Cabaka’s Ice Candy, Bella, fundet efter 64 timer

02-01-2021 12:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Et kanonslag den 30. december fik samojeden Bella til at flygte i panik. Lørdag morgen blev hun fundet i god behold

Copyright Ridehesten.com

Navnet Cabaka’s plejer at være lig med masser af sejre i udstillingsringene, men her over årsskiftet var der en ganske anden og noget mere trist årsag til, at kennelnavnet dukkede op flere steder på Facebook.

Kennelejer Gitte Morell slog nemlig et noget ildevarslende opslag op på Facebook, inden det gamle år rindede ud. Cabaka’s Ice Candy med kaldenavnet Bella var nemlig forsvundet og havde været væk siden 30. december klokken 16.00.

Her var Bella stukket af fra sin ejer, Pia Wenge Bjarløv, da hunden blev bange for at affyret kanonslag, og siden var hun som sunket i jorden. Alle kræfter blev sat ind på at finde den smukke samojedhund. Men som dagene og timerne gik, svandt også håbet for at finde hende i god behold.

På Facebook skrev Gitte Morell, at der var mistanke om, at Bella kunne sidde fast i et eller andet, da hun både havde halsbånd, sele og flexline på.

Lørdag morgen skulle eftersøgningen fortsætte, men klokken 8.45 fik Gitte Morell den glædelige nyhed, at Bella var fundet i god behold.

– Jeg skyndte mig bare at slå op på Facebook, at hun var fundet, og så skyndte jeg mig ellers ud mod Karetmagertoften i Aarhus, hvor hun skulle være fundet, lyder det fra en glad Gitte Morell.

Bella var blevet fundet af en hundelufter ved en mose i et kolonihaveområde ved Karetmagertoften, og heldigvis kunne både Gitte Morell og ejer Pia Wenge Bjarløv kostatere, at Bella havde det godt efter omstændighederne.

– Hendes sele og flexline er væk, men hun havde stadig halsbånd med hundetegn på, hun er beskidt på kroppen, men hovedet næsten hel hvid og hun er glad og sulten, mit bedste bud er hun løb ind i kolonihaverne, da hun stak af og har fået sig mast ind i et skur eller lignende og på den måde fået viklet sig ind, så hun ikke kunne komme fri igen, da der blev lyst, men det er kun gætteri, hvor vil man ønske de kunne tale i sådan en situation, måske sele og line dukker op en dag og man så bliver klogere på hvad der er sket, for 2½ døgn er længe og være væk, skriver Gitte Morell i den glædelige opdatering på Facebook, som mange allerede har reageret på.

I samme opslag har den populære opdrætter også et godt råd til alle andre, der kommer ud for det samme.

– Så til alle: Brug Facebook, og har I en opdrætter, kontakt dem med det samme, så de kan sætte i gang med og sprede budskabet. Det er utroligt, så hurtigt det når ud til en masse mennesker, og det gør bare en forskel.

Lad os håbe, at denne histories lykkelige slutning, bliver et tegn på, hvordan 2021 vælger at forme sig.

 

Læs også

Best In Show fredag blev dansk

12-11-2021 18:41, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En flot fredag sluttede med en sejr til en glad Gitte Morell og Cabaka’s Raw Power

Snehvid sejrsherre

20-06-2015 21:34, af Tine Luther
Dagens internationale udstilling arrangeret af Dansk Kennel Klub sluttede med dansk sejr. Best in Show blev samojedhunden Cabaka's Kiss The Rain.

Dansk hund BIS 2 ved Euro Dog Show

07-09-2015 09:27, af Tine Luther
Samojedhunden Cabaka's Happy Go Lucky blev Best in Show 2 ved Euro Dog Show 2015. EDS bød også på en række andre, flotte danske resultater.

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Louise Trabjerg

Webredaktør og nyhedsvagt

Louise Trabjerg

ltr@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

DNA test af hundelorte bliver mere og mere udbredt

20-09-2023 19:01, af Louise Trabjerg

Vi ser det jævnligt - særligt på de sociale medier - at den gennemsnitlige dansker er træt af de mange efterladte hunde-høm-høm'er der skal trædes uden om på gader og stræder. Men problemet er langt fra kun dansk.

3 gode råd hvis hunden har dårlig mave

20-02-2022 10:00, af Astrid Holtet

De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Nu er vi i gang i Roskilde!

22-09-2023 16:58, af Maria Lærke Mortensen

Hundeudstillingen i Roskilde er i fuld gang. De første vindere er allerede fundet og stemningen er helt i top på dyreskuepladsen

Overblik: Regler for hunde på fly

16-03-2018 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ønsker man at få sin hund med på en rejse, er der stor forskel på reglerne hos de enkelte flyselskaber. Derfor er det vigtigt, at man sætter sig ind i selskabets regler, inden man drager mod lufthavnen. Vi bringer her et overblik

Fem gode råd til sårpleje hos hunde

05-02-2021 15:11, af Astrid Gerd Holtet

Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?