I det australske landbrug spiller hunden en vigtig rolle. Her er det ikke som rottehund, vores firbenede venner bliver brugt men til at hyrde får.
Og har man held til at opdrætte en virkelig dygtig fårehund, så kan der altså være store penge i det. Det kan Chris Stapleton bevidne. Han har opdrættet kelpier i 50 år, men forleden oplevede han noget, som han aldrig tidligere har oplevet. En af hans hunde blev nemlig solgt for cirka 233.000 kroner og dermed blev hunden den dyreste i verden.
Hunden hedder Capree Eve har siden sin hvalpetid imponeret den garvede opdrætter. Allerede da Eve var otte uger gammel, løb hun rundt om fårene og arbejdede med dem.
– Hun har bare et helt specielt naturligt instinkt, som jeg ikke har set før, fortæller Chris Stapleton til The Sydney Morning Herald.
Chris Stapleton er ikke i tvivl om, hvorfor hundene fortsat har en plads i det australske landbrug.
– En maskine kan jo ikke gå ud og hente mine får eller føre dem ud på marken, og så stadig være være familiens bedste ven, lyder det fra Chris Stapleton.
Da Dansk Kennel Klub sidste lørdag uddelte opdrætspriser i Fredericia, var Kennel Surtsey en af modtagerne. Det var en rørende oplevelse, fortæller Ulrikke Olsen, som er en af kennelens to ejere
Denne pyrenæiske hyrdehund står fast og viser al sin ynde. Billedet er taget af Mette Larsen
27.000 pund. Det var prisen for border collien Kim på en auktion og hermed er Kim blevet verdens dyreste hyrdehund
Den islandske fårehund Surtsey’s R-Röskvas rejse begyndte for 2 ½ år siden i en hvalpekasse på Fyns land. Derefter boede den i en kort periode i Østrig, som endte i et gidseldrama, hvorefter hunden blev hentet tilbage til Fyn, og for en måned siden var hun til parring i Frankfurt
Kært barn har mange navne. Her kalder vi den hvid schweizisk hyrdehund. Hvad ved du om den
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?