Alle laver pølser – sådan er det bare. Men det er ikke alle, der synes, at fordøjet føde skal have en ekstra tur igennem systemet. Men at spise bæ er faktisk ikke så ualmindeligt i hundeverdenen. Men hvorfor gør de det? 1. Information Flere forskere foreslår, at hunde faktisk indsamler informationer ved at spise afføring. Derigennem kan hunden afgøre, hvilket dyr der har efterladt bæen og en lang række andre informationer som diæt, art og alder. 2. Renlighed Det kan lyde lidt paradoksalt, at renlighed er en af årsagerne til, at hunde spiser bæ, men sådan forholder det sig faktisk. Når tæver føder er de programmeret af evolutionen til at holde det rent omkring sig – hvilket somme tider indebærer at spise bæ. I naturen er vilde hunde og ulve ikke interesserede i at tiltrække sig unødig opmærksomhed fra andre rovdyr, hvorfor det er vigtigt at spise bæen. Det kan også være en indlært adfærd. Hvis man straffer hunden for et uheld i huset, og de ser dig gøre rent efter dem, kan hunden begynde at forbinde bæen med den straf de får. At få bæen til at forsvinde ved at spise den kan være en måde at undgå straf på. Generelt er det en dum ide at træne via straf – brug derimod positive indlæringsmetoder, baseret på glæde og samarbejde. 3. Hvalpe-halløj Det er ganske normalt, at hvalpe spiser bæ. De er stadig ved at lære, og en af måderne de lærer på, er ved at tage ting i munden. Det er den måde de oplever på. 4. Dårlig ernæring Nogle hunde kan have problemer med at fordøje moderne hundefoder fuldstændigt, da de mangler enzymer, der kan nedbryde de kulhydrater og planteproteiner der findes i disse fodertyper. At spise bæ kan være en måde hvorpå hunden søger at få mere ud af sin mad. Det kan også være tegn på, at din hund fejler noget - f.eks. problemer med bugspytkirtlen, hvorfor du skal søge dyrlæge, hvis din hund spiser hundebæ. 5. Opmærksomhedssøgende adfærd At spise hømhøm er mere almindeligt blandt forsømte ejere, der ikke får nok opmærksomhed fra deres ejere. De spiser bæ for at provokere en negativ reaktion fra ejeren, fordi en negativ reaktion trods alt er bedre end ingen reaktion. Kedsomhed og ensomhed kan få hunde til at fortære bæ, hvis ikke de i løbet af dagen bliver stimuleret tilstrækkeligt. Kilde: Dogtime
Rold Gl. Kro, Danmarks første hundekro, fejrede nytårsaften med stor succes under ledelse af krofatter Jørgen Bak Rasmussen. Gæster og deres hunde nød en aften fyldt med hygge, lækker mad og en særlig atmosfære, hvor alle blev forkælet.
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.
Næsten 300 hunde og hundeentusiaster fyldte Brøruphallerne, da DKK Kreds 4 sparkede det nye år i gang med glimmer, god stemning og tætte bånd mellem hunde og mennesker.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
2025 er startet koldt og hvidt, og det betyder, at vi skal være ekstra opmærksomme på, hvordan kulden påvirker vores hunde og tilpasse gåturen, så de ikke fryser.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet