Årets Politihund

06-11-2010 14:50, af Tine Luther
Den 10-årige schæferhund Hedegaards Gandi, kaldet Gasto, har ydet en særlig indsats i forbindelse med en forsvundet kvinde og er derfor kåret som Årets Politihund af Dansk Kennel Klub.
Copyright Ridehesten.com
Lars Illum Jørgensens schæferhund fandt en stærkt nedkølet kvinde liggende i sneen i en skov. Indsatsen førte til kåringen som Årets Politihund af DKK. Med kåringen fulgte en check på 5000 kr. (Foto: hunden.dk/Tine Luther)

En februardag i 2010 forsvandt en kvinde fra sit hjem i nedtrykt sindstilstand. Hendes mobiltelefon blev sporet til en skov ved Gisselfeldt Gods nær Næstved. Efterfølgende fandt en patruljevogn kvindens bil og tilkaldte assistance. Otte hundeførere blev sat på opgaven, heriblandt Lars Illum Jørgensen fra Sydsjælland og Lolland Falsters Politi med schæferhunden Gasto. Desuden blev der indsat en helikopter, der overfløj området og konstant havde kontakt med politiet, der arbejdede i skoven. Fandt og varmede nedkølet kvinde Der var 3-4 frostgrader, så bekymringerne for kvinden var store. Efter 2-3 timers eftersøgning gav Gasto hals et stykke fra Lars Illum Jørgensen, som straks ilede til. Hunden havde fundet kvinden, der lå i sneen uden hverken jakke eller støvler. Først troede Lars Illum Jørgensen, at kvinden var død, men ved nærmere undersøgelse viste det sig, at hun stadig var i live men var stærkt nedkølet. Han pakkede kvinden ind i et tæppe og nogle jakker og afdækkede Gasto op ad hende, så hunden kunne hjælpe med at varme hende op, indtil forstærkningen nåede frem. En patruljevogn kørte kvinden ud ad skoven, hvor helikopteren samlede hende op for straks at flyve hende til Rigshospitalets traumecenter. Kvindens kropstemperatur var helt ned på 28 grader, men heldigvis overlevede hun.

Læs også

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen

bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Derfor har din hund dårlig ånde

27-07-2020 15:00, af Astrid Holtet

Hunde er berygtede for at have dårlig ånde, men faktisk er dårlig ånde hos hunde – også kaldet halitosis -ofte et tegn på problemer, og hunde med udtalt dårlig ånde, bør derfor altid undersøges

 

Din ældre hund – pensionist på fire poter

28-07-2020 10:22, af Lotte Evers

Her kommer endnu et afsnit fra retrieverbogen af Lotte Evers

Tidlig neutralisering kan give visse racer problemer

30-07-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nyt studie peger på, at neutralisering inden for det første leveår kan have en sammenhæng med udvikling af cancer og gigt og ledsmerter hos nogle racer

 

Hjælp – min hund har spist noget giftigt

31-07-2020 15:01, af Astrid Holtet

Hvad kan man gøre, hvis ens hund har indtaget noget potentielt giftigt

EN ELLER FLERE hunde

29-07-2020 12:33, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I dag er der flere, der vælger at have mere end én hund. Når man forelsker sig i en bestemt hunderace, kan ske, at en bliver til to. At eje to hunde kan være meget givende både for hundene og ejerne. Oftest er det helt uproblematisk, men det tager reelt set tre gange så meget tid at have to hunde. Det er ikke nok at lave noget med hundene sammen hver dag – de skal også ud og opleve verden hver for sig og have individuelle opgaver.

Whisky er i topform igen

31-07-2020 12:45, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Husker du Whisky, som vi skrev om for et års tid siden? Her får du en opdatering på den uheldige hund

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Lise-Lotte Christensen: Stop, bare stop

25-06-2020 11:45, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Adfærdskonsulent i DKK Lise-Lotte Christensen så Kontant i går, og hun har en klar opfordring til alle

Sådan hjælper du hunden i tordenvejr

01-08-2020 10:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Er din hund bange for tordenvejr? Så er her en guide, som du kan bruge for at hjælpe den

Hvorfor humper min hund alt og alle?

22-12-2016 13:46, af Kasper Larsson
Når din hund humper en fremmedes ben, er det ofte anledning til en meget akavet stemning. Det er en adfærd, mange hundeejere gerne vil være foruden