5 ting der kan stimulere din hund mentalt på regnvejrsdage

08-09-2016 15:46, af Kasper Larsson
Efteråret nærmer sig med hastige skridt. Nogen vil mene, at det allerede er her. Med sig bringer efteråret skyede, grå og regnfulde dage, hvor udendørsaktiviteter med hunden ikke just er sagen – men hvad skal man så give sig til? Vi har fem gode ideer
Copyright Ridehesten.com
Efteråret er lige om hjørnet. Det betyder kedelige og grå dage. Heldigvis er der masser af sjove øvelser og lege du og din hund kan lave indendørs. (Modelfoto: Shutterstock)

Udenfor regner det. Indenfor er du fanget med en hund der keder sig. Det er ingen sag at have det sjovt med sin firbenede ven, når solen skinner og vejret er godt. Men når vejret viser sig fra sin grå side, kan dagen hurtig blive triviel og kedelig. Men fortvivl ej – der er masser af spændende og sjove ting du og din hund kan lave sammen på de triste efterårsdage, hvor regnen pisker mod ruden og vinden piber i træerne. 1. Tampen brænder Tampen brænder er en sjov leg der vil tvinge din hund til at bruge sin fortræffelige lugtesans. Start blidt ud ved at lade din hund se, hvor du gemmer godbidderne, og lad den så finde dem. Når hunden forstår legen, kan du lade den vente i et andet rum, imens du gemmer de lækre presenter. Når legen sidder på rygraden kan du udskifte godbidderne med yndlingslegetøjet. Legen vil engagere og motivere din pelsede ven, og belønne ham for at bruge sin hjerne. Herunder kan du se en instruktionsvideo til legen. 2. Tovtrækning Tovtrækning er en sjov beskæftigelse og kan sagtens udføres indenfor. Det er også et godt indlæringsredskab for din hund – det giver nemlig hunden mulighed for at lære, hvad der er legetøj, og hvad der ikke er legetøj. Samtidig brænder hunden noget energi af på den fysiske udfoldelse. Sørg dog for, at det er dig der inviterer til legen og dig, der afslutter den. 3. Lær nye tricks og genopfrisk gamle En regnvåd dag er en glimrende mulighed for at lære nye tricks og støve de gamle af. At lære basal lydighed er med til at styrke båndet mellem dig og din hund. Det er samtidig mental træning for hunden, der holdes klar og kvik i pæren. Man kan starte med de helt basale øvelser som sit, dæk og indkald. Derfra kan man gradvist øge sværhedsgraden. Før du ved af det har du en lydighedsstjerne. Bare husk ikke at forfalde til rutiner, og bliv ved med at lære hunden nye tricks. 4. Agilityøvelser Indendørs agilityøvelser kan være en fantastisk sjov og givende beskæftigelse for dig og din hund. Start igen simpelt og lær hunden at hoppe over eller kravle under et møbel – det kan være et bord den skal under, eller en skammel den skal hoppe over – bare sørg for et stabilt underlag og brug aldrig vakkelvorne møbler. Husk at give din hund masser af ros og godbidder for en korrekt udført øvelse. Herefter er det kun fantasien der sætter grænserne for øvelserne. I videoen herunder kan du finde inspiration til sjove og udfordrende øvelser. 5. Apport – ikke kun med bold Mange hunde elsker at lege apport med en bold eller et stykke legetøj, men du kan også udforme legen, så din hund skal have gang i de små grå – og måske gøre livet lidt nemmere for dig samtidig. Du kan for eksempel træne din hund til selv at kunne hente sin snor, dine hjemmesko eller avisen. Her er det igen kun fantasien der sætter grænserne, og din hund vil elske dig for den sjove udfordring. Kilde: Dogtime.com

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Danskerne bekymrer sig mere om deres kæledyr end om familie

25-04-2024 08:24, af Anne Cecilie Sohl

”Lykken er en varm hundehvalp”, sagde ”Radisen” Søren Bruun. Men nu viser en ny undersøgelse, at det ikke kun er lykke og glæde man investerer i, når man inkluderer en hund eller kat i familien - man får også en stor portion bekymring med i købet. 

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Når immunsystemet angriber

16-05-2022 08:55, af Astrid Holtet

Immunmedieret thrombocytopeni hos hunde er en sygdom, hvor immunsystemet angriber og ødelægger hundens blodplader