Nu er de på den igen – terapihunde er landet i Dallas

13-07-2016 12:55, af Kasper Larsson
Terapihundeholdet, bestående af seks golden retrievers, er netop landet i Dallas, for at trøste de pårørende for de frygtelige drab på i alt fem betjente.
Copyright Ridehesten.com
På billedet ses en del af det hold, der er blevet sendt afsted til Dallas for at trøste de mange fortvivlede ofre for sidste uges hændelser. (Foto: Facebook)

De seks golden retrievere Luther, Ruthie, Katie, Rufus, Pax og Pheobe er vant til sorg og knuste hjerter. Til dagligt indgår de i K-9 Comfort Dogs, der drives af velgørenhedsorganisationen The Lutheran Church Charities. Holdet blev dannet i 2008, og sidst de var på pletten for at yde følelsesmæssig førstehjælp i Orlando, Florida, hvor over 50 mennesker blev skudt og dræbt på natklubben Pulse. På pletten igen Nu er hundene landet i Dallas for at hjælpe pårørende med at få afløb for deres følelser og frustrationer over de meningsløse drab på fem betjente ved en demonstration, arrangeret af borgerrettighedsorganisationen BlackLivesMatter. Demonstrationen kommer som en reaktion på at to unge, afroamerikanske mænd ugen for inden blev skudt og dræbt af politiet. Hundene blev inviteret til Dallas af en lokal kirke samt Dallas Politi for at hjælpe folk med at forstå, finde ro og få afløb i en tid, hvor USA er plaget af tumult mellem befolkningsgrupper. Hundene vil være til stede på gader og stræder, og ved forskellige mindesteder iført veste hvorpå der står: Vær sød at klappe mig. Hundene var også tilstede ved en mindehøjtidelighed ved byens rådhus i går aftes. – Vores primære fokus for denne tur er selvfølgelig politiet, deres familier og deres børn … og samfundet, fordi vi sørger alle sammen, siger Tim Hetzner, der er præsident for velgørenhedsorganisationen. Hundene har ved foruroligende mange lejligheder hjulpet mennesker, og deres førere fortæller, at de kan se en forskel på menneskers sorg, når en terapihund er i nærheden. – Når man klapper en hund, så sænkes hjertefrekvensen og man slapper af. Når man slapper af, kan man begynde at processere, hvad det er, man føler, siger Hetzner. De omsorgsfulde hunde vil forblive i Dallas så lang tid det kræves. De vil besøge udrykningspersonellet til de tragiske hændelser, være ved forskellige begivenheder rundt om i Dallas og sågar være at finde i venteværelser på hospitaler. Kilde: Wideopenpets.com

Læs også

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Pas på poterne i frostvejret: Vejsalt er smertefuldt

28-11-2023 13:21, af Anne Cecilie Sohl

Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.

Stjålet retriever fundet på plejecenter

20-11-2023 20:47, af Anne Cecilie Sohl

Tirsdag i sidste uge forsvandt en hund fra en adresse i Vordingborg, og ejeren, en 69-årig mand, efterlyste hunden på de sociale medier, for han var i sagens natur bekymret for, hvor hans hund var henne.

Højsæson for den smitsomme kennelhoste

27-11-2023 09:37, af Anne Cecilie Sohl

Hunde bliver ofte smittet med sygdommen, kennelhoste, når vinterens fugtige og kolde vejr indtræffer. Derfor er det i den kommende tid ekstra vigtigt, at man som hundeejer kan spotte symptomerne på kennelhoste og ved, hvad man selv kan gøre for at mindske risikoen for smitte.

"Aktive hunde er lykkelige hunde"

28-11-2023 09:45, af Anne Cecilie Sohl

Sådan lyder motto'et hos Danmarks største løbeklub for hund og ejer, DIRTY PAWS. Klubben er en nystartet forening med lokalklubber spredt over det meste af Danmark, og deres mål er at få flere danske hundeejere ud og være aktive sammen med deres hunde.  

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hvem skal vinde titlen som årets hundefotograf?

22-11-2023 11:45, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned modtager HUNDEN rigtig mange fantastiske billeder fra glade hundejere i hele Danmark, hvorefter der uddeles en præmie til de tre bedste billeder. 

Kvik og de andre - hundene i Matador

04-01-2023 09:36, af Anne Egede

Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller

OVERBLIK: Sådan lufter du hunden i kulden

15-01-2021 15:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er ikke kun kulden, der generer vores firbenede venner i denne tid. Den salt, der strøs for at forhindre de tobenede i at falde og de firhjulede i at køre galt, er ikke god for hundenes poter. Det samme gælder små kugler af is

Hjælp til hundens angst for fyrværkeri

29-11-2023 10:00, af Anne Cecilie Sohl

Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet