5 ting der kan stimulere din hund mentalt på regnvejrsdage

08-09-2016 15:46, af Kasper Larsson
Efteråret nærmer sig med hastige skridt. Nogen vil mene, at det allerede er her. Med sig bringer efteråret skyede, grå og regnfulde dage, hvor udendørsaktiviteter med hunden ikke just er sagen – men hvad skal man så give sig til? Vi har fem gode ideer
Copyright Ridehesten.com
Efteråret er lige om hjørnet. Det betyder kedelige og grå dage. Heldigvis er der masser af sjove øvelser og lege du og din hund kan lave indendørs. (Modelfoto: Shutterstock)

Udenfor regner det. Indenfor er du fanget med en hund der keder sig. Det er ingen sag at have det sjovt med sin firbenede ven, når solen skinner og vejret er godt. Men når vejret viser sig fra sin grå side, kan dagen hurtig blive triviel og kedelig. Men fortvivl ej – der er masser af spændende og sjove ting du og din hund kan lave sammen på de triste efterårsdage, hvor regnen pisker mod ruden og vinden piber i træerne. 1. Tampen brænder Tampen brænder er en sjov leg der vil tvinge din hund til at bruge sin fortræffelige lugtesans. Start blidt ud ved at lade din hund se, hvor du gemmer godbidderne, og lad den så finde dem. Når hunden forstår legen, kan du lade den vente i et andet rum, imens du gemmer de lækre presenter. Når legen sidder på rygraden kan du udskifte godbidderne med yndlingslegetøjet. Legen vil engagere og motivere din pelsede ven, og belønne ham for at bruge sin hjerne. Herunder kan du se en instruktionsvideo til legen. 2. Tovtrækning Tovtrækning er en sjov beskæftigelse og kan sagtens udføres indenfor. Det er også et godt indlæringsredskab for din hund – det giver nemlig hunden mulighed for at lære, hvad der er legetøj, og hvad der ikke er legetøj. Samtidig brænder hunden noget energi af på den fysiske udfoldelse. Sørg dog for, at det er dig der inviterer til legen og dig, der afslutter den. 3. Lær nye tricks og genopfrisk gamle En regnvåd dag er en glimrende mulighed for at lære nye tricks og støve de gamle af. At lære basal lydighed er med til at styrke båndet mellem dig og din hund. Det er samtidig mental træning for hunden, der holdes klar og kvik i pæren. Man kan starte med de helt basale øvelser som sit, dæk og indkald. Derfra kan man gradvist øge sværhedsgraden. Før du ved af det har du en lydighedsstjerne. Bare husk ikke at forfalde til rutiner, og bliv ved med at lære hunden nye tricks. 4. Agilityøvelser Indendørs agilityøvelser kan være en fantastisk sjov og givende beskæftigelse for dig og din hund. Start igen simpelt og lær hunden at hoppe over eller kravle under et møbel – det kan være et bord den skal under, eller en skammel den skal hoppe over – bare sørg for et stabilt underlag og brug aldrig vakkelvorne møbler. Husk at give din hund masser af ros og godbidder for en korrekt udført øvelse. Herefter er det kun fantasien der sætter grænserne for øvelserne. I videoen herunder kan du finde inspiration til sjove og udfordrende øvelser. 5. Apport – ikke kun med bold Mange hunde elsker at lege apport med en bold eller et stykke legetøj, men du kan også udforme legen, så din hund skal have gang i de små grå – og måske gøre livet lidt nemmere for dig samtidig. Du kan for eksempel træne din hund til selv at kunne hente sin snor, dine hjemmesko eller avisen. Her er det igen kun fantasien der sætter grænserne, og din hund vil elske dig for den sjove udfordring. Kilde: Dogtime.com

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Fra samojeder til showsuits med stil og power

26-06-2025 12:40, af Cecilie Friis Amstrup

Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer  hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.

Se alle billederne fra Vejen

24-06-2025 14:10, af Cecilie Friis Amstrup

Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Hundekroen åbner hundesalon med wellness og pelspleje

29-06-2025 06:26, af Cecilie Friis Amstrup

Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Døgnet efter en operation

16-01-2022 09:57, af Astrid Holtet

At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen

Fem gode råd til sårpleje hos hunde

05-02-2021 15:11, af Astrid Gerd Holtet

Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?