Tina er for alvor gået i hundene

14-11-2019 08:43, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det lå ikke i kortene, at hunde skulle fylde næsten alt i Tina Andersens liv. Men sådan er det blevet. Vi følger op på, hvordan det er gået hende, siden vi mødte hende tilbage i marts

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Tilbage i martsnummeret af HUNDEN skrev vi om Tina Andersen fra Hobro, der for første gang udstillede sin coton de tulear, Havana, på udstillingen i Fredericia.

Dengang fortalte hun ærligt og åbenhjertigt om sin start som hundeejer, som skete ved at støtte en hvalpefabrik. Hun fortalte, hvordan hun stadig mange år senere havde det rigtig svært med det, men at hun ikke vidste bedre dengang.

HER KAN DU LÆSE VORES FØRSTE ARTIKEL OM TINA ANDERSEN

I dag fylder Tines tre cotoner stadig meget i hjemmet og i Tinas verden, men hundene er faktisk kommet til at betyde endnu mere end de gjorde tilbage i februar, da vi mødte hende første gang.

Snart drager hun til Warszawa for at hente sin fjerde hund. Endnu en coton, som har en verdensvinder som far. Men det er ikke kun det, at hun nu tager ud på en lang rejse for at finde sig en ny hvalp, der er bevis på, at hendes liv for alvor er gået i hundene.

Tina er nu blevet selvstændig hundeklipper.

– Det er gået over al forventning. Jeg har allerede fået mange gode kunder, og jeg nyder virkelig at klippe hundene og gøre ejerne glade for resultatet, fortæller hun og fortsætter:

– For mig handler det om at se på hundene, før jeg bestemmer mig for, hvordan de skal klippes. Har en hund for eksempel lidt skæve ben, kan man sagtens klippe pelsen, så det ikke er så tydeligt.

I sin salon, som hedder KarmaDog klipper Tina alle små selskabshunde. Men det er planen, at hun i det nye år vil tage nogle kurser for at lære at klippe andre racer og hunde fra andre grupper.

– Jeg er ikke bange for at sige, at der er noget, jeg ikke kan. Jeg vil gerne have, at både ejer og hund er tryg ved det, jeg gør, så jeg tror på, at man skal være 100 procent ærlig, siger hun og fortsætter:

– Er ejeren med på det, er jeg naturligvis også klar på at kaste mig ud i nyt. Forleden havde jeg en puddel, hvor ejeren ønskede en bestemt klipning, som jeg ikke havde prøvet før. Det fortalte jeg naturligvis ejeren, som var frisk på, at vi prøvede. Jeg gik på youtube og fandt et klip, og det endte med at blive en rigtig flot klipning af pudlen.

Tina Andersen har også allerede oplevet mange forskellige typer af kunder, og hun oplever flere, der kommer flove ind ad døren, fordi de ikke lige har passet pelsen, som de burde.

– Der er faktisk mange, der er flove. Men så plejer jeg at sige til dem, at hunden logrer med halen, så det er da en glad hund, de har. Og så går jeg ellers i gang. Jeg synes ikke folk skal være flove, når de kommer her. De kommer jo, fordi de gerne vil have pelsen ordnet, og det viser jo, at de faktisk ønsker det bedste for deres hund, lyder det fra Tina Andersen.  

Læs også

Målløs BIR-vinder

13-08-2022 12:09, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Owen Des Fleurs D'Aloes blev bedst i racen hos coton de tulear. Ejer Nemone Lindulf var i den grad en glad vinder

Agria uddeler 6,4 millioner til forskning i hund og kat

27-01-2022 15:17, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hvordan påvirker vores personlighed forholdet til vores hund? Det får vi svar på, men også hvordan katte egentlig kommunikerer med os mennesker og meget, meget mere. Femten nye forskningsprojekter får del i de ni millioner svenske kroner (6,4 mio. dkr)  Agria og SKKs forskningsfond deler ud i 2022. Her finder vi også et projekt fra Danmark, der ser nærmere på diskusprolaps hos gravhunde og den populære selskabshund coton de tulear

HUNDEN udkommer i næste uge

17-10-2021 13:27, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Coton de tuelar spiller en væsentlig rolle i HUNDEN 10, der udkommer i næste uge. Her er der nemlig portræt af denne race, og derfor pryder racen også forsiden

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Louise Trabjerg

Webredaktør og nyhedsvagt

Louise Trabjerg

ltr@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Undgå uheld med løse hunde på stranden

28-09-2023 08:52, af Thomas Bach Jensen

Pr. 1. oktober er det igen tilladt at lade hunden gå løs på de danske strande – men kun hvis den ikke risikerer at forvolde andre skade. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

3 gode råd hvis hunden har dårlig mave

20-02-2022 10:00, af Astrid Holtet

De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Overblik: Regler for hunde på fly

16-03-2018 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ønsker man at få sin hund med på en rejse, er der stor forskel på reglerne hos de enkelte flyselskaber. Derfor er det vigtigt, at man sætter sig ind i selskabets regler, inden man drager mod lufthavnen. Vi bringer her et overblik

Hvorfor humper min hund alt og alle?

22-12-2016 13:46, af Kasper Larsson
Når din hund humper en fremmedes ben, er det ofte anledning til en meget akavet stemning. Det er en adfærd, mange hundeejere gerne vil være foruden

Sådan hjælper du din hund mod forstoppelse

28-09-2021 09:22, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Tails.com har fået en række specialister til at dele deres gode råd om forstoppelse hos hunde