Lørdagen startede som en helt normal dag for Hanne Holst, dyrlæge på dyreklinikken Skægkær. Dagen skulle dog udvikle sig i en spændende retning, da en drægtig riesenschnauzertæve gav fødsel til et kuld på hele 18 hvalpe! En riesenschnauzertæve i fødsel kom ind på klinikken. Efter at have født to hvalpe var fødslen gået i stå. Hverken Hanne Holst eller ejeren var dog det mindste i tvivl om, at der var flere hvalpe på vej. – Tæven havde ganske vist en meget stor mave, men vi havde ingen idé om, at der skulle komme så mange hvalpe siger Hanne Holst til TV 2. Efter at have undersøgt tæven og set størrelsen på hundens mave, vurderede Hanne Holst, at det var bedst at tilkalde en ekstra dyrlæge. Hvalpene blev ved med at komme – Da vi fik åbnet moren, kunne vi se, at der var en kæmpe livmoder med rigtig mange hvalpe. Vi fik taget dem ud en efter en, og de blev alle masseret og varmet for at få gang i luftvejene. De var alle sammen livsdygtige, fortæller dyrlægen til Tv2. På klinikken var det svært at stole på egne øjne og tælleevne. Alt i alt nåede antallet af nyfødte hvalpe op på 18. En fødsel på det omfang er bestemt ikke ufarlig for hverken tæve eller hvalpe. Hvalpene, der blev taget ved kejsersnit, risikerer at lide overlast og tæven kan tabe så meget blod, at hun omkommer. Heldigvis gik kejsersnitsfødselen uden større komplikationer. Tre hvalpe klarede den ikke Efter den store oplevelse har Hanne Holst løbende været i kontakt med ejeren, der fortæller, at tæven har det godt. Desværre er tre af hvalpene efterfølgende døde. De resterende hvalpe er blevet delt ud mellem moderen og en ammetæve. Hanne Holst, dyrlæge igennem 12 år og hendes kollega, der har været i hvervet i 25 år, har aldrig set så stort et kuld hvalpe før og glemmer nok næppe oplevelsen. Kilde: nyheder.tv2.dk
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.