Den søde juletid byder på masser af levende lys, benrester fra julestegen, farverige blomster og juleguf som nødder, rosiner og chokolade. Alt sammen lækkert for os mennesker men potentielle farer for vores kære hunde og katte. Det er en god idé med et par simple forholdsregler, hvis man vil undgå at ende hos dyrlægen midt i juleferien, hvor det hurtigt kan blive dyrt at få opereret julegodter og julepynt ud af maven på en tilskadekommen ven. Nemme forholdsregler ”Der er nogle nemme forholdsregler, man med fordel kan tage sig, som mindsker antallet af julefarer betydeligt. Vi anbefaler altid at holde sig til elektrisk lys på juletræet, placere blomster som hyacint, mistelten og julestjerne uden for rækkevidde, da de er meget giftige. Desuden skal man fortælle børnene, hvad de må og ikke må fodre familiens kæledyr med i den travle juletid", siger Sonja Karaoglan, Agria Dyreforsikring. Hund vs. Kat: Top 5 julefarer Der er nogle julefarer, som gør sig gældende for både hund og kat, og så er der andre, som specifikt går på enten den ene eller den anden. Især gavebånd og pakkepapir er en af de mere alvorlige julefarer, som begge dyr udsættes for. På grund af de mange farver er det enormt svært at modstå for en legesyg hvalp eller killing at tygge i, men hvis det først kommer ned i tarmen, kan det medføre store skader, som kræver operation hos dyrlægen. Familien bør desuden være særlig opmærksom på ben fra ”de tre f’er” (fisk, fugl og flæsk), som nemt kommer til at ligge fremme til fri afbenyttelse for en sulten hund eller kat efter julefrokoster. Top 5 julefarer for henholdsvis hund og kat ser således ud: HUND 1. Mørk chokolade - indeholder teobromin som er giftigt selv i små doser 2. Julesteg og sovs - det store salt- og fedtindhold er svært at fordøje 3. Gavebånd - kan sætte sig fast i tarmen og kræve operation 4. Stearin - forbrændinger, kan sætte sig i pelsen og fare for at dyrene spiser det 5. Juletræet – det kan være fristende at bide i en gren eller julepynt, med risiko for at træet vælter KAT 1. Juleblomster - mange blomster indeholder giftstoffer der kan give livstruende nyreskader 2. Gavebånd - kan sætte sig fast i tarmen og kræve operation 3. Kølevæske - den søde smag lokker katten men kølevæske er meget giftig og forårsager nyresvigt 4. Levende lys - tiltrækker nemt legesyge katte og kan give slemme forbrændinger 5. Glanskugler - tiltrækker nemt legesyge katte og hvis de er lavet af glas kan det hurtigt gå galt Pressemeddelse fra Agria Dyreforsikring
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Fra sommertræning i baghaven til 30 titler og stjernestatus. For Sofus, der fylder fire år i dag, er Sirius blevet en livsglad livsstil, og sammen med ejer Margit har han fundet en hverdag fyldt med motivation, glæde og samarbejde.