Først var der tre, så blev de seks – og nu er ni kommuner med i TrygFonden Besøgshunde. Besøgshundeordningen, som begyndte i 2010, er blevet en stor succes, og både kommuner og hundeejere i hele landet viser interesse for at være med. Derfor udvides ordningen nu med tre nye kommuner, så endnu flere ældre og demente kan få glæde af hundenes selskab. - Det er to år siden, vi etablerede TrygFonden Besøgshunde, og det går rigtig godt i de kommuner, hvor vi er i gang. Det er overvældende at opleve den store opbakning til projektet fra plejecentrene, som gerne vil tilbyde beboerne at få besøg af hundene. Samtidig er der en utrolig velvillighed blandt hundeejerne, som gerne giver noget af deres tid for at gøre en forskel for de ældre og demente, fortæller Trine Heidemann, underdirektør i TrygFonden. - Vi får også løbende henvendelser fra både kommuner og hundeejere i hele landet, som gerne vil være med i TrygFonden Besøgshunde, og det er på den baggrund, at vi nu udvider ordningen. Besøgene liver hverdagen op På plejecentrene bliver der set frem til besøgene fra hundene og deres ejere, ikke mindst blandt de beboere som selv har været hundeejere engang. Erfaringerne fra plejecentrene er, at hundene liver stemningen op, og at de giver anledning til en del snak mellem beboerne – også efter hundenes besøg. I Skanderborg ser man frem til at få besøg af TrygFonden Besøgshunde. - Vi har allerede erfaring med hunde på et par af vores plejecentre, da nogle af de ansatte indimellem tager deres hunde med på arbejde til stor glæde for beboerne. Derfor takkede vi ja til at deltage i TrygFonden Besøgshunde, så besøgene kan blive mere organiserede og være et tilbud, som alle plejecentrene har mulighed for at blive en del af. Jeg er sikker på, at hundenes besøg vil live stemningen blandt vores beboere op og være noget, som de ser frem til. Samtidig er det spændende, at vi skal være med til at samle erfaringer, som andre kommuner kan få gavn af, siger Peter Sinding Poulsen, fagchef for ældreområdet i Skanderborg Kommune. Med de tre nye kommuner deltager i alt 91 plejecentre i besøgsordningen, og planen er, at tilbuddet på sigt skal udbredes. Læs mere om projektet via linket under billedet til højre.
En storpuddel forsvandt fra sin ejer og sad fast i skoven uden vand i tre døgn. En dedikeret dronefører fra Vi Finder Hund blev hans redning.
I forbindelse med vores sorgtema i det nummer af Magasinet HUNDEN, der udkommer i morgen, modtog vi denne beretning fra Hanne Bindslev Gregersen om at sige farvel til sin hund. Artiklen kom ikke med i bladet, men I skal ikke snydes for den. Derfor kommer den her på hunden.dk
Økonomi, livsstil og etiske overvejelser har i 2024 påvirket danskernes valg af hund, forklarer Agrias hundeekspert, Lotte Evers, som analyserer årets top 25 over Danmarks mest populære hunderacer.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Dyrevelfærdssektionen ved Nordjyllands Politi har inden for de seneste uger haft en række dyrevelfærdssager vedrørende hunde, der har været udsat for det, der som minimum defineres som ”uforsvarlig behandling”.
Fem hunde er blevet beslaglagt, imens syv andre er blevet overdraget til Dyrenes Beskyttelse. Politikommissær opfordrer hvalpekøbere til at være opmærksomme.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Med et imponerende samarbejde og masser af træning har beaglen Storm og hans fører Leif Scheel opnået bemærkelsesværdige resultater inden for schweissprøver og sporchampionater. Historien om deres rejse er en fortælling om dedikation, tab og et unikt bånd mellem hund og menneske.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet