Cabaka’s Ice Candy, Bella, fundet efter 64 timer

02-01-2021 12:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Et kanonslag den 30. december fik samojeden Bella til at flygte i panik. Lørdag morgen blev hun fundet i god behold

Copyright Ridehesten.com

Navnet Cabaka’s plejer at være lig med masser af sejre i udstillingsringene, men her over årsskiftet var der en ganske anden og noget mere trist årsag til, at kennelnavnet dukkede op flere steder på Facebook.

Kennelejer Gitte Morell slog nemlig et noget ildevarslende opslag op på Facebook, inden det gamle år rindede ud. Cabaka’s Ice Candy med kaldenavnet Bella var nemlig forsvundet og havde været væk siden 30. december klokken 16.00.

Her var Bella stukket af fra sin ejer, Pia Wenge Bjarløv, da hunden blev bange for at affyret kanonslag, og siden var hun som sunket i jorden. Alle kræfter blev sat ind på at finde den smukke samojedhund. Men som dagene og timerne gik, svandt også håbet for at finde hende i god behold.

På Facebook skrev Gitte Morell, at der var mistanke om, at Bella kunne sidde fast i et eller andet, da hun både havde halsbånd, sele og flexline på.

Lørdag morgen skulle eftersøgningen fortsætte, men klokken 8.45 fik Gitte Morell den glædelige nyhed, at Bella var fundet i god behold.

– Jeg skyndte mig bare at slå op på Facebook, at hun var fundet, og så skyndte jeg mig ellers ud mod Karetmagertoften i Aarhus, hvor hun skulle være fundet, lyder det fra en glad Gitte Morell.

Bella var blevet fundet af en hundelufter ved en mose i et kolonihaveområde ved Karetmagertoften, og heldigvis kunne både Gitte Morell og ejer Pia Wenge Bjarløv kostatere, at Bella havde det godt efter omstændighederne.

– Hendes sele og flexline er væk, men hun havde stadig halsbånd med hundetegn på, hun er beskidt på kroppen, men hovedet næsten hel hvid og hun er glad og sulten, mit bedste bud er hun løb ind i kolonihaverne, da hun stak af og har fået sig mast ind i et skur eller lignende og på den måde fået viklet sig ind, så hun ikke kunne komme fri igen, da der blev lyst, men det er kun gætteri, hvor vil man ønske de kunne tale i sådan en situation, måske sele og line dukker op en dag og man så bliver klogere på hvad der er sket, for 2½ døgn er længe og være væk, skriver Gitte Morell i den glædelige opdatering på Facebook, som mange allerede har reageret på.

I samme opslag har den populære opdrætter også et godt råd til alle andre, der kommer ud for det samme.

– Så til alle: Brug Facebook, og har I en opdrætter, kontakt dem med det samme, så de kan sætte i gang med og sprede budskabet. Det er utroligt, så hurtigt det når ud til en masse mennesker, og det gør bare en forskel.

Lad os håbe, at denne histories lykkelige slutning, bliver et tegn på, hvordan 2021 vælger at forme sig.

 

Læs også

Snehvid sejrsherre

20-06-2015 21:34, af Tine Luther
Dagens internationale udstilling arrangeret af Dansk Kennel Klub sluttede med dansk sejr. Best in Show blev samojedhunden Cabaka's Kiss The Rain.

Dansk hund BIS 2 ved Euro Dog Show

07-09-2015 09:27, af Tine Luther
Samojedhunden Cabaka's Happy Go Lucky blev Best in Show 2 ved Euro Dog Show 2015. EDS bød også på en række andre, flotte danske resultater.

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Død hund fundet ved Rødby

07-01-2021 06:24, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

2. januar er der fundet en død hund på Kramnitze Strand ved Rødby

Beauty er fundet

07-01-2021 09:22, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Endelig!!!!!!! Familiens Løkkes Beauty er fundet i god behold

Dyreværnet måtte aflive syv chihuahuaer

08-01-2021 08:36, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mellem jul og nytår fik Dyreværnet overdraget 12 chihuahuaer, desværre var de i så dårlig stand, at syv måtte aflives

Kulde og sne: Skal hunden have overtøj på?

12-01-2021 08:29, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mængden af pels og ikke mindst underuld og hundens race er afgørende for, hvordan den klarer kulden. En hund med tynd pels eller uden underuld skal måske have hjælp til at holde varmen med overtøj. Hvis din hund opfører sig normalt, selvom der ligger sne, hopper rundt og vil lege, er det et godt tegn. Men hold øje med, om hunden begynder at bevæge sig anderledes i sneen og vise tegn på, at den synes, det er ubehageligt at gå i

BLOG: Hjerne og hjerte. Lidt om stress hos hunde

07-01-2021 08:14, af Karoline Sidelmann Brinch

Forsøger du at køre din hund træt med motion? Eller er du derimod bange for at stresse din hund med motion? Så husk på at både hjerne og hjerte har brug for aktivitet  og hvile

Nyt studie fastlægger hundes søvnmønster

12-01-2021 11:58, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Et studie fra North Carolina State University I USA kan i fremtiden blive brugt som normen for hundes søvnmønster. Herved håber man, at man hurtigere kan se, når en hund har et unormalt søvnmønster og måske kan have fysiske eller mentale problemer

Dansk Kennel Klub indfører nye vaccineregler

14-01-2021 09:09, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

DKK’s sundhedsudvalg besluttede efter et webinar om vaccinationer at revidere vaccinereglerne. De nye regler trådte i kraft 1. januar. Her er et lille overblik

 

Husker du at lufte hunden i de kolde måneder

08-01-2021 12:27, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Kulde og mørke får mange hundeejere til at blive hjemme fra gåturen, men det er vigtigt, at hunden bliver luftet hele året. AniCura Dyrehospitaler giver her fem tips til at gøre gåturen lettere i de kolde måneder

Hunde overlevede jordskred

05-01-2021 08:32, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Redningsarbejdere har indtil nu fundet tre levende hunde i ruinerne efter det kraftige jordskred i Norge. Den seneste blev fundet mandag aften seks dage efter jordskredet

Hjerteskærende nyt om Troya

03-01-2021 17:50, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Troya, der forsvandt nytårsaften efter et chok fra et nytårsbatteri, er desværre fundet død