Kæledyrenes nye talerør hedder Pet PR

14-10-2022 14:06, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hvem skal tale kæledyrenes sag, når de ikke selv har et sprog, vi mennesker forstår? Det skal Pet PR, fastslår de to bagkvinder Mettelise Larsen og Lisbeth Beyer Mogensen

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

 

I en baggård på fjerde sal, så langt inde i det midterste af København, at man næsten kan snuse rådhuspandekagerne mod vest og høre politikernes dybe suk i Folketingssalen mod øst, bor Pet PR. Eller det vil sige, at her bor også Promote it, som er et pressebureau for kultur i alle afskygninger. Men nu udvider kvinderne bag Promote It med noget helt nyt.

– Vi starter nu Pet PR, der skal være kæledyrenes talerør, lyder det fra Lisbeth Beyer Mogensen, der sammen med Mettelise Larsen har kørt Promote it siden 2006.

Pet PR går i luften i dag, men hvad er det egentlig, dyrene kan bruge deres nye talerør til?

– Der sker så meget rundt i kæledyrenes verden. Den er fyldt med energiske ildsjæle, som har fået en god ide til kæledyr. Dem vil vi hjælpe. Vi vil fortælle deres historie og sørge for, at netop deres historie kommer ud i de danske medier, fortæller Mettelise Larsen.

– Vores arbejde består af, at vi skriver pressemeddelelser, vinkler og målretter historien til de enkelte medier, kontakter pressen og koordinerer interviews og indslag. At vi eksekverer presseaktiviteter fra A-Z. Vores ønske her er, at vores kunder får frigivet tid til at fokusere endnu mere på deres business og deres arbejde for dyrene, fortsætter Lisbeth Beyer Mogensen.   

 

Den firbenede inspiration

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

Nede fra gulvet lyder flere grynt. Først lader man som om, man ikke hører dem, men efter noget tid bliver de meget insisterende. Gryntene kommer fra en helt særlig medarbejder, som også har inspireret Mettelise og Lisbeth til den nye gren af deres virksomhed - og til Pet PRs logo. Det er Dicte, der traver rundt på gulvet. Dicte er en beagle, og hun fungerer som kontorhund på stedet.

– Hun har jo faktisk været en icebreaker mange gange, fordi folk har reageret på, at hun er her. Og langt de fleste har selvfølgelig reageret positivt, og vi har kun enkelte gange måtte lukke hende ind i et andet rum på kontoret, fordi vi havde møde med en, der ikke var begejstret for hunde, fortæller Mettelise Larsen.

– Ja og så er hun jo også en af vores mange veje ind i hele kæledyrsverdenen. Jeg har haft Dicte, siden hun var 4,5 år, og før hende havde jeg Eddie og Orson. Så jeg har jo oplevet rigtig mange af de ting, som hundeejere oplever. Derudover har man også bare automatisk fingeren på pulsen omkring, hvad der aktuelt rører sig i ”livet med hund”, for på mine gåture med Dicte møder jeg hver dag andre hundemennesker, jeg får en snak med, fortsætter Lisbeth Beyer Mogensen.

Copyright Ridehesten.com
Logoet er inspireret af kontorhunden Dicte

 

Den gode ide

Erfaringen med Dicte tæller naturligvis rigtig højt hos de to iderige kvinder, men de har også allerede hjulpet flere i kæledyrsverdenen med at komme ud i den brede offentlighed. Samarbejder med blandt andre HundeTV, som du måske kender fra Go’ Morgen Danmark, DogCoach, Dogley, Siccaro, Ditte Young, DogDays, Bullerbox og Hillerød Horseshow har sammen med erfaringen fra kulturverdenen, vist dem hvilken vej, de skal gå, for at få dyrehistorierne ud til offentligheden.

– Vi har haft og har stadig rigtig gode samarbejder med flere inden for kæledyrsverdenen, og vi oplever generelt en stor tilfredshed med vores arbejde. Jeg tror, det skyldes, at folk oplever, der bliver lyttet til dem, og så har vi en tendens til at finde nogle historier, som andre måske ikke lige ser, lyder det fra Mettelise Larsen.

Men hvem er det så, der kan gøre brug af Pet PR, er det stueopdrætteren, der gerne vil have sine hvalpe i Go’ Morgen Danmark?

– Vi henvender os til folk og firmaer, der har fået en god ide, har udviklet et spændende produkt eller gør en indsats for at fremme det gode dyreliv. Det kan være i alt fra træning til foderprodukter, bøger, messer og ting, der gør livet nemmere for kæledyrsejere. Mange ved måske slet ikke, at de går og gemmer på en rigtig god historie, som andre kan få gavn af at kende til. Det skal de ikke være bekymrede for. Har de den gode ide, har de også en historie, og den skal vi nok finde, siger Lisbeth Beyer Mogensen.

 – Ja og så skal man vide, at vi både arbejder med aviser, magasiner, tv og radio og så når vi ud både landsdækkende, regionalt og lokalt. Fra TV2 Nyhederne til Thisted Dagblad, supplerer Mettelise Larsen.

Gennem hele deres arbejde med både Pet PR og Promote it er der en klar linje, som de to kvinder holder fast i, og som de aldrig går på kompromis med.

– Vi har et etisk kompas, der altid vinder over alt andet. Vi vil sikre den gode kvalitet, så det er altså ikke håbløst forældede træningsmetoder, som bliver promoveret hos os. Vi gør rigtig meget ud af at researche på tingene, og kan vi ikke stå inde for et produkt eller nogle metoder, så er der ingen penge i verden, der kan få os til at promovere dette, siger Lisbeth Beyer Mogensen.

 

Du kan læse meget mere om Pet PR her. 

Læs også

Har du råd til kæledyr? Find ud af om Fido sprænger budgettet

21-06-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Det er dyrere at være hunde- end katteejer. Det er i sig selv måske ikke overraskende, men hvad koster det egentlig pr. måned at have hund eller kat? Det har 800 hunde- og katteejere svaret på – og her kan du også læse, hvad der er årsag til forskellen i udgifterne.

Traditionsrig lure coursing med Myndeklubben

07-06-2024 11:17, af Anne Cecilie Sohl

Traditionen tro gav Myndeklubben alle hunde mulighed for at prøve lure coursing på Hundens dag.

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.

Hvorfor er de overflødige kilo farlige?

25-03-2021 13:05, af Astrid Gerd Holtet

Fedme er et stigende problem hos hunde, og et problem man som ejer bør tage alvorligt – for med overvægten følger mange af de samme følgesygdomme, der ses hos mennesker med for mange kilo på sidebenene 

Eukanuba World Challenge sejren gik til USA

20-12-2011 19:23, af Vibe Madsen
Vinderen af Eukanuba World Challenge blev Australien Shepherd fra USA, og derved gik titlen for første gang til en hund på hjemmebane, hvilet publikummet var yderst begejstrede for.

Sterilisering af tæver

02-01-2011 07:56, af Anne Kristine Tollestrup
I USA er der gået trend i at sterilisere tæver i en tidlig alder. På den måde får man en hund fanget i en unghunds krop.

Hund stjålet af indbrudstyv

30-04-2012 13:24, af Tine Luther
Tyven blev taget på fersk gerning med hunden under armen.

Falske betjente opkræver bøde af hundeejer

15-02-2013 13:19, af Tine Luther
To mænd angav sig for at være betjente og anklagede hundeejer for ikke at have sin hund chippet korrekt.

Syngende hund fra New Guinea

25-04-2013 14:40, af Tine Luther
New Guinea singing dog er en af verdens mest sjældne hunderacer - og det er en vild en af slagsen.

Må din hund ligge i sofaen?

30-01-2012 13:46, af Tine Luther
I en ny afstemning på hunden.dk’s forside tjekker vi, hvor mange af brugernes hunde, der får lov at ligge i møblerne.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Må min hund spise kirsebær?

27-07-2017 09:48, af Anne Ekenberg

Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til

Havets hugorm er til fare for mennesker og kæledyr

08-07-2024 13:20, af Anne Cecilie Sohl

Når familierne skal nyde sommerlandet, strømmer de til stranden – men her er det vigtigt specielt for hundeejerne at være opmærksomme på de skjulte farer, der lurer under sandet og i det lave vand. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

I Sverige får man bøde for løs hund i bil

23-01-2020 09:02, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har talt med Riksförbundet M Sverige, der er den svenske pendant til FDM, om reglerne for hunde i biler i Sverige