Hvad ved du egentlig om schæferhunden? Det kan du spørge dig selv om, inden du åbner det nye nummer af HUNDEN. For i bladet finder du nemlig et raceportræt om netop denne populære race, og vi garanterer, at portrættet kommer vidt omkring, og vi tror, at også du vil blive klogere på racen. På grund af raceportrættet er det også en smuk schæferhund, der pryder forsiden.
Dette nummer af HUNDEN er altid lidt specielt, da bladet jo ikke udkommer i juli. Derfor kan du læse om begivenheder, som ligger et stykke tid tilbage.
Et eksempel på dette, er udstillingen på Bornholm, der fandt sted i slutningen af juni måned. Dengang Danmark var ramt af tørke, og vi stadig troede på en sommer, der ville varme vores halvblege nordiske kroppe. I reportagen kan du læse om de to hunde, der vandt Best In Show. Du kan også læse om en helt særlig svensker, som har det med at juble ekstra meget i ringen. Måske går du og drømmer om en lille og smuk krøllet hund. Sådan nogen mødte vi, da vi stødte på bolonkaerne på Bornholm. Du kan også læse om god dyrevelfærd på øen i Østersøen, en alternativ tissestolpe og en præsentation af Silke Ravn, der tog sejren i juniorhandling lørdag.
Måske er du mere til hundesport. Det har vi naturligvis også med i bladet. Tilbage i juni måned var der K9 Biathlon for alle på Lilleskov Slot med rekordmange deltagere. Men igen formåede Lotte Höhrmann, Torben Lund og alle deres dygtige hjælpere at levere et velsmurt og sjovt arrangement.
Du kan også læse om årets ungdomslejr, som i den grad testede DKK's unges sammenhold. Lad os bare afsløre, at sammenholdet bestod, og fremtiden ser i den grad lys ud for Dansk Kennel Klub.
Et nyt afsnit i Zara Holst Zachariasens serie om hvalpetræning, er der også blevet plads til. Denne gang kan du lære lidt om belønninger.
Der har også været Hundens Dag, og det har vi markeret med lidt billeder og tekst fra flere arrangementer.
Og så har DKK i samarbejde med KU/SUND afholdt kursus for røntgenfotograferende dyrlæger, og det har vi naturligvis også en spændende artikel om.
I den triste ende af spektret har vi måttet side farvel til den dygtige dommer Poul Ørnemark, og du kan læse Jørgen Hindses fine mindeord om manden, der i 2022 blev udnævnt som Æresdommer i DKK.
Vi håber, I vil nyde at læse bladet.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
For anden gang denne weekend sikrede den imponerende borzoi Borscana Sing A Song sig en Best in Show-titel ved DKK’s internationale udstilling i Vejen.
Knoglekræft hos hunden er en sjælden kræfttype, men den er desværre ofte meget aggressiv og spreder sig hurtigt
Da Mette i 2016 fik konstateret en tumor i hovedet, blev hendes liv forandret for altid. Hunden Molly har hjulpet hende igennem den svære tid
Den danske vinter byder på meget regn og slud - og dermed også meget mudder. Når hunden kommer hjem efter en lang gåtur, kan en vask derfor være nødvendig.
Nej, for helt så enkelt er det ikke…
En skolehund er en hund som arbejder på en skole og er særligt trænet hertil. En mere meningsgivende betegnelse kunne være terapi- og skolehund, da mange af de jobfunktionerne hunden vil have er terapeutiske. I dette blogindlæg vil du kunne blive lidt klogere på, hvad en skolehund er men også hvordan min motivation for hele det her projekt startede.
En skolehund kan nemlig gøre en enorm forskel for de børn og unge den er sammen med!
I hvert magasin af HUNDEN kårer vi månedens bedste læserfotos. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 24. marts
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?