Det kan godt være, at der er krisen kradser mange steder for øjeblikket, men når det gælder danskernes hunde, så er interessen ikke aftagende. Vi ser lige så mange deltagere på de internationale hundeudstillinger, som for 4-5 år siden, og en hundeudstilling er jo for hundene det samme som et dyrskue er for de dyr, som landmanden præsenterer. Ligesom på dyrskuet foretages der både en kvalitetsvurdering af den enkelte hund og en konkurrencebedømmelse, hvor deltagerne konkurrerer om at opnå titlen Best in Show – og det er ikke så let, når man har flere tusinde konkurrenter. En international hundeudstilling er alle tiders sted at besøge, hvad enten man går med konkrete planer om at anskaffe hund eller man bare er glad for hunde og synes, det er spændende at se så mange forskellige racer. Det med racer har ikke noget at gøre med at være forfinet, men udspringer af, at vi mennesker gennem mange hundrede år har udviklet de forskellige racer til at være en slags specialister. Vi har lavet hyrdehunde, som samarbejder med føreren om at samle og drive fårene. Vi har lavet apporterende jagthunde, som henter den and eller fasan, som jægeren har skudt. Vi har lavet gravhunde, som kan gå ned i en rævegrav og jage en ræv ud. Så hundene er faktisk endnu mere forskellige "indeni" end "uden på". Det skal man sætte sig ind i, når man vælger race, så man får en hund, som passer til den tilværelse, man kan tilbyde hunden. På udstillingen gode muligheder for at få en snak med de mennesker, som kender hundene. Men for mange udstillere er det også en konkurrence, så vent med at "forstyrre" dem, til de har været i ringen og har fået hunden bedømt, for der kan godt være lidt "nerver på højkant". PRIS Entré 60 kr. for voksne, 10 kr. for børn 6-12 år, børn under 6 år er gratis. Det er muligt at købe en gæstehundebillet ved indgangen. Det koster 90 kr. pr. hund og man skal huske at medbringe hundens vaccinationspapirer. HER SKER DET Udstillingen finder sted på Rønne Stadion, Torneværksvej 1, 3700 Rønne på søndag kl. 10.30 - ca. 17.00. Yderligere oplysninger om Dansk Kennel Klub kan findes på www.dkk.dk (du finder et link under billederne til højre på denne side).
Chrisco har efter flere episoder med adfærdsændringer hos hunde valgt at tilbagetrække en række produkter ud fra et forsigtighedsprincip. Produkterne er alle fra samme underleverandør, som Chrisco nu har valgt at opsige samarbejdet med.
I disse dage bugner aviser med årsquizzer. Her er redningen for de, der ved mere om hunde
Chrisco har tilbagekaldt tyggeruller med kylling og okse efter flere meldinger om hunde med alvorlige symptomer som rastløshed, angst og psykotisk adfærd. Virksomheden arbejder nu på at finde årsagen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Nogle synes, det er nuttet. Andre mener, at det er absolut nødvendigt. Og så er der dem, der fastholder, at hunden har pels, så tøj er overflødigt. Få hundeekspertens svar på, om din firbenede tilhører en af de fem hundetyper, der har brug for lidt vinterhjælp i form af et ekstra beskyttelseslag.
Med stærke præstationer i både hold- og individuel konkurrence leverede de danske juniorhandlere flotte resultater ved årets nordiske mesterskab i Stockholm.
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
En bemærkelsesværdig rejse til Norge sikrede den 10-årige labrador retriever Inka en plads i historiebøgerne. Hendes ejer, Ida Madsen, ser tilbage på en uforglemmelig tur, der kulminerede med titlen Norsk Vildt- og Fersksporchampion.