Dansk Kennel Klub var vært ved det 38. VM for stående jagthunde den 22.-24. oktober i Vendsyssel. Dronninglund Slot lagde sine smukke rammer til dette års arrangement, og jægere og hunde fra nær og fjern var mødt op for at dyste i jagtens ædle disciplin med de stående jagthunde som fortegn. Et velbesøgt VM Tæt på 30 nationer var at finde på de nordjyske marker til mesterskabet, der satte et anderledes præg på den danske efterårs-natur, hvor de smukke varme farver dominerer. Her blev både de engelske og kontinentale racer blev afprøvet og vurderet. I forlængelse heraf blev den fornemme Sankt Hubertus disciplin afholdt. Fra Sydeuropa kom mange professionelle hundeførere, som træner og gennem flere måneder fører kapitalstærke opdrætteres hunde på prøver over hele Europa. Fra Nord- og Mellemeuropa deltog udelukkende amatører. Flot planlægning Igen var der roser til DKK for den flotte planlægning, der præger de arrangementer, som organisationen afholder. Flere deltagere ved dette års VM var meget imponeret over den store indsats, Dansk Kennel Klubs medsendte sekretærer udførte på stedet, og det store engagement de lagde i projektet. – Jeg kom helt alene og meget sent, men sekretariatet var fantastiske og hjalp mig uanset hvad. De gjorde alt, siger den eneste ungarske VM-deltager Jószef Pál og tilføjer, at også det jagtlige niveau var det højeste, han nogensinde havde oplevet. Resultater Der blev vist imponerende hundearbejde og flot jagt til både prøverne og til Sankt Hubertus. Desværre udeblev de danske placeringer, der måtte se sig slået af de udenlandske ekvipager. Verdensmester, engelske racer: 1. Nina Paul-Wollmann, Tyskland med engelsk setter Solid Gold’s Yoga 2. Simone Meili, Schweiz med pointer Isis De L’escalayole 3. G. Pezzotta, Schweiz med engelsk setter Lavezzi Del Zagnis Holdkonkurrencen: 1. Schweiz: 27 point 2. Italien: 23 point 3. Spanien: 12 point Verdensmester, kontinentale racer: 1. Petr Zoubek, Tjekkiet med korthåret hønsehund Arko Od Cika’nskeho Potoka 2. Pezzulli Mauro, Italien med korthåret hønsehund Zemur 3. Emiliano Rodriquez Garzia, Spanien med breton Goku De Kronnellar Holdkonkurrencen: 1. Tjekkiet: 21 point 2. Italien: 15 point 3. Tyskland: 10 point Sankt Hubertus, kvinder: 1. Simone Meili, Schweiz med engelsk setter Cyrano Du Tourbillion Blanc 2. Janice Lundstrøm, Sverige med ruhåret hønsehund Fasanvingens Allie 3. Sara Chichester, England med gordon setter Wiscombe Tomintoul Hold: 1. Italien 2. Sverige 3. England Sankt Hubertus, mænd: 1. Giancarlo De’luigi, San Marino med breton Shila 2. Zoran Postic, Kroatien med ruhåret hønsehund Aris 3. Elvis Gospic, Kroatien med engelsk setter Vud Od Ravnih Kotara Hold: 1. Kroatien 2. Tyskland 3. Norge
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.