Som man kunne læse i lederen i HUNDENs martsnummer, deltager DKK sammen med Den Danske Dyrlægeforening og Dyrenes Beskyttelse i en kampagne "Klar til hund" sammen med Fødevareministeriet. Kampagnen har til hensigt at få folk til at tænke sig om, inden de anskaffer hund, så tilværelsen med hunden bliver velfungerende og ikke ender med, at folk "kaster håndklædet i ringen" og får hunden aflivet, fordi den bliver en for stor opgave for dem. I forbindelse med projektet skal en fokusgruppe være med til at drøfte indholdet og nogle af elementerne i kampagnen. Det foregår tirsdag den 8. april kl. 17.30 til 19.30 ved Vesterport station i København. Man får ikke penge for at deltage, men får lidt at spise/drikke. Man skal selv afholde udgifter til transport. Har du anskaffet hund inden for det seneste halve års tid og har du lyst til at være med og give din mening til kende, så kan du evt. komme i betragtning til fokusgruppen. Send en mail med 8-10 linjer om dig, din husstand og din hund samt adresse og mobilnummer til post@dkk.dk (du finder link under billedet til højre). Skriv: "fokusgruppe" i emnefeltet. Hvis du bliver udvalgt til at deltage, vil du modtage en mail med praktiske oplysninger. Hvis du ikke har modtaget en sådan mail på tirsdag den 1. april, er du ikke blevet udvalgt til fokusgruppen og du vil derfor ikke høre fra os. På forhånd tak for hjælpen. DKK
For omkring en uge siden begyndte flere hunde i den lille by Fårup at hyle og trække sig væk fra et helt bestemt fodgængerfelt på Bakkevænget, lige ved skolen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt.
Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker
I dette blogindlæg kan du læse mere om, hvad en skolehund er og helt præcis kan. Som skrevet tidligere er en skolehund ikke 'bare' en hund som går rundt på en skole, det er en hund, som over tid er trænet til at hjælpe børn og unge med mange forskellige opgaver i forbindelse med skoledagen.
Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Det smukke snevejr frister til at lade den almindelige familiehund trække slæde med børnene. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ide, men før man går i gang bør man have nogle ting på plads, for at det er både sikkerhedsmæssigt forsvarligt og bliver en god oplevelse for hunden.
Julen står for døren og det betyder ofte at vi skruer op for julegodterne, hygge og godt selskab. Det er dog en god ide at være ekstra opmærksom på din hund og hvordan du får den godt igennem den søde juletid.