Dansk Kennel Klubs IT- verdenspremiere

08-02-2015 15:13, af Tine Luther
Dansk Kennel Klub har som den første kennelklub i verden indført elektroniske udstillingskritikker, som er tilgængelige på nettet umiddelbart efter bedømmelserne.
Copyright Ridehesten.com
Foto: hunden.dk/Tine Luther

Ved Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Fredericia denne weekend var der verdenspremiere på et helt nyt IT-system – og dermed pænt farvel til de gode, gamle skrivemaskiner. Samtlige kritikker og præmieringer blev registreret digitalt – og kort efter kunne ikke bare DKK-medlemmer, men alle og enhver klikke ind på Hundeweb.dk og se resultaterne. Længe ventet – Digitaliseringen har været efterspurgt i årevis, fortæller Ulla Hansen fra DKK, der med tilfredshed kan konstatere, at den nye teknologi har kørt virkelig godt gennem hele weekenden og kun har haft nogle ubetydelige børnesygdomme, der blev rettet efterhånden, som de dukkede op. Det har taget godt et halvt år at få systemnet på skinner. DKK-medarbejderne Ulla Hansen, Laila Lehmann og Kim Günther afholdt det første møde med programmørerne i maj, og systemet blev afprøvet i to ringe på DKK’s udstilling i Herning i november. Nu er det fuldstændig klar og vil blive anvendt fremover på samtlige danske udstillinger – også specialklubbernes. Begejstringen vil ingen ende tage Der blev taget virkelig godt imod systemet i Fredericia. Både sekretære, dommere og udstillere udtrykte begejstring i stor stil. Selv de sekretærer, der var lidt skeptiske over at skulle erstatte skrivemaskinen med en af de godt 50 tablets, DKK har indkøbt, blev hurtigt omvendt. Det forlyder også, at mange udenlandske dommere og udstillere vil tage idéen med hjem til deres respektive kennelklubber.

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.