X-factor på Solskinsøen

12-08-2015 14:52, af Tine Luther
Udseendet er ikke alt – heller ikke når der er tale om ”hundenes skønhedskonkurrencer”, hundeudstillingerne. Titler, rosetter og ikke mindst X-factor er i høj kurs, når 3.400 hunde og deres mennesker i weekenden den 15. og 16. august sætter hinanden stævne ved Dansk Kennel Klubs internationale hundeudstilling på Bornholm.
Copyright Ridehesten.com
3.400 hunde og deres mennesker mødes til udstilling på Rønne Stadion Nord den kommende weekend. (Foto: hunden.dk/Jørgen Bak Rasmussen)

Hvad vil det sige, at ens hund er den bedste af sin race? Og hvad skal der til for at blive Best In Show? Og hvad betyder det egentlig alt sammen? Man kan sammenligne en hundeudstilling med et dyrskue - en konkurrence, hvor hundene først bedømmes i forhold til ”det ideelle eksemplar af racen”. De bedste konkurrerer efterfølgende om at opnå titlen Best in Show – og det er ikke så nemt, når man har flere tusinde konkurrenter af mange forskellige racer. Det handler om X-factor Men udseende er ikke alt – mange udstillingsdommere fremhæver X-factor som det, der altid adskiller Best in show-vinderen fra alle de andre hunde. Så har du en hund, der fører sig med højt hævet hoved og her kommer jeg-attitude, men som endnu ikke har deltaget i en udstilling, skulle du måske overveje at melde den til næste gang? Bornholm-udstillingen er noget særligt ”Dansk Kennel Klub afholder internationale udstillinger rundt om i landet, men udstillingen på Bornholm er altid noget særligt,” fortæller formanden for Dansk Kennel Klubs udstillingsafdeling, Wilfred Olsen. ”Hvert år glæder vi os til at pakke alt vores udstyr og drage østpå. Her er altid en god og afslappet stemning, og det hænger måske sammen med, at mange kombinerer udstillingen med en lille ferie, så udstillerne opholder sig på øen i nogle dage og nyder den smukke natur i hyggeligt selskab med andre hundefolk.” Rabat på færgebilletten ”Samarbejdsaftalen med det lokale færgeselskab har gjort, at vi har kunnet give vores udstillere et rigtig godt tilbud, hvilket der er mange, der har taget imod. Igen i år kan vi nemlig prale af et rekordstort tilmeldingstal - ikke færre end 3.400 hunde fordelt på 19 nationaliteter skal bedømmes i udstillingsringen af dommere fra bl.a. Irland, Østrig, Tyskland, Schweiz, Rumænien og alle de nordiske lande,” fortæller Wilfred Olsen begejstret. Et besøg værd Uanset hvilken hund, der kommer til at stå øverst på skamlen på Bornholm – eller om din hund skal deltage i konkurrencerne eller ej - så er Dansk Kennel Klubs udstilling på Bornholm et besøg værd: Om det er det (næsten) altid gode vejr, den gode ø-mad eller de exceptionelt smukke hunde, der gør det, skal vi lade stå usagt - men Bornholm sørger altid for en udstilling fuld af X-factor! Adresse og entré Udstillingen afholdes på Rønne Stadion Nord, Torneværksvej 1, 3700 Rønne. Entré er begge dage 60 kr. for voksne og 10 kr. for børn 6-12 år. Børn under 6 år har gratis adgang. Entré for gæstehund, der ikke er tilmeldt udstillingen: 30 kr. (Hvalpe under 3 måneder ingen adgang) Indgangen åbner kl. 07.45, og bedømmelserne starter kl. 09.00. SE MERE OM UDSTILLINGEN VIA LINKET UNDER BILLEDET TIL HØJRE

Læs også

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Hunde begyndte at hyle ved fodgængerfelt i landsbyen

08-12-2023 08:57, af Anne Cecilie Sohl

For omkring en uge siden begyndte flere hunde i den lille by Fårup at hyle og trække sig væk fra et helt bestemt fodgængerfelt på Bakkevænget, lige ved skolen. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hjælp til hundens angst for fyrværkeri

29-11-2023 10:00, af Anne Cecilie Sohl

Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt. 

Sne kan give dårlig mave

21-11-2022 11:22, af Astrid Gerd Holtet

Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker

Skolehunden, helt præcist

04-12-2023 10:26, af Anne Cecilie Sohl

I dette blogindlæg kan du læse mere om, hvad en skolehund er og helt præcis kan. Som skrevet tidligere er en skolehund ikke 'bare' en hund som går rundt på en skole, det er en hund, som over tid er trænet til at hjælpe børn og unge med mange forskellige opgaver i forbindelse med skoledagen.

Pas på poterne i frostvejret: Vejsalt er smertefuldt

28-11-2023 13:21, af Anne Cecilie Sohl

Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde

Gør slædekørsel i sneen til en leg

05-12-2023 09:42, af Anne Cecilie Sohl

Det smukke snevejr frister til at lade den almindelige familiehund trække slæde med børnene. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ide, men før man går i gang bør man have nogle ting på plads, for at det er både sikkerhedsmæssigt forsvarligt og bliver en god oplevelse for hunden. 

Tre tips til juletiden

05-12-2023 09:15, af Anne Cecilie Sohl

Julen står for døren og det betyder ofte at vi skruer op for julegodterne, hygge og godt selskab. Det er dog en god ide at være ekstra opmærksom på din hund og hvordan du får den godt igennem den søde juletid.