Hund fundet i bjergene ved afdød ejer

12-12-2023 13:50, af Anne Cecilie Sohl

En bjergvandrer og hans hund blev den 19. august i år meldt savnet. Først i slutningen af oktober fandt man dem igen i bjergene i Colorado, hvor hunden sad trofast ved sin ejers side. 

Copyright Ridehesten.com
Flere hunde der har været med på vandring eller bjergbestigning, er gennem tiden blevet fundet vogtende over deres afdøde ejer, efter de er meldt savnet. Billedet her er af en tilfældig hund der er med på vandretur i bjergene. Foto: AdobeStock

Det er populært sagt at hunden er mandens bedste ven, og netop det beviste jack russel terrieren, Finney, der vogtede over sin ejer i hele to måneder højt oppe i  San Juan-bjergene i Colorado.

Den 71-årige bjergvandrer og Finney var i færd med at bestige Blackhead Peak – et 3.300 meter højt bjerg, der beskrives som både udfordrende og tidskrævende at bestige - da de den 19. august stoppede med at sende livstegn, og blev meldt savnet.  

Først i slutningen af oktober blev bjergbestigeren fundet død af redningstjenesten Taos Search and Rescue. Ved hans side sad Finney og vogtede.

Efter et grundigt veterinærtjek blev jack russel terrieren genforenet med sin familie.

Men det er ikke første gang at man finder hunde vogtende ved deres afdøde ejer, skriver CBS News. 

Tilbage i maj 2022 fandt man en labrador ved navn Ranger, der i en uges tid havde siddet ved sin afdøde ejer i et skovområde i delstaten Arizona. Hunden var ifølge politiet både underernæret og dehydreret da den blev fundet.

Og kun en måned tidligere havde man fundet hunden King siddende ved sin afdøde ejers side i Griffith Park i Los Angeles, efter de havde været meldt savnet i to uger.

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.

Skal du have hund? - Vælg den rigtige race!

13-10-2017 10:10, af Marlene Goldbæk Johansen

Hvert år bliver over 12.000 raske hunde aflivet i Danmark, fordi deres mennesker ikke længere kan eller vil beholde dem.

Det er ofte hundenes adfærd, som volder problemer, og problemerne skyldes næsten altid, at ejeren ikke var ordentligt afklaret omkring det at have hund – og om det rette racevalg, inden hunden blev anskaffet.

Det er uendelig vigtigt, at man vælger en race, der passer til lige netop det liv, man lever – og at man kan honorere racens behov. Både for hundens og for ejerens skyld!

Her kan du læse de portrætter af forskellige racer, der har været bragt i magasinet HUNDEN.