”I dag, da jeg kørte på rulletrapper, stoppede mit hjerte næsten, da jeg så en kvinde, som havde sin hund med på rulletrappen. En skøn labrador. Jeg vil med dette brev fortælle, hvad der hændte mig og min polski owczarek for mange år siden. Et mareridt, som har forfulgt mig helt frem til i dag.” Sådan lyder indledningen på et brev, den svenske kennelklub har modtaget, til skræk og advarsel med håbet om, at andre hunde kan reddes fra lignende situationer. Og med opfordring om at forbyde kørsel på rulletrappe med hunde. Alle poter sad fast Den svenske kvinde skulle med toget med sin polski owczarek, og de måtte tage rulletrappen for at komme ned på perronen. Kvinden havde hunden i favnen, men på vej ned vristede hunden sig løs og sprang ned på trappen. Uheldet indtraf ved enden af rulletrappen, hvor alle poterne sad fast. Trappen rullede videre, indtil nogen havde åndsnærværelse nok til at trykke på nødstop. Hunden blødte ubeskriveligt, og det var umuligt at få nogen taxachauffør til at tage den med til dyrlægen. Efter næsten en halv time tilbød en mand at køre hund og kvinde til dyrlægen i sin private bil. Kvinden var da sølet ind i blod, og hunden hylede af smerte. Blev aldrig sig selv igen Hunden blev opereret men blev aldrig sig selv igen. Den første måned blev den båret ned fra familiens lejlighed for at tisse, men da den ikke kunne lette ben, fik den ikke blæren ordentligt tømt, og dyrlægen måtte tømme blæren. Ejerene så deres unge, glade, intelligente og legesyge hund sygne bort. Den blev deprimeret og stoppede med at tage føde til sig. Gennem et halvt år forsøgte ejerne forgæves at få hunden frisk igen, og til sidst måtte de tage den tunge beslutning at lade den aflive. Kilde: skk.se
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.