Siberian Husky ramt af skud

04-02-2024 15:07, af Anne Cecilie Sohl

Torsdag  formiddag fik et hundeejer-par i Arden sig et grimt chok. Deres 10 år gamle Sibirian Husky, King, måtte pludselig aflives, efter den var blevet ramt i ryggen af to hagl. 

Copyright Ridehesten.com
En Siberian Husky blev torsdag formiddag ramt af to skud i ryggen i Arden, Nordjylland. Hunden på billedet er ikke af den omtalte hund. Foto: AdobeStock

Sascha Petersen var på vej på apoteket med sin 5 måneder gamle datter, da en hjemmehjælper hun kendte kom forbi huset på Storarden Byvej lidt vest for Arden. Hjemmehjælper fortalte at hun havde set Sachas hund ilde tilredt lidt længere nede ad vejen.

- Hun kendte os og vores hund, og hun fortalte, at King lå lidt nede ad vejen og ikke kunne bevæge sig ret meget og slet ikke bagbenene. Så jeg skyndte mig ned for at se til ham, fortæller Sascha Petersen til Nordjyske.

Sascha ejer King sammen med sin kæreste, Daniel Sivert Drastrup og de forklarer at en elektrisk port ved deres hus på grund af den kraftige blæst netop gabte så meget at King kunne komme ud.

Fra naboens videoovervågning kunne de se, at King kl. 10.32 gik og snusede foran ud for nabohuset.

Et grimt chok

Da Sascha nåede frem til King blev hun mødt med et trist syn. Den stakkels hund ville løbe sin ejer i møde, men kunne ikke andet end slæbe bagkroppen efter sig.

- Hele bagpartiet var tydeligt lammet. Så han prøvede at bevæge sig rundt på sine forben. Jeg satte mig hos ham og tænkte, hvad fanden sker der her. Og så brød jeg ellers ud i gråd, fortæller en ulykkelig Sascha Petersen til Nordjyske.

Mens Sascha forsøgte at berolige King, sørgede hjemmehjælperen for at trafikken blev ledt udenom dem. De troede først at King var blevet ramt af en bil, men kunne ikke få det til at stemme med at han lå i græsset og den lave hastighed bilerne kører med på deres ellers fredelige vej. 

Saschas svigerfar tog sig af hendes datter og hurtigt fik hun ringet efter Daniel, der ved ankomst hjalp med at få King hjem inden turen gik direkte til dyrlægen. 

Dyrlægen kunne efter et røntgenbillede konstatere at King var blevet skudt to steder i ryggen med hagl, som havde ødelagt dens rygsøjle og gjort den lam i bagbenene. Det blev besluttet at King måtte aflives. 

- Vi blev spurgt, om vi havde nogle uvenner, men det mener vi egentlig ikke, vi har - i hvert fald ikke nogen, som ville kunne finde på noget så nederdrægtigt som at skyde på vores hund, fortæller hundeejerparret samstemmende til Nordjyske.

Vil gerne have sagen opklaret

Parret vil nu have omstændighederne ved Kings død opklaret og politiet vil i den forbindelse gerne høre fra vidner, der måtte have hørt eller set noget omkring gerningstidspunktet. 

- Vi vil meget gerne have opklaret, hvad der skete med King, som nu ligger begravet i min bedstefars skov, hvor en anden hund, vi har haft, også ligger, fortæller en oprørt Daniel Sivert Drastrup til Nordjyske.

Politiet oplyser at sagen vil blive efterforsket, og det er i den forbindelse blevet besluttet at hunden skal obduceres på Københavns Universitet. 

- Obduktionen skulle gerne fastslå med hvilken slags våben, King blev skudt. Hvis vi så via afhøringer kan få fastslået et eventuelt motiv til skuddene mod King, så skulle det alt sammen gerne føre til opklaring af sagen. For det er på ingen måde acceptabelt, at folk skyder på hunde eller andres dyr overhovedet, fastslår politikommissær Henrik Jensen fra Nordjyllands Politi.

Han oplyser at politiet flere gange har haft sager om skyderier mod kæledyr. 

- Nogle gange er det et led i nabostridigheder, andre gange har det en helt anden årsag. Hvorom alting er, så må man ikke skyde på dyr, selv om de er trængt ind på ens grund. Man skal i første omgang under alle omstændigheder kontakte en ejer af hunden, formaner politikommissæren til Nordjyske.

Henrik Jensen opfordrer alle, der måtte have den mindste viden i sagen om King, til at henvende sig til Nordjyllands Politi.

- Det kan være småting, der kan vise sig at gøre en forskel, så hellere et opkald for meget end et for lidt, slutter Henrik Jensen af til Nordjyske.

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

De 10 største sommerfarer for din hund

05-06-2024 11:40, af Anne Cecilie Sohl

For vores hunde betyder sommer ofte mange nye indtryk og mere udetid med dem på to ben. Men sommeren bringer også udfordringer med sig for vores firbenede venner, og mange hunde kommer til skade på grund af sommerlandets farer. Agria Dyreforsikring har samlet 10 af de hyppigste sommer-skader blandt hunde og giver gode råd til hundeejeren, hvis uheldet er ude.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hvor er det skønt at være heldig…

07-06-2024 11:32, af Anne Cecilie Sohl

På Hundens Dag 2024 var Broholmerselskabets Aktivitetskreds 3 (Jylland) på Lemvig Marked og Dyrskue, hvor vi samlede 13 Broholmere, som havde taget deres mennesker med, og vi var endda rigtig heldige med vejret – en dag med skønt solskin.

Kom med James til terminsprøver og konfirmation

06-06-2024 10:46, af Anne Cecilie Sohl

Foråret er gået med mange nye og spændende ting - her i blandt terminsprøver og konfirmation. Når situationerne er nye for både James og jeg, er alt hvad vi laver, med forbehold for at han kan have brug for en pause, mere tid, eller at han måske ikke er klar til den givne opgave endnu. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Traditionsrig lure coursing med Myndeklubben

07-06-2024 11:17, af Anne Cecilie Sohl

Traditionen tro gav Myndeklubben alle hunde mulighed for at prøve lure coursing på Hundens dag.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet