skal luftes, pusles for og leges med, og det er sundt for både hund og menneske.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

4) Holde hjernen i gang

En hund stimulerer også vores hjerne, og når vi bruger hjernen, træner vi den også. Derfor er en hund med til at holde ældre mennesker åndsfriske i længere tid.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

5) Humørbomber

Hvem er bedre til at sprede godt humør end en hund?

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

6) Hjertesundhed

Flere undersøgelser viser, at hundeejere generelt er sundere end folk uden hund. Derfor er det godt for hjerte og kredsløb at have hund, og det hænger naturligvis også sammen med punkt 3.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

7) Besøgshund

Mange ældre mennesker har glæde af at få besøg af en besøgshund.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

8) Beskyttelse

Er man ældre og bor alene, kan man være et udsat mål for kriminelle. Her er hunden en god hjælp.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

9) Socialisering

En hund er jo bare en god metode til at komme i kontakt med andre mennesker. Så med en hund bliver man sjældent ensom

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Læs også

Hold seniorhunden frisk

22-08-2022 08:00, af Astrid Gerd Holtet

Med alderen får mange hunde problemer med stive og ømme led i ben og ryg - det kan begrænse hunden og påvirke dens livskvalitet. Heldigvis er der flere ting, du kan gøre for at hjælpe din seniorhund forblive aktiv så længe som muligt

Videospil kan forbedre ældre hundes livskvalitet

04-02-2022 15:16, af Astrid Gerd Holtet

I takt med at hunden bliver ældre kan fysiske problemer som eksempelvis gigt, gøre det svært for den at træne på samme måde, som den kunne da den var yngre – men mental stimulering er vigtig, også for den gamle hund. Et forskerhold fra Wien, har undersøgt muligheden for at aktivere hunde ved hjælp af interaktive videospil – og deres erfaringer er lovende.

Fagligt: Fodring af hunden gennem forskellige livsfaser

15-04-2020 08:09, af Rikke Risum

Hundens energibehov varierer med hundens alder. Hundens foder skal derfor tilpasses op til flere gange i gennem hundens liv for at sikre god sundhed og trivsel. Læs videre og få et indblik i fodring af hunden fra nyfødt hvalp til seniorhund

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Pas på poterne i frostvejret: Vejsalt er smertefuldt

28-11-2023 13:21, af Anne Cecilie Sohl

Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.

Stjålet retriever fundet på plejecenter

20-11-2023 20:47, af Anne Cecilie Sohl

Tirsdag i sidste uge forsvandt en hund fra en adresse i Vordingborg, og ejeren, en 69-årig mand, efterlyste hunden på de sociale medier, for han var i sagens natur bekymret for, hvor hans hund var henne.

Højsæson for den smitsomme kennelhoste

27-11-2023 09:37, af Anne Cecilie Sohl

Hunde bliver ofte smittet med sygdommen, kennelhoste, når vinterens fugtige og kolde vejr indtræffer. Derfor er det i den kommende tid ekstra vigtigt, at man som hundeejer kan spotte symptomerne på kennelhoste og ved, hvad man selv kan gøre for at mindske risikoen for smitte.

"Aktive hunde er lykkelige hunde"

28-11-2023 09:45, af Anne Cecilie Sohl

Sådan lyder motto'et hos Danmarks største løbeklub for hund og ejer, DIRTY PAWS. Klubben er en nystartet forening med lokalklubber spredt over det meste af Danmark, og deres mål er at få flere danske hundeejere ud og være aktive sammen med deres hunde.  

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hvem skal vinde titlen som årets hundefotograf?

22-11-2023 11:45, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned modtager HUNDEN rigtig mange fantastiske billeder fra glade hundejere i hele Danmark, hvorefter der uddeles en præmie til de tre bedste billeder. 

Kvik og de andre - hundene i Matador

04-01-2023 09:36, af Anne Egede

Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller

OVERBLIK: Sådan lufter du hunden i kulden

15-01-2021 15:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er ikke kun kulden, der generer vores firbenede venner i denne tid. Den salt, der strøs for at forhindre de tobenede i at falde og de firhjulede i at køre galt, er ikke god for hundenes poter. Det samme gælder små kugler af is

Hjælp til hundens angst for fyrværkeri

29-11-2023 10:00, af Anne Cecilie Sohl

Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet