Dansk veteran tog Crufts med storm

12-03-2018 10:23, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Kajsenborg’s Dirty Diana strøg til tops som bedste jack russell veteran, ligesom den også vandt BIM veteran ved verdens største hundeshow, Crufts, i England

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

Mens dyrevenner i Danmark stimlede sammen for at se på heste i Herning, blev verdens største hundeudstilling hold i England.

Crufts 2018 havde besøg af 21032 hunde fra 49 forskellige lande. Danmark stillede med 108 hunde.

En af disse hunde var Kajensborg’s Dirty Diana. En smuk jack russell terrier, som har holdt pause fra ringen i fire år. Nu er hun så blevet veteran, men det viste sig ikke at være nogen hindring for hunden, der tog godt for sig af præmierne.

– Hun gjorde et kæmpe comeback og opførte sig som en hvalp. Hun var så glad for at være tilbage i ringen, med masser af opmærksomhed. Hun elsker det, og så bliver man så glad og stolt, fortæller opdrætter og ejer Tenna Schildknecht Grenaae.

Der var da også masser at være stolt af for Tenna Schildknecht Grenaae. Ikke alene nød Dirty Diana at være tilbage i ringen. Dommerne nød også, hvad de så i jack russell tæven.

Derfor blev det både til en pris for bedst i race (BIR) veteran og bedste tæve (BIM). Noget som hendes ejer er meget stolt af.

– For det første er det jo en ekstra stor oplevelse at vinde med en terrier i England og især Crufts. Dette var min første tur til Crufts som udstiller. Helt sikkert ikke den sidste. Det vilde med jack russell er, at de først gang nogen sinde kunne udstilles på Crufts sidste år, så det er ekstra spændende som opdrætter, at følge udviklingen af racen, i dens oprindelige hjemland.

Tag afsted
Tenna Schildknecht Grenaae var imponeret over det enorme show, og hun kan kun anbefale alle andre at tage turen over eller under havet næste gang, der er Crufts.

– Det er kæmpe stort. Der er så mange mennesker, fra hele verdenen, du kan købe alt i de flere 100 stande. det er fantastisk og burde opleves, siger hun.

Mens rejsen til England var ren barnemad og konkurrencerne blev gennemført med succes for Tenna og Dirty Diana, gik det knap så godt med hjemturen.

– Jeanel Kristensen, Kira Lorensen og jeg med vores hunde Neville, Noma, Stoffer, Iben og Ana havde en fantastisk og overraskende nem tur til England. Alt gik efter planen. Vi havde en fantastisk udstilling, alle vores hunde fik en Rosette med hjem, fortæller Tenna Schildknecht Grenaae og fortsætter:


– Alt er perfekt, lige indtil hjemturen. Det regner hele vejen igennem England, Frankrig, Belgien og Holland. Vi når heldigvis til Tyskland, da bilen begynder at blinke. Vi kører ind til siden, stopper og starter igen. Lampen er stoppet med at blinke, så vi kan fortsætte. Vi kommer få kilometer længere og bilen taber fart og lampen blinker igen. Vi må så trille af motorvejen og til nærmeste tankstation. Vi får fat på SOS og efter lidt mere end 2 timers venten kommer vejhjælp og konstaterer, at bilen skulle på værksted. Så vi bliver indlogeret på hotel.
Søndag morgen kunne vi få en lånebil, så vi kunne fortsætte turen hjem. Men hvad der er galt med min bil, ved jeg ikke endnu. Det vigtigste i sådan en situation er, at holde humøret oppe, og det gjorde vi.

Læs også

Crufts: En drøm der gik mere end i opfyldelse

17-04-2024 12:50, af Anne Cecilie Sohl

Den 7. marts 2024 blev drømmen om at træde ind på det famøse grønne tæppe og deltage på Crufts med sine hunde til virkelighed for Emilie og Cathrine Andersen. Læs her deres beretning fra den store oplevelse 

Kvinde lærer hund at give hjertemassage

20-05-2020 12:06, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En video fra Crufts har fået en kvinde til at lære sin hund at give hjertemassage på bare 45 minutter

 

Gravhund tog BIS på Crufts

09-03-2020 09:03, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

For første gang nogensinde stod en gravhund øverst på skamlen, da Best In Show på Crufts blev afgjort søndag aften

Årets første BIS-vinder blev Galaksi ALL OF YOU FOREVER

13-02-2022 17:48, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Året er startet flot i udstillingsverdenen. Et særligt år, hvor alle udstillinger forhåbentligt bliver til noget, og hvor DKK fejrer 125 års jubilæum, er nu sparket godt og grundigt i gang

Lhasa apsoen Maggie er Årets Veteran 2017

15-11-2017 15:34, af Marie Helene Rigård Rohleder

De gamle stjerner blev også hyldet på DKK's udstilling i Herning og her gik den flotte titel som Årets Veteran 2017 til lhasa apsoen Medoc Imagination, i daglig tale Maggie, og ejeren Anni Jensen

Så er billederne fra Vejen online!

23-05-2017 14:52, af Kristine Ulsøe Olsen

Så har vi fået lagt alle billederne fra årets tredje internationale DKK-udstilling online – og det blev ikke til så lidt.Du kan downloade de digitale billeder direkte fra hjemmesiden. Priser fra kr. 99,-

Tusindvis af vovser på dyrskue

03-05-2012 10:22, af Tine Luther
Roskilde Dyrskueplads lægger græs til, når 5.300 hunde i dagene 5. og 6. maj stiller til bedømmelse på Dansk Kennel Klubs internationale udstilling. Der afvikles også konkurrencer i den nyere sportsgren rallylydighed, som gæster på udstillingen får lejlighed til at snuse til. Både dommere og hunde kommer fra hele Europa.

En hund i skyggen - Det er lykken

25-06-2023 13:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vinden er svagere, solen er stærkere. Det er varmere i dag end i går. Helidgivis er udstillerne i Dansk Kennel Klub gode til at finde skygge til deres hunde

Fredagens BIS blev nok engang smukke Power

17-06-2022 18:14, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En dejlig og lidt stille fredag er slut i Vejen. Som sædvanlig sluttede dagen med Best in Show

 

Vejen: Denne race kan du kun se i dag

20-08-2023 09:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har kigget på de racer, der kun har en hund med på udstillingen. Her kan du se, hvilken race du kun kan opleve i dag

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Må min hund spise kirsebær?

27-07-2017 09:48, af Anne Ekenberg

Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Forberedelserne til stort hundeløb er i fuld gang i Mariager

25-06-2024 09:18, af Anne Cecilie Sohl

Allerede nu har over 550 tilmeldt sig stort terrænløb med hund i Mariager i midten af august og ikke mindst nordjyderne har taget godt imod det nye initiativ.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Døgnet efter en operation

16-01-2022 09:57, af Astrid Holtet

At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt