New Hope Denmark melder TV2 til Pressenævnet

14-09-2021 09:04, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Bestyrelsen bag New Hope Denmark er meget utilfredse med den udsendelse, der blev sendt på TV2 mandag. Efter at have lagt flere beviser for deres sag på Facebook vælger de nu at trække stationen i Pressenævnet. Organisationen ændrer ikke på deres fremgangsmåde fremover

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

 

Mandag sendte TV2 programmet, Gadehunde for millioner. Et program, der angreb organisationen New Hope Denmark for ikke at leve op til det ansvar, det er at importere gadehunde fra Portugal til familier i Danmark.

TV2 fremlagde, hvordan flere hunde har lidt af sundhedsmæssige problemer, og at enkelte desuden har været aggressive.

New Hope Denmark var ikke sene til at sende et forsvar ud på deres Facebookside. Her kan man se et opslag med 157 kommentarer, hvor New Hope Denmark står bag langt de fleste.

Organisationen forsvarer sig med næb og kløer, og det kan være vanskeligt at holde et overblik over de mange opslag i tråden.

Et væsentligt opslag, som vi har valgt at nævne, handler om et budget, der blev lagt frem i TV2’s program. I budgettet fremgår det, at organisationen tjente 800.000 kroner i 2020, hvilket ifølge New Hope Denmark ikke har hold i virkeligheden, da budgettet ikke indeholdt visse udgifter.

I tråden på Facebook lægger New Hope Denmark et screenshot af en chat op, hvor man kan se, at kvinden, der i tv-programmet fremlægger budgettet, erkender, at hun har fusket med det.

Du kan se tråden her. 

Dette skal ikke læses som et forsvar af New Hope Denmark, da der er mange andre kritikpunkter at tage fat i. Men organisationen fortæller, at de har givet TV2 oplysningen om budgettet, men stationen har ikke valgt at bruge oplysningen.

På grund af dette og flere eksempler afslører New Hope Denmark over for hunden.dk, at man vil melde TV2 til Pressenævnet for programmet.

Er det korrekt, hvad New Hope Denmark skriver, er det ærgerligt, da der som sagt er nok at kritisere New Hope Denmark for.

For eksempel lægger New Hope Denmark ansvaret for socialisering af hundene over til de nye ejere. Det er hunde, der kommer fra gaden i Portugal, og er ekstremt stressede, når de kommer frem til deres nye ejere.

Netop dette har ført til flere farlige situationer, hvor blandt andet et barn er blevet bidt af en hund. New Hope Denmark lægger ansvaret over på ejerne, der ikke har overholdt den køreplan, som organisationen udsender sammen med hundene.

Vi har spurgt New Hope Denmark, om de har overvejet at tage færre hunde hjem, og socialisere hundene, inden de kom ud til de nye ejere.

Hertil svarer, en person der vil citeres som bestyrelsen for New Hope Denmark følgende:

–Nej vi har den sidste tid udformet en endnu bedre procedure til screening af folk der kan adoptere, da samtlige af dem med kritik ikke var godt nok rustet til at eje en hund, dansk eller ej.

Der er altså ikke udsigt til at man vil tage færre hunde hjem, eller vænne dem til deres nye liv i Danmark, inden hundene kommer ud til de nye ejere.

Hanne Knude Palshof, der er formand for Den Danske Dyrlægeforening, har tidligere udtalt følgende om netop dette:

– Tager man hunde, der er vant til at leve på gaden, så lever de jo altså i flokke. Så er det altså noget af en kontrast at komme til Danmark til et liv i et parcelhus, hvor de skal være alene i mange timer, fungere i en familie og luftes i snor, siger hun i et af afsnittene.

 

 

Læs også

Ulovligt indført hvalp død af rabies i Bremen

16-09-2021 09:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En hvalp nåede kun at leve få dage i Tyskland, før den døde af den frygtede sygdom, rabies. Hunden er et godt eksempel på, hvorfor man skal overholde alle regler, når man indfører en hund til landet

TV2: En lidt speciel situation

15-09-2021 13:33, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har været i kontakt med redaktør for programmet, Gadehunde for millioner, og han anerkender, at det har været specielt at lave programmet

New Hope Denmark: Stephanie Carlsen føler sig misbrugt

14-09-2021 14:45, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Stephanie Carlsen er en af de tidligere frivillige fra New Hope Denmark, der udtalte sig i TV2’s program i går. Hun er chokeret over foreningens fremgangsmåder

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Pas på svampene. Tre hvalpe aflivet

21-09-2021 08:48, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Anicura Odense Dyrehospital har lagt et opslag på Facebook, som i den grad bør give stof til eftertanke

Opsang og popsang til udstillerne

19-09-2021 12:23, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Selvom lørdagen i Ballerup var fantastisk, var der hundehår i suppen, der ødelagde en smule af glæden

Hund i Skive bider igen

16-09-2021 12:24, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Den hund, der for godt en måned siden bed en mand i Skive, har nu bidt igen. Denne gang gik det ud over to betjente

TV2: En lidt speciel situation

15-09-2021 13:33, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har været i kontakt med redaktør for programmet, Gadehunde for millioner, og han anerkender, at det har været specielt at lave programmet

Se billederne: Søndag i Ballerup

20-09-2021 09:21, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Så blev det mandag. Men sikke en dejlig weekend, vi havde i Ballerup. Her får du lidt billeder

Rabies hos hunde

17-09-2021 12:13, af Astrid Gerd Holtet

Rabies – også kaldet hundegalskab – en livsfarlig sygdom, der heldigvis ikke ses i hunde i Danmark. Den findes dog i landene omkring os, og skal du rejse med din hund, skal hunden være vaccineret mod sygdommen

Ulovligt indført hvalp død af rabies i Bremen

16-09-2021 09:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En hvalp nåede kun at leve få dage i Tyskland, før den døde af den frygtede sygdom, rabies. Hunden er et godt eksempel på, hvorfor man skal overholde alle regler, når man indfører en hund til landet

Se billederne: Lørdag i Ballerup

18-09-2021 20:27, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Det har været en dejlig dag i Ballerup med masser af skønne hunde

Stor emotionel sejr i Ballerup

19-09-2021 17:55, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Så blev udstillingen I Ballerup afgjort, og det blev en flot finale med en fortjent og fuldstændig vild vinder

Hvorfor humper min hund alt og alle?

22-12-2016 13:46, af Kasper Larsson
Når din hund humper en fremmedes ben, er det ofte anledning til en meget akavet stemning. Det er en adfærd, mange hundeejere gerne vil være foruden