Annoncørbetalt indhold: 5 Gode råd til dig, som skal have hvalp

16-11-2019 09:05, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er en stor beslutning at anskaffe sig en hundehvalp. Foruden det vigtige arbejde i at vælge den rigtig hunderace, er der også en række andre ting, man skal være opmærksom på, når hvalpen skal flytte hjemmefra og med hjem til dig.

Copyright Ridehesten.com

Sponsoreret af Coocoo Design 
 

1 Det rigtige match

Hjemme hos opdrætter Susanne Randeris bor der 5 border collies og 2 sheltier. Hun ejer Kennel Randeris og har avlet hunde i 7 år . Det rigtige match mellem hvalp og hvalpekøber er alfa omega for Susanne Randeris, som altid inviterer mulige hvalpekøbere hjem før, at hvalpene overhovedet er født. – Det er ekstremt vigtigt, at finde det bedste hjem til hvalpen, som den kan blive i resten af sit liv. Derfor er det ekstra vigtigt, at opdrætteren og hvalpekøberne gør sit grundarbejde. Det er ikke i hundens interesse at skifte hjem. Jeg taler altid med hvalpekøberne om, hvad det er for et hjem, som de kan tilbyde, hvordan deres hverdag er, og hvad de ønsker at bruge hunden til, siger Susanne Randeris.

 

2 Den gode begyndelse

Det er altid en god ide, at tage nogle dage fri fra arbejde, når hvalpen flytter ind, så hvalpen lige så stille kan danne sig et indtryk af sit nye hjem og familie. Susanne Randeris giver altid sine hvalpekøbere et tæppe med hjem, så hvalpene har noget, der lugter velkendt og trygt, når de kommer ud i den store nye verden. Derudover følger der også en stor sæk kvalitets hvalpefoder med, så hvalpen ikke også skal forholde sig til ny mad oven i flytningen.  – Noget af det vigtigste at lære en ny hvalp er at slappe af. Hvalpen skal have et helle, hvor den har ro og føler sig tryg. Det kan eksempelvis være i et bur eller en hundekurv, siger Susanne Randeris.

 

3 Det gode udstyr

Et nyt firbenet familiemedlem kræver også en shoppingtur eller to. Her skal eksempelvis indkøbes sele, snor, madskåle og ikke mindst en hundekurv. Hundekurven har en særlig vigtig funktion, da det skal være et sted, hvor hvalpen kan søge ro og tryghed. Hundekurven kan med fordel være lavet i materialer, der er allergivenlige og ikke mindst være nem at rengøre, så hygiejnen holdes i top. Derudover er det vigtigt at gøre sig tanker i forhold til behov. Skal du for eksempel ofte på tur er en foldbar hundekurv at foretrække, så den hurtigt kan pakkes sammen, så hvalpen kan finde tryghed, uanset hvor den er.

 

4 Når hverdagen begynder igen

Alene hjemme-træning er noget de fleste nye hundeejere skal igennem, selvom det kan være svært at gå fra den lille søde hvalp. Susanne Randeris starter alene hjemme-træning gradvist og i hundens tempo. Det er en god ide, at hvalpen har tisset af og spist inden, at træningen begynder. Det kan også være en godt med en hvalpegård eller et afgrænset område, som hvalpen kan være på, når I går hjemmefra. – Det kan hurtigt stresse den lille hvalp at blive forladt og være alene i et stort hus, og man risikerer, at hvalpen kommer til at ødelægge noget. Man kan med fordel aktivere hvalpen, så den er træt, så længe man sørger for kun at forlade hvalpen, mens den er rolig og ikke lige efter en leg, hvor den er oppe at køre, siger Susanne Randeris. Renlighed er selvfølgelig et andet vigtigt element, når man anskaffer sig en hvalp. En god huskeregel er, at hvalpe ofte skal besørge eller tisse, når de har spist, sovet eller leget. Tag derfor hvalpen med ud i haven og ros den, når den har gjort sit, anbefaler Susanne Randeris.

 

5 Hundetræning er et must

Hvalpekøberne hos Susanne Randeris opfordres alle til at møde hinanden og danne et netværk, hvor de kan få glæde og gavn af hinandens erfaringer. Gennem en Facebook-gruppe forsøger Susanne Randeris også at hjælpe med at svare på spørgsmål om hvalpene og samtidig følge lidt med i deres liv. – Derudover er hundetræning et must. Jeg råder altid mine hvalpekøbere til at starte til hvalpetræning, når hvalpen er omkring de 10 uger. Det handler om at få hvalpen socialiseret gennem positive oplevelser mellem andre hunde og nye mennesker. Hvalpen skal møde nye dufte, lyde og steder for at blive mere rolig og tryg i sine omgivelser. Og så hjælper træningen også til, at hunden lærer at koncentrere sig om dig, selvom den er blandt andre hunde. 

Læs også

Forårsfavoritterne fra DogCoach er LIVE

15-03-2024 09:23, af Anne Cecilie Sohl

Endelig er det forår, og tid til hundetræning og lyse aften gåture. 

Det bedste til dine kæledyr

06-10-2023 15:13, af Louise Trabjerg

Hvis du elsker dit kæledyr, vil du også give det det bedste foder. Hos animondo finder du et stort udvalg af kvalitetsfoder til hunde, katte og heste. Uanset om du har en hvalp, en senior eller en allergisk firbenet ven, finder du her det rigtige foder til dit dyrs behov.

ADVERTORIAL: Vind med Essential Foods og Hunden

17-09-2019 12:23, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Som det fremgår i det nyligt udsendte HUNDEN på side 63, kan du og en ven deltage i en konkurrence fra Essential Foods, hvor du kan vinde 12 kilo og din ven 3 kilo foder til hunden fra deres helt nye foder serie. Læs om konkurrencen her

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

De 10 største sommerfarer for din hund

05-06-2024 11:40, af Anne Cecilie Sohl

For vores hunde betyder sommer ofte mange nye indtryk og mere udetid med dem på to ben. Men sommeren bringer også udfordringer med sig for vores firbenede venner, og mange hunde kommer til skade på grund af sommerlandets farer. Agria Dyreforsikring har samlet 10 af de hyppigste sommer-skader blandt hunde og giver gode råd til hundeejeren, hvis uheldet er ude.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hvor er det skønt at være heldig…

07-06-2024 11:32, af Anne Cecilie Sohl

På Hundens Dag 2024 var Broholmerselskabets Aktivitetskreds 3 (Jylland) på Lemvig Marked og Dyrskue, hvor vi samlede 13 Broholmere, som havde taget deres mennesker med, og vi var endda rigtig heldige med vejret – en dag med skønt solskin.

Kom med James til terminsprøver og konfirmation

06-06-2024 10:46, af Anne Cecilie Sohl

Foråret er gået med mange nye og spændende ting - her i blandt terminsprøver og konfirmation. Når situationerne er nye for både James og jeg, er alt hvad vi laver, med forbehold for at han kan have brug for en pause, mere tid, eller at han måske ikke er klar til den givne opgave endnu. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Traditionsrig lure coursing med Myndeklubben

07-06-2024 11:17, af Anne Cecilie Sohl

Traditionen tro gav Myndeklubben alle hunde mulighed for at prøve lure coursing på Hundens dag.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet