Vær beredt: HUNDEN udkommer nu

16-08-2023 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I disse dage udkommer Magasinet HUNDEN til alle DKK's medlemmer. Her får du et overblik over, hvad du kan læse om i dette nummer

Copyright Ridehesten.com
Foto: TDK Foto

 

Hvad ved du egentlig om schæferhunden? Det kan du spørge dig selv om, inden du åbner det nye nummer af HUNDEN. For i bladet finder du nemlig et raceportræt om netop denne populære race, og vi garanterer, at portrættet kommer vidt omkring, og vi tror, at også du vil blive klogere på racen. På grund af raceportrættet er det også en smuk schæferhund, der pryder forsiden. 

Dette nummer af HUNDEN er altid lidt specielt, da bladet jo ikke udkommer i juli. Derfor kan du læse om begivenheder, som ligger et stykke tid tilbage. 

Et eksempel på dette, er udstillingen på Bornholm, der fandt sted i slutningen af juni måned. Dengang Danmark var ramt af tørke, og vi stadig troede på en sommer, der ville varme vores halvblege nordiske kroppe. I reportagen kan du læse om de to hunde, der vandt Best In Show. Du kan også læse om en helt særlig svensker, som har det med at juble ekstra meget i ringen. Måske går du og drømmer om en lille og smuk krøllet hund. Sådan nogen mødte vi, da vi stødte på bolonkaerne på Bornholm. Du kan også læse om god dyrevelfærd på øen i Østersøen, en alternativ tissestolpe og en præsentation af Silke Ravn, der tog sejren i juniorhandling lørdag. 

Måske er du mere til hundesport. Det har vi naturligvis også med i bladet. Tilbage i juni måned var der K9 Biathlon for alle på Lilleskov Slot med rekordmange deltagere. Men igen formåede Lotte Höhrmann, Torben Lund og alle deres dygtige hjælpere at levere et velsmurt og sjovt arrangement.  

Du kan også læse om årets ungdomslejr, som i den grad testede DKK's unges sammenhold. Lad os bare afsløre, at sammenholdet bestod, og fremtiden ser i den grad lys ud for Dansk Kennel Klub. 

Et nyt afsnit i Zara Holst Zachariasens serie om hvalpetræning, er der også blevet plads til. Denne gang kan du lære lidt om belønninger. 

Der har også været Hundens Dag, og det har vi markeret med lidt billeder og tekst fra flere arrangementer. 

Og så har DKK i samarbejde med KU/SUND afholdt kursus for røntgenfotograferende dyrlæger, og det har vi naturligvis også en spændende artikel om. 

I den triste ende af spektret har vi måttet side farvel til den dygtige dommer Poul Ørnemark, og du kan læse Jørgen Hindses fine mindeord om manden, der i 2022 blev udnævnt som Æresdommer i DKK. 

Vi håber, I vil nyde at læse bladet.  

Læs også

Flot afslutning i Vejen

16-06-2024 21:00, af Anne Cecilie Sohl

Søndag i Vejen bød trods nogle mørke skyer og få regnbyger, på meget mere solskin og varme, til de mange engagerede hunde og førere. 

Efter regn kommer solskin

15-06-2024 18:29, af Anne Cecilie Sohl

Det beviste vejrguderne i Vejen lørdag. Efter en drivvåd formiddag og start på eftermiddagen, begyndte solen at titte frem i horisonten. 

Hattrick til Simone

15-06-2024 18:04, af Anne Cecilie Sohl

Simone Riisgaard Kristiansen er ikke til at stoppe. Lørdag vandt hun for tredje gang i 2024 dagens juniorhandlingkonkurrence ved DKK's udstilling i Vejen - og så endda på sin fødselsdag. 

Overlevede 40 hagl og levende begravelse

30-05-2011 14:50, af Anne Kristine Tollestrup
Hunden Star overlevede at blive skudt med 40 hagl og derefter blive levende begravet.

DKK’s nye disciplin Nose Work hitter

25-01-2017 11:21, af Kasper Larsson
Nose Work er en ny sport i Danmark, hvor hunden lærer at bruge næsen og afsøge forskellige miljøer

Østjyllands Politi beslaglægger hund i Brabrand

09-10-2019 16:31, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ejeren har ti dage til at bevise, at hunden er lovlig

Tag hunden med til fest

05-02-2011 09:32, af Anne Kristine Tollestrup
I New York er det slut med at hunden skal være alene, hjemme når ejeren er til fest. Hundelivet er nemlig kommet i centrum på baren ”Fetch Club”.

Hunden i Hong Kong ændrer ikke status på Coronavirus

09-03-2020 15:35, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

For nogle dage siden blæste flere medier ud med nyheden om, at en hund i Hong Kong var smittet med Corona virus af sin ejer, men hvad er egentlig op og ned i sagen

Forgiftninger: Del 1 - Når hunden forgiftes

15-07-2011 09:59, af Anne Kristine Tollestrup
Tema: Forgiftninger - Mange stoffer fra vores nærmiljø kan udgøre en risiko, såfremt hunde indtager eller kommer i kontakt med dem.

Fuld gang i Roskilde

10-05-2024 18:30, af Anne Cecilie Sohl

Fredag blev DKK's tredobbelte udstilling i Roskilde skudt i gang - og selvfølgelig var HUNDEN på pletten!

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Har du råd til kæledyr? Find ud af om Fido sprænger budgettet

21-06-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Det er dyrere at være hunde- end katteejer. Det er i sig selv måske ikke overraskende, men hvad koster det egentlig pr. måned at have hund eller kat? Det har 800 hunde- og katteejere svaret på – og her kan du også læse, hvad der er årsag til forskellen i udgifterne.

Dyrlæge: Undgå at motionere din hund i varmen

18-06-2024 13:16, af Anne Cecilie Sohl

Om ikke så længe kommer de meget høje sommertemperaturer, som mange danskere sukker efter for tiden, og mange af os ser frem til at tilbringe mere tid udendørs med vores firbenede venner. 

Se billederne: Udstilling i Vejen

20-06-2024 09:27, af Anne Cecilie Sohl

Du kan nu se alle billeder fra Vejen online.

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Flot afslutning i Vejen

16-06-2024 21:00, af Anne Cecilie Sohl

Søndag i Vejen bød trods nogle mørke skyer og få regnbyger, på meget mere solskin og varme, til de mange engagerede hunde og førere. 

Hattrick til Simone

15-06-2024 18:04, af Anne Cecilie Sohl

Simone Riisgaard Kristiansen er ikke til at stoppe. Lørdag vandt hun for tredje gang i 2024 dagens juniorhandlingkonkurrence ved DKK's udstilling i Vejen - og så endda på sin fødselsdag. 

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet