Tina er for alvor gået i hundene

14-11-2019 08:43, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det lå ikke i kortene, at hunde skulle fylde næsten alt i Tina Andersens liv. Men sådan er det blevet. Vi følger op på, hvordan det er gået hende, siden vi mødte hende tilbage i marts

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Tilbage i martsnummeret af HUNDEN skrev vi om Tina Andersen fra Hobro, der for første gang udstillede sin coton de tulear, Havana, på udstillingen i Fredericia.

Dengang fortalte hun ærligt og åbenhjertigt om sin start som hundeejer, som skete ved at støtte en hvalpefabrik. Hun fortalte, hvordan hun stadig mange år senere havde det rigtig svært med det, men at hun ikke vidste bedre dengang.

HER KAN DU LÆSE VORES FØRSTE ARTIKEL OM TINA ANDERSEN

I dag fylder Tines tre cotoner stadig meget i hjemmet og i Tinas verden, men hundene er faktisk kommet til at betyde endnu mere end de gjorde tilbage i februar, da vi mødte hende første gang.

Snart drager hun til Warszawa for at hente sin fjerde hund. Endnu en coton, som har en verdensvinder som far. Men det er ikke kun det, at hun nu tager ud på en lang rejse for at finde sig en ny hvalp, der er bevis på, at hendes liv for alvor er gået i hundene.

Tina er nu blevet selvstændig hundeklipper.

– Det er gået over al forventning. Jeg har allerede fået mange gode kunder, og jeg nyder virkelig at klippe hundene og gøre ejerne glade for resultatet, fortæller hun og fortsætter:

– For mig handler det om at se på hundene, før jeg bestemmer mig for, hvordan de skal klippes. Har en hund for eksempel lidt skæve ben, kan man sagtens klippe pelsen, så det ikke er så tydeligt.

I sin salon, som hedder KarmaDog klipper Tina alle små selskabshunde. Men det er planen, at hun i det nye år vil tage nogle kurser for at lære at klippe andre racer og hunde fra andre grupper.

– Jeg er ikke bange for at sige, at der er noget, jeg ikke kan. Jeg vil gerne have, at både ejer og hund er tryg ved det, jeg gør, så jeg tror på, at man skal være 100 procent ærlig, siger hun og fortsætter:

– Er ejeren med på det, er jeg naturligvis også klar på at kaste mig ud i nyt. Forleden havde jeg en puddel, hvor ejeren ønskede en bestemt klipning, som jeg ikke havde prøvet før. Det fortalte jeg naturligvis ejeren, som var frisk på, at vi prøvede. Jeg gik på youtube og fandt et klip, og det endte med at blive en rigtig flot klipning af pudlen.

Tina Andersen har også allerede oplevet mange forskellige typer af kunder, og hun oplever flere, der kommer flove ind ad døren, fordi de ikke lige har passet pelsen, som de burde.

– Der er faktisk mange, der er flove. Men så plejer jeg at sige til dem, at hunden logrer med halen, så det er da en glad hund, de har. Og så går jeg ellers i gang. Jeg synes ikke folk skal være flove, når de kommer her. De kommer jo, fordi de gerne vil have pelsen ordnet, og det viser jo, at de faktisk ønsker det bedste for deres hund, lyder det fra Tina Andersen.  

Læs også

En ulykkelig, vanskelig og vidunderlig rejse

14-11-2019 08:49, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Søndag stod Tina Andersen i Ring 16 på hundeudstillingen med sin coton de tulear, Havana. Inden hun kom dertil, havde hun oplevet skyggesiden af hundeverdenen – af den værste skuffe

Fredagsquiz: Hvad ved du om Coton de Tuléar

20-04-2018 08:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Quiz|

Det er tid til endnu en fredagsquiz

Bella hjemme i god behold

26-06-2013 08:24, af Maja Golles
Efterlyst coton de tulear er hjemme igen

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen

bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Bella påkørt og forsvundet

11-12-2019 13:34, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Tirsdag morgen kørte en bil galt ved Blenstrup. I bilen var to hunde. Den ene fik ejeren kaldt til sig, mens den anden stak af

Opdatering: Bella er fundet

12-12-2019 09:53, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I går blev hunden Bella efterlyst, da hun var løbet væk efter en trafikulykke. Nu er hun heldigvis fundet igen

Nathalie bidt, da hun luftede hund

09-12-2019 08:38, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

30. november gik Nathalie Sandra Brandt tur med sin hund i en hundeskov. Det endte dog rigtig galt

Er den mystiske norske hundesyge virkelig mystisk?

09-12-2019 12:00, af Anne Orholt og Bjarke Kirkegaard Nielsen

Eller har vi blot oplevet en stigning i sædvanlige sæsonbetonede symptomer? Angsten for det uforklarlige spredte i sensommeren panik, ikke bare i Norge men også blandt danske hundeejere og i store dele af resten af hundeverdenen, da 43 hunde døde, og yderligere 207 blev syge af uforklarlig blodig diarré og opkast. Læs, hvad der er fake news og fakta i historien om den norske hundesygdom

Sikke mange hvalpe

08-12-2019 09:28, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I England har en hund fået 21 hvalpe, hvilket er verdensrekord ved naturlig fødsel

Smertefuld forsnævring i rygraden

08-12-2019 13:10, af Astrid Gerd Holtet

Store midaldrende hunde er i særlig risiko for at udvikle lumbosacral stenose – en tilstand, der giver et tryk på rygmarven i lændeområdet, og som kan være forbundet med udtalt smerteegene

Sådan undgår din hund dårlig mave

10-12-2019 08:30, af Anne Orholt

– Det kan ske, at hunde har været i berøring med bakterier og virus og derfor kaster op og/eller får diarre. Der er i sig selv ikke noget farligt i, at hunden kaster op eller har diarre, det er blot kroppens måde at beskytte sig på, forklarer dyrlæge 

Når hundens øre skal dryppes

07-12-2019 15:39, af Astrid Gerd Holtet

Hvordan giver man øredråber til sin hund? Her får du 4 gode råd, der kan hjælpe

Tag hunden med på hotel til nytår

11-12-2019 12:06, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

For tredje år i træk kan hundeejere tage deres firbenede venner med til en helt særlig nytårsaften på Clarion Hotel Copenhagen Airport. Sidste år logrede mere end 100 hunde ind i det nye år på hotellet, og i år er de første 160 værelser allerede booket. Men der er stadig plads til flere hunde på hotellet, som tilbyder en festlig aften bag lydisolerende ruder, så også hundene kan nyde overgangen til det nye år

Når immunsystemet angriber

10-12-2019 12:00, af Astrid Holtet

Immunmedieret thrombocytopeni hos hunde er en sygdom, hvor immunsystemet angriber og ødelægger hundens blodplader