Jægernes eldorado findes i Hillerød

21-08-2021 09:43, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Jagt|

Danmarks cirka 230.000 jægere kan hente masser af inspiration i weekenden 10.-12. september

Copyright Ridehesten.com
Pressefoto

For landets cirka 230.000 jægere - og de, der er interesseret i naturbevarelse og vilde dyr - er der al mulig grund til at tage til Hillerød i weekenden 10.-12. september:

Jagtmessen Jagt, Vildt & Våben er for sjette gang tilbage. Og der bliver masser af inspiration at hente på Sjællands største jagtudstilling. Alle elementer inden for jagt er nemlig til stede:

Jagtrejser, gastronomi, buejagt, falkejagt, biler, hunde, havstrandjagt, vildsvinejagt og fasanudsætning, våben og tilbehør samt opvisninger er blot nogle af de mange attraktioner messen byder på.

Interessen for at gå på jagt er stigende – også blandt kvinder, og der kommer op mod 4.000 nye jægere til hvert år.

 

Fokus på jagt og naturbevarelse

Jægere står ofte for skud, når debatten om naturbevarelse dukker op på specielt de sociale medier. Men sagen er, at det er jægerne, som bidrager aktivt og økonomisk til at dyrelivet og naturen bevares blandt andet i flere af de afrikanske lande.

- »If it pays - it stays«, så enkelt er det, siger Jens Ulrik Høgh, som er kommunikationsansvarlig i Nordisk Safari Klub. Dét, at jægerne betaler for at gå på jagt, gør, at man i stedet for at holde kvæg eller får, lader de vilde dyr blive i området og lader landskabet forblive vildt. Det nyder både løverne, leoparderne, antiloper, fugle, insekter og padderne godt af.

Hvis ikke der kom de indtægter fra jagten, ville der ikke være penge til at opretholde naturen - og så forsvandt de vilde dyr!

- Jagten har faktisk været med til at redde flere truede dyrearter. Der er bygget en hel industri op omkring jagten, hvor der både er folk tilknytter de enkelte farme, ligesom lokale virksomheder forestår montering af trofæer og trofætransport, så det er ikke kun naturen, der nyder godt af jagten, uddyber Jens Ulrik Høgh, som på udstillingen vil være til stede og fortæller om jagt og naturbevarelse.

På messen vil der være udstillet nogle af de arter, som netop er reddet takket være jagten. De kommer fra Valdemars Slot, som p.t. er lukket. Hér findes Nordeuropas største samling af udstoppede, internationale jagttrofæer med flere end 230 arter storvildt.

- Vi er meget taknemmelig for, at vi har fået lov at låne en del af denne samling udstoppede dyr i fuld størrelse, siger Carsten Larsen, som er direktør i Royal Stage.

Der kommer bl.a. fuldmonterede Roan, Black Wildebeest, Scimitar Oryx, Bison, Vicent (europæisk bison) Makhor, hvidt næsehorn, sort næsehorn, isbjørn og giraf for nu at nævne nogle af dem.

 

Det verdensberømte danske gevær

En lille særudstilling bliver der også plads til: Otterup Geværfabrik/Schultz & Larsen på Fyn eksisterede fra 1889 til 1994 og leverede ammunition og håndbyggede våben til forsvaret, skytteforeninger og jægere. Hos jægere verden over er de danske geværer med den unikke, trukkede pibe kendt for præcision.

De var dyre at fremstille og da monopolet på at levere til danske skytteforeninger forsvandt, lukkede fabrikken. Men navnet lever videre i våben fra et andet danske firma, som producerer jagtvåben til det globale marked.

Særudstillingen viser bl.a. nogle af de rifler, som er fremstillet gennem de 100 år.

I år er udstillingen flyttet fra forår til efterår: - Efteråret passer med, at inspirationen kan hentes lige inden de mange store selskabsjagter i Danmark og vildsvinejagter i bl.a. Sverige starter, siger Carsten Larsen.

Jagt, Vildt & Våben, Royal Stage, Milnersvej 39, 3400 Hillerød, 10.-12. september – fredag kl. 13-19, lørdag kl. 10-18 og søndag kl. 10-17. Entré 125 kr. – købt online forinden 100 kr. Billetter, program m.m.: https://jagtmessen.dk

Læs også

På jagt efter hundemishandler i Malmø

02-02-2024 10:16, af Anne Cecilie Sohl

I den sydsvenske by Malmø har man i årevis jagtet en eller flere personer, der tilsyneladende ikke bryder sig om hunde. I december kom man tæt på at afsløre gerningsmanden, men sagen er desværre ikke slut endnu. 

BLOG: En god skolehund er også en god familiehund

16-06-2023 13:32, af Yasmin Bøllehuus

Når James ikke er på arbejde som skolehund, er han familiehund. Han bor sammen med mig, min mand, vores datter (på 2 år) og vores anden hund Riley. Min mand Mads går på jagt og drømmer også om, at James kan komme lidt med en gang imellem og hente en and eller gås, hvis han skyder sådan en

Se billederne: Forårsmesterskab stående jagthunde

13-04-2023 09:17, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Skærtorsdag var der forårsmesterskab for stående jagthunde. Vi var med hos de kontinentale racer og her kan du se lidt billeder fra dagen

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise kirsebær?

27-07-2017 09:48, af Anne Ekenberg

Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til

Overblik: Regler for hunde på fly

16-03-2018 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ønsker man at få sin hund med på en rejse, er der stor forskel på reglerne hos de enkelte flyselskaber. Derfor er det vigtigt, at man sætter sig ind i selskabets regler, inden man drager mod lufthavnen. Vi bringer her et overblik

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Fra Magasinet HUNDEN: Hundeklinikken gør dyrlægebesøget hyggeligt

26-05-2023 12:31, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Alle hunde skal på et eller andet tidspunkt forbi dyrlægen, og det er ikke alle, der synes, det er en fest. På Hundeklinikken i København gør de noget ved dyrlægeangst med deres helt specielle tilgang til hundene

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.