Som led i arbejdet mod sunde racehunde har Svenska Kennelklubben produceret en film om vejrtrækningsproblemer. Filmen, der bærer titlen ” Att bedöma hundars andning”, henvender sig til eksteriørdommere og fremsendes til samtlige nordiske eksteriørdommere, i alt over 800 personer. Målet er at højne dommernes vidensniveau i forhold til at bedømme hundenes vejrtrækning; at anskueliggøre områdets problematikker samt vejlede i, hvordan vejrtrækning skal vurderes – og selvfølgelig i hvordan hundenes tilstand skal afspejles i bedømmelserne. Filmen viser dels de anatomiske strukturer, som er af betydning for vejrtrækningen og temperaturreguleringen, og dels de forskellige typer af tegn på, at hundens vejrtrækning er påvirket. Der lægges specielt vægt på de fladnæsede racers anatomi og problemer. I filmen medvirker dyrlægerne Åke Hedhammar, professor ved Sveriges lantbruksuniversitet og Annika Bergström fra Universitetsdjursjukhuset samt Göran Bodegård, allrounddommer og medlem af Svenska Kennelklubbens centralstyrelse. Filmen vil blive publiceret på YouTube i sin helhed og tekstet på engelsk. Du kan se en trailer for filmen (samt mere om Svenska Kennelklubbens sundhedstiltag) via linket under billedet til højre.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den engelske springer spaniel Sainz er både en elsket familiehund og showstjerne, og ved årets første DKK udstilling i Fredericia løb han med den eftertragtede titel som Best in Show.
Fredag begyndte med høj sol over Roskilde Dyrskueplads, men da skyerne trak ind og vinden tog til, var det cairn terrieren Danny, der lyste op i Store ring. Med sine mange titler og et uimodståeligt showgen blev han kåret som Best in Show på første dag af Dansk Kennel Klubs nordiske udstilling.
Foråret har meldt sin ankomst, solen begynder så småt at varme, og scenen er sat, så kom og vær med til årets første store udendørs hundeudstilling, som strækker sig over hele tre dage. Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend på Roskilde Dyrskueplads den 9.-11. maj 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.
Med Hjem-Is kan hunde få deres helt egen is leveret direkte til døren. For opdrætter Brigitte Malou Christensen er hundeisen blevet et fast indslag ved både fødselsdage og hverdagsforkælelse, og ismanden Victor er blevet en kær gæst med logrende velkomst.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Den gule blomst i haven er ikke bare flot at se på, men kan også styrke din hunds fordøjelse og understøtte organer som lever og nyrer. Hvis du samler den med omtanke, kan hele planten bruges som et naturligt supplement i foderet.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse