Den søde juletid byder på masser af levende lys, benrester fra julestegen, farverige blomster og juleguf som nødder, rosiner og chokolade. Alt sammen lækkert for os mennesker men potentielle farer for vores kære hunde og katte. Det er en god idé med et par simple forholdsregler, hvis man vil undgå at ende hos dyrlægen midt i juleferien, hvor det hurtigt kan blive dyrt at få opereret julegodter og julepynt ud af maven på en tilskadekommen ven. Nemme forholdsregler ”Der er nogle nemme forholdsregler, man med fordel kan tage sig, som mindsker antallet af julefarer betydeligt. Vi anbefaler altid at holde sig til elektrisk lys på juletræet, placere blomster som hyacint, mistelten og julestjerne uden for rækkevidde, da de er meget giftige. Desuden skal man fortælle børnene, hvad de må og ikke må fodre familiens kæledyr med i den travle juletid", siger Sonja Karaoglan, Agria Dyreforsikring. Hund vs. Kat: Top 5 julefarer Der er nogle julefarer, som gør sig gældende for både hund og kat, og så er der andre, som specifikt går på enten den ene eller den anden. Især gavebånd og pakkepapir er en af de mere alvorlige julefarer, som begge dyr udsættes for. På grund af de mange farver er det enormt svært at modstå for en legesyg hvalp eller killing at tygge i, men hvis det først kommer ned i tarmen, kan det medføre store skader, som kræver operation hos dyrlægen. Familien bør desuden være særlig opmærksom på ben fra ”de tre f’er” (fisk, fugl og flæsk), som nemt kommer til at ligge fremme til fri afbenyttelse for en sulten hund eller kat efter julefrokoster. Top 5 julefarer for henholdsvis hund og kat ser således ud: HUND 1. Mørk chokolade - indeholder teobromin som er giftigt selv i små doser 2. Julesteg og sovs - det store salt- og fedtindhold er svært at fordøje 3. Gavebånd - kan sætte sig fast i tarmen og kræve operation 4. Stearin - forbrændinger, kan sætte sig i pelsen og fare for at dyrene spiser det 5. Juletræet – det kan være fristende at bide i en gren eller julepynt, med risiko for at træet vælter KAT 1. Juleblomster - mange blomster indeholder giftstoffer der kan give livstruende nyreskader 2. Gavebånd - kan sætte sig fast i tarmen og kræve operation 3. Kølevæske - den søde smag lokker katten men kølevæske er meget giftig og forårsager nyresvigt 4. Levende lys - tiltrækker nemt legesyge katte og kan give slemme forbrændinger 5. Glanskugler - tiltrækker nemt legesyge katte og hvis de er lavet af glas kan det hurtigt gå galt Pressemeddelse fra Agria Dyreforsikring
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, sikrede sig lørdag endnu en gang sejren i Best In Show ved en international DKK udstilling.
Så er billederne fra udstillingen i Herning kommet på hjemmesiden.
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Med risiko for at gentage os selv: Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, vinder endnu en gang Best In Show!
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Som en del af søndagens oplevelser i Store Ring, blev der ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonderland uddelt en særlig hæder til de imponerende repræsentanter for Danmarks seks nationalracer. Og det var en gammel dansk hønsehund ved navn Charletan's Rollo, der løb med titlen som Bedste Hund af Dansk Race.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse