Det kan godt være, at der er krisen kradser mange steder for øjeblikket, men når det gælder danskernes hunde, så er interessen ikke aftagende. Vi ser lige så mange deltagere på de internationale hundeudstillinger, som for 4-5 år siden, og en hundeudstilling er jo for hundene det samme som et dyrskue er for de dyr, som landmanden præsenterer. Ligesom på dyrskuet foretages der både en kvalitetsvurdering af den enkelte hund og en konkurrencebedømmelse, hvor deltagerne konkurrerer om at opnå titlen Best in Show – og det er ikke så let, når man har flere tusinde konkurrenter. En international hundeudstilling er alle tiders sted at besøge, hvad enten man går med konkrete planer om at anskaffe hund eller man bare er glad for hunde og synes, det er spændende at se så mange forskellige racer. Det med racer har ikke noget at gøre med at være forfinet, men udspringer af, at vi mennesker gennem mange hundrede år har udviklet de forskellige racer til at være en slags specialister. Vi har lavet hyrdehunde, som samarbejder med føreren om at samle og drive fårene. Vi har lavet apporterende jagthunde, som henter den and eller fasan, som jægeren har skudt. Vi har lavet gravhunde, som kan gå ned i en rævegrav og jage en ræv ud. Så hundene er faktisk endnu mere forskellige "indeni" end "uden på". Det skal man sætte sig ind i, når man vælger race, så man får en hund, som passer til den tilværelse, man kan tilbyde hunden. På udstillingen gode muligheder for at få en snak med de mennesker, som kender hundene. Men for mange udstillere er det også en konkurrence, så vent med at "forstyrre" dem, til de har været i ringen og har fået hunden bedømt, for der kan godt være lidt "nerver på højkant". PRIS Entré 60 kr. for voksne, 10 kr. for børn 6-12 år, børn under 6 år er gratis. Det er muligt at købe en gæstehundebillet ved indgangen. Det koster 90 kr. pr. hund og man skal huske at medbringe hundens vaccinationspapirer. HER SKER DET Udstillingen finder sted på Rønne Stadion, Torneværksvej 1, 3700 Rønne på søndag kl. 10.30 - ca. 17.00. Yderligere oplysninger om Dansk Kennel Klub kan findes på www.dkk.dk (du finder et link under billederne til højre på denne side).
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, sikrede sig lørdag endnu en gang sejren i Best In Show ved en international DKK udstilling.
Så er billederne fra udstillingen i Herning kommet på hjemmesiden.
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Med risiko for at gentage os selv: Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, vinder endnu en gang Best In Show!
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Som en del af søndagens oplevelser i Store Ring, blev der ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonderland uddelt en særlig hæder til de imponerende repræsentanter for Danmarks seks nationalracer. Og det var en gammel dansk hønsehund ved navn Charletan's Rollo, der løb med titlen som Bedste Hund af Dansk Race.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse