Bangladesh’ hovedstad stopper drab på hunde

24-01-2012 14:03, af Tine Luther
Bangladesh’ hovedstad Dhaka vil ikke længere masseaflive hunde i kampen mod rabies. Op mod 20.000 hunde er blevet dræbt i byen hvert år i et forsøg på at stoppe rabies blandt dyr og mennesker, men bystyret har fået massiv kritik af en lokal organisation for ikke at tage dyrevenlige alternativer i brug.

Flere medier i Bangladesh har bekræftet, at et forbud mod masseaflivning af hunde er indført i landets hovedstad Dhaka. Regeringens repræsentant, Abu Alam Shahid Khan, siger: ”Masseaflivning er inhumant og ineffektivt. I flere årtier blev tusinder af hunde dræbt med uhyre brutale metoder, uden at det medførte noget godt. De blev slået ihjel med jernrør. Hvalpe blev dræbt ved at blive banket mod mure. Og rabiessituationen blev ikke forbedret”. Som et led i kampagnen ’Halsbånd redder liv’ har WSPA været med til at lægge pres på Bangladesh’ regering og opfordret til at stoppe rabies uden drab. WSPA har desuden samarbejdet med myndighederne i byen Cox’s Bazar, hvor WSPA har gennemført det første vaccinationsprojekt i Bangladesh med stor succes. 70 procent af områdets hunde er nu vaccineret mod rabies. Vaccinationer udvides til hele Bangladesh Det vellykkede projekt i Cox’s Bazar har været afgørende for beslutningen i Dhaka, da det har vist, at den humane metode medfører langt bedre resultater, fortæller Abu Alam Shahid Khan til lokale medier. Ray Mitchell, international kampagneleder i WSPA, er glad for at høre, at hundene i Dhaka ikke længere vil blive udsat for masseaflivning. “Rabies udgør en alvorlig trussel over for både mennesker og dyr. Det, vi viser i vores kampagne, er, at massevaccination er den eneste metode, der virker for helt at stoppe sygdommen. Det er videnskabeligt bevist. Metoden er ikke bare den mest effektive, den er desuden den mest dyrevenlige. Ved at tage beslutningen om at stoppe masseaflivning, viser Dhaka nu, at de for alvor vil udrydde rabies,” siger han. I 2012 vil WSPA fortsætte samarbejdet med regeringen i Bangladesh for at stoppe rabiesproblemet ved at vaccinere hunde over hele landet. Dette vil redde både hunde- og menneskeliv. Kilde: WSPA

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.

Skal du have hund? - Vælg den rigtige race!

13-10-2017 10:10, af Marlene Goldbæk Johansen

Hvert år bliver over 12.000 raske hunde aflivet i Danmark, fordi deres mennesker ikke længere kan eller vil beholde dem.

Det er ofte hundenes adfærd, som volder problemer, og problemerne skyldes næsten altid, at ejeren ikke var ordentligt afklaret omkring det at have hund – og om det rette racevalg, inden hunden blev anskaffet.

Det er uendelig vigtigt, at man vælger en race, der passer til lige netop det liv, man lever – og at man kan honorere racens behov. Både for hundens og for ejerens skyld!

Her kan du læse de portrætter af forskellige racer, der har været bragt i magasinet HUNDEN.