5 vintertips til hunden: Strøsalt giver flænger i poterne

23-11-2015 09:37, af Tine Luther
Omkring 650.000 hundeejere skal være varsomme, når de lufter hund i de kommende måneder. Strøsalt kan udtørre hundens poter, så de sprækker og giver sår. Få flere vintertips til din hund her.
Copyright Ridehesten.com
Hundesko beskytter både mod salt og kulde.

Normalt logrer hunde, når de skal ud og luftes. Men passer du ikke på din hunds poter henover vinteren, risikerer du at få en misfornøjet hund, der ikke har lyst til at gå nogen steder. Sådan lyder budskabet fra dyrlægerne hos AniCura, som hver vinter oplever hunde med tyndslidte og udtørrede poter. Årsagen er den megen strøsalt, som smides på veje og fortove for at fjerne sne og isslag. “Hunde er instinktive og lystbetonede dyr, som typisk er svære at bremse, når de får færten af en hundesnor. Men rent faktisk ser vi hunde, der beskadiger deres hundepoter så meget, at de i en periode mister lysten til at komme ud. Poterne har en relativ sart overflade, og er der meget salt på gaden, tørrer huden ud og kan resultere i revner, der bliver til sår. Derfor anbefaler vi, at man løbende vasker hundens poter, når den har været ud og gerne giver den potevoks på før og efter en gåtur. Er hunden sart, eller er der ekstraordinært megen sne, is og salt, kan man også give hunden hundesko på,” siger Jens Eslau, adm. direktør hos AniCura Københavns Dyrehospital. 5 VINTERTIPS TIL HUNDEN 1. Kører eller efterlader du din hund i bilen, så sørg gerne for et vinterdækken eller isolerende underlag til den, så den holder varmen. 2. Er hunden våd efter en gåtur, skal du tørre pelsen grundigt med et håndklæde, så den ikke nedkøles. 3. Udstyr hunden med refleksvest/reflekser og lygter, da bilister og andre trafikanter bedre kan se den i mørket. 4. Skal du ud og motionere hunden, bør du begynde med let gang i et par minutter, så hunden bliver varm og ikke forstrækker en muskel eller sene. 5. Hold hunden fra levende lys, konfekt og julekalendere, så den ikke får ufordøjelige ting ned i maven og evt. skal opereres. Kilde: AniCura

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Showhunden Sainz stråler i spotlyset

07-05-2025 07:14, af Cecilie Friis Amstrup

Den engelske springer spaniel Sainz er både en elsket familiehund og showstjerne, og ved årets første DKK udstilling i Fredericia løb han med den eftertragtede titel som Best in Show.

Snuder, snore og store titler: Tre dage med tophunde i Roskilde

02-05-2025 14:26, af Line Pedersen, Kommunikationsmedarbejder ved Dansk Kennel Klub

Foråret har meldt sin ankomst, solen begynder så småt at varme, og scenen er sat, så kom og vær med til årets første store udendørs hundeudstilling, som strækker sig over hele tre dage. Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend på Roskilde Dyrskueplads den 9.-11. maj 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Når isbilen ringer så logrer halerne

06-05-2025 07:13, af Cecilie Friis Amstrup

Med Hjem-Is kan hunde få deres helt egen is leveret direkte til døren. For opdrætter Brigitte Malou Christensen er hundeisen blevet et fast indslag ved både fødselsdage og hverdagsforkælelse, og ismanden Victor er blevet en kær gæst med logrende velkomst.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Ja, din hund må godt spise mælkebøtter, men...

03-05-2025 07:40, af Cecilie Friis Amstrup

Den gule blomst i haven er ikke bare flot at se på, men kan også styrke din hunds fordøjelse og understøtte organer som lever og nyrer. Hvis du samler den med omtanke, kan hele planten bruges som et naturligt supplement i foderet.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Besøgshund er et erhverv i Sverige

04-05-2025 07:32, af John Frank Ahm

Den svenske tilgang, hvor besøgshundeteams gennemgår en grundig uddannelse med fokus på hundens tryghed og kvaliteten af samværet med de ældre, fik mig til at pakke kufferten og rejse nordpå.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse