Dansk veteran tog Crufts med storm

12-03-2018 10:23, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Kajsenborg’s Dirty Diana strøg til tops som bedste jack russell veteran, ligesom den også vandt BIM veteran ved verdens største hundeshow, Crufts, i England

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

Mens dyrevenner i Danmark stimlede sammen for at se på heste i Herning, blev verdens største hundeudstilling hold i England.

Crufts 2018 havde besøg af 21032 hunde fra 49 forskellige lande. Danmark stillede med 108 hunde.

En af disse hunde var Kajensborg’s Dirty Diana. En smuk jack russell terrier, som har holdt pause fra ringen i fire år. Nu er hun så blevet veteran, men det viste sig ikke at være nogen hindring for hunden, der tog godt for sig af præmierne.

– Hun gjorde et kæmpe comeback og opførte sig som en hvalp. Hun var så glad for at være tilbage i ringen, med masser af opmærksomhed. Hun elsker det, og så bliver man så glad og stolt, fortæller opdrætter og ejer Tenna Schildknecht Grenaae.

Der var da også masser at være stolt af for Tenna Schildknecht Grenaae. Ikke alene nød Dirty Diana at være tilbage i ringen. Dommerne nød også, hvad de så i jack russell tæven.

Derfor blev det både til en pris for bedst i race (BIR) veteran og bedste tæve (BIM). Noget som hendes ejer er meget stolt af.

– For det første er det jo en ekstra stor oplevelse at vinde med en terrier i England og især Crufts. Dette var min første tur til Crufts som udstiller. Helt sikkert ikke den sidste. Det vilde med jack russell er, at de først gang nogen sinde kunne udstilles på Crufts sidste år, så det er ekstra spændende som opdrætter, at følge udviklingen af racen, i dens oprindelige hjemland.

Tag afsted
Tenna Schildknecht Grenaae var imponeret over det enorme show, og hun kan kun anbefale alle andre at tage turen over eller under havet næste gang, der er Crufts.

– Det er kæmpe stort. Der er så mange mennesker, fra hele verdenen, du kan købe alt i de flere 100 stande. det er fantastisk og burde opleves, siger hun.

Mens rejsen til England var ren barnemad og konkurrencerne blev gennemført med succes for Tenna og Dirty Diana, gik det knap så godt med hjemturen.

– Jeanel Kristensen, Kira Lorensen og jeg med vores hunde Neville, Noma, Stoffer, Iben og Ana havde en fantastisk og overraskende nem tur til England. Alt gik efter planen. Vi havde en fantastisk udstilling, alle vores hunde fik en Rosette med hjem, fortæller Tenna Schildknecht Grenaae og fortsætter:


– Alt er perfekt, lige indtil hjemturen. Det regner hele vejen igennem England, Frankrig, Belgien og Holland. Vi når heldigvis til Tyskland, da bilen begynder at blinke. Vi kører ind til siden, stopper og starter igen. Lampen er stoppet med at blinke, så vi kan fortsætte. Vi kommer få kilometer længere og bilen taber fart og lampen blinker igen. Vi må så trille af motorvejen og til nærmeste tankstation. Vi får fat på SOS og efter lidt mere end 2 timers venten kommer vejhjælp og konstaterer, at bilen skulle på værksted. Så vi bliver indlogeret på hotel.
Søndag morgen kunne vi få en lånebil, så vi kunne fortsætte turen hjem. Men hvad der er galt med min bil, ved jeg ikke endnu. Det vigtigste i sådan en situation er, at holde humøret oppe, og det gjorde vi.

Læs også

Crufts: En drøm der gik mere end i opfyldelse

17-04-2024 12:50, af Anne Cecilie Sohl

Den 7. marts 2024 blev drømmen om at træde ind på det famøse grønne tæppe og deltage på Crufts med sine hunde til virkelighed for Emilie og Cathrine Andersen. Læs her deres beretning fra den store oplevelse 

Kvinde lærer hund at give hjertemassage

20-05-2020 12:06, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En video fra Crufts har fået en kvinde til at lære sin hund at give hjertemassage på bare 45 minutter

 

Gravhund tog BIS på Crufts

09-03-2020 09:03, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

For første gang nogensinde stod en gravhund øverst på skamlen, da Best In Show på Crufts blev afgjort søndag aften

Se og køb billeder fra weekendens udstilling

15-02-2011 14:30, af Lærke Eifler
Nu er det muligt at se og købe de flotte billeder der blev taget af Hunden.dk’s dygtige fotografer til den internationale udstilling i Fredericia denne weekend.

Sieger's vandt bedste veteran

11-11-2023 16:52, af Anne Cecilie Sohl

Vibe Marie Borregaard Madsen fra Kennel Sieger's vandt lørdagens veteranklasse.

Petland - nu med gazelle

13-11-2022 12:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I Hal C kan man møde Petland, der sælger foder med høj ernæringsmæssig værdi til rimelig penge. Netop den cocktail har netop skaffet virksomheden en gazellepris

En alsidig dommer

09-02-2019 15:44, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hunde- og hestedommer, det er en sjældenhed, men Helle Juul Pedersen er en af dem, der dømmer i begge verdner

Russeren der elsker sin familie

19-08-2018 12:00, af Marie Helene Rigård Rohleder

En hund der lever for at elske sin familie. Sådan beskrives racen Russkaya tsvetnaya bolonka. Helle Sydendal har tre af slagsen. Hun udstiller på Bornholm i weekenden med den lille sorte russer Boris.  

Se billederne: Nordisk i ring 8

24-06-2023 12:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ring 8 er i den grad nordisk denne lørdag, hvor de mange dansk/svenske gårdhunde bliver vist frem

Herning: Her finder du racerne søndag

13-11-2022 08:34, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Så er vi ved at være klar igen

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.