Tina er for alvor gået i hundene

14-11-2019 08:43, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det lå ikke i kortene, at hunde skulle fylde næsten alt i Tina Andersens liv. Men sådan er det blevet. Vi følger op på, hvordan det er gået hende, siden vi mødte hende tilbage i marts

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Tilbage i martsnummeret af HUNDEN skrev vi om Tina Andersen fra Hobro, der for første gang udstillede sin coton de tulear, Havana, på udstillingen i Fredericia.

Dengang fortalte hun ærligt og åbenhjertigt om sin start som hundeejer, som skete ved at støtte en hvalpefabrik. Hun fortalte, hvordan hun stadig mange år senere havde det rigtig svært med det, men at hun ikke vidste bedre dengang.

HER KAN DU LÆSE VORES FØRSTE ARTIKEL OM TINA ANDERSEN

I dag fylder Tines tre cotoner stadig meget i hjemmet og i Tinas verden, men hundene er faktisk kommet til at betyde endnu mere end de gjorde tilbage i februar, da vi mødte hende første gang.

Snart drager hun til Warszawa for at hente sin fjerde hund. Endnu en coton, som har en verdensvinder som far. Men det er ikke kun det, at hun nu tager ud på en lang rejse for at finde sig en ny hvalp, der er bevis på, at hendes liv for alvor er gået i hundene.

Tina er nu blevet selvstændig hundeklipper.

– Det er gået over al forventning. Jeg har allerede fået mange gode kunder, og jeg nyder virkelig at klippe hundene og gøre ejerne glade for resultatet, fortæller hun og fortsætter:

– For mig handler det om at se på hundene, før jeg bestemmer mig for, hvordan de skal klippes. Har en hund for eksempel lidt skæve ben, kan man sagtens klippe pelsen, så det ikke er så tydeligt.

I sin salon, som hedder KarmaDog klipper Tina alle små selskabshunde. Men det er planen, at hun i det nye år vil tage nogle kurser for at lære at klippe andre racer og hunde fra andre grupper.

– Jeg er ikke bange for at sige, at der er noget, jeg ikke kan. Jeg vil gerne have, at både ejer og hund er tryg ved det, jeg gør, så jeg tror på, at man skal være 100 procent ærlig, siger hun og fortsætter:

– Er ejeren med på det, er jeg naturligvis også klar på at kaste mig ud i nyt. Forleden havde jeg en puddel, hvor ejeren ønskede en bestemt klipning, som jeg ikke havde prøvet før. Det fortalte jeg naturligvis ejeren, som var frisk på, at vi prøvede. Jeg gik på youtube og fandt et klip, og det endte med at blive en rigtig flot klipning af pudlen.

Tina Andersen har også allerede oplevet mange forskellige typer af kunder, og hun oplever flere, der kommer flove ind ad døren, fordi de ikke lige har passet pelsen, som de burde.

– Der er faktisk mange, der er flove. Men så plejer jeg at sige til dem, at hunden logrer med halen, så det er da en glad hund, de har. Og så går jeg ellers i gang. Jeg synes ikke folk skal være flove, når de kommer her. De kommer jo, fordi de gerne vil have pelsen ordnet, og det viser jo, at de faktisk ønsker det bedste for deres hund, lyder det fra Tina Andersen.  

Læs også

Disse 10 hunderacer fælder (næsten) ikke

26-10-2023 13:34, af Anne Cecilie Sohl

Er du træt af at støvsuge hundehår hver dag? Eller lider du af allergi over for hunde? Så er der håb forude. Vi har fundet 10 hunderacer, som næsten ikke fælder, og som er ideelle til dig, der elsker hunde, men ikke hundehår.

Målløs BIR-vinder

13-08-2022 12:09, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Owen Des Fleurs D'Aloes blev bedst i racen hos coton de tulear. Ejer Nemone Lindulf var i den grad en glad vinder

Agria uddeler 6,4 millioner til forskning i hund og kat

27-01-2022 15:17, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hvordan påvirker vores personlighed forholdet til vores hund? Det får vi svar på, men også hvordan katte egentlig kommunikerer med os mennesker og meget, meget mere. Femten nye forskningsprojekter får del i de ni millioner svenske kroner (6,4 mio. dkr)  Agria og SKKs forskningsfond deler ud i 2022. Her finder vi også et projekt fra Danmark, der ser nærmere på diskusprolaps hos gravhunde og den populære selskabshund coton de tulear

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Fra Magasinet HUNDEN: Hundeklinikken gør dyrlægebesøget hyggeligt

26-05-2023 12:31, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Alle hunde skal på et eller andet tidspunkt forbi dyrlægen, og det er ikke alle, der synes, det er en fest. På Hundeklinikken i København gør de noget ved dyrlægeangst med deres helt specielle tilgang til hundene

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Overblik: Regler for hunde på fly

16-03-2018 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ønsker man at få sin hund med på en rejse, er der stor forskel på reglerne hos de enkelte flyselskaber. Derfor er det vigtigt, at man sætter sig ind i selskabets regler, inden man drager mod lufthavnen. Vi bringer her et overblik

Må min hund spise kirsebær?

27-07-2017 09:48, af Anne Ekenberg

Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til

1. april skal strandhunden i snor

21-03-2024 10:13, af Anne Cecilie Sohl

Fra den 1. april skal hunden igen i snor, når du lufter den på stranden – det gælder også, selv om du har verdens mest lydige hund. For når hunden har snuden i sporet, er ynglefugle og dyrebørn i risiko.