Stort øjeblik for Shiba Inu i Dortmund

21-11-2023 13:55, af Anne Cecilie Sohl

Shiba Inu racen er ikke typisk at finde på podierne rundt om på Europa's hundeudstillinger, men den 3.-5. november brillierede hanhunden Ai-We-Sed-So NeverEnding Story alligevel  i Dortmund.

Copyright Ridehesten.com
Helle og Ai-We-Sed-So NeverEnding Story til bedømmelse i Dortmund. Foto: dogfoto.com

Her vandt den snart 6-årige Falkor, som han hedder i daglig tale, nemlig titlen som tredje bedste hund under BIS-finalen ud af 3000 hunde. Det var en stor og meget speciel oplevelse for hans ejer, Helle Røschke, da morlinien på hunden går 14 generationer tilbage, til hunde Helle til dels har ejet sammen med sin nu afdøde mor, Jytte Røschke.  

Falkor stammer fra et opdræt der er startet af Helles  mor. Hun har selv udstillet siden 1975 og er vant til altid at fejre sin mors fødselsdag, sammen med hende, i Dortmund. Desværre gik Jytte bort i 2016, men Helle har valgt at fortsætte opdrættet af shiba'er til ære for sin mor. 

Udover at opdrætte Shiba, er Helle i gang med en dommeruddannelse og tager fortsat til mange hundeudstillinger hvert år. Hun har i dag sit eget kennelnavn - Ai-We-Sed-So - som Falkor er anden generation af. 

Helle og hendes mor lavede rigtig mange ting sammen opdrætsmæssigt. Mange af Shiba'erne ejede de sammen og det gav dem et helt specielt fællesskab. De var begge bosat i Tyskland, så de rejste over 20 weekender sammen i løbet af året. Primært i Europa, men de har bl.a. også besøgt Japan. De har vundet 10 verdensvindertitler gennem tiden og rigtig mange andre Europa-titler. 

Jytte vandt allerede tilbage i 1977 dagens bedste hund på verdensvinder udstillingen og hun opnåede at få den største hædermedalje fra den tyske kennel klub for sit arbejde med Shiba'er. 

Helle ville ønske at hendes mor havde været med i Dortmund i år, men er sikker på at det var hende der placerede vinderstjernen over dem den weekend. 

- Det er meget usædvanligt for en Shiba at vinde, fordi de typisk ikke er 'flashy showhunde', som andre lignende racer kan være. Det er mere en hund der skal være moderat i alting, fortæller en stolt og glad Helle.  

Falkor deltog også ved Winter Wonder Show i Herning, hvor han blev den tredje bedste hund i gruppen. 

Læs også

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Top 5 myter om sygeforsikring til kæledyr

22-02-2024 09:54, af Anne Cecilie Sohl

Mange danskere synes, at forsikringer er en jungle at finde rundt i, og måske netop derfor florerer der mange myter og fejlslutninger om emnet. Agria Dyreforsikring har interviewet danske hunde- og katteejere om årsagen til, at de har valgt ikke at sygeforsikre deres kæledyr. 

Nye kræfter i spidsen for hundene på Store Hestedag

13-02-2024 16:19, af Anne Cecilie Sohl

Anne Orholt har sagt ja til at overtage ansvaret for hundeområdet på Store Hestedag efter Tina Bjerre, der har valgt at hellige sig sin egen hundevirksomhed. Anne har igennem mange år haft hunde på programmet - ikke kun i fritiden, men også professionelt. 

Hundelufter overværede indbrud

19-02-2024 15:40, af Anne Cecilie Sohl

Da en borger var ude og gå med sin hund lørdag morgen, så han til sin overraskelse at en garagedør stod åben på Digevej i Agger Syd. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Billeder fra Fredericia online

16-02-2024 19:59, af Anne Cecilie Sohl

Så er billederne fra udstillingen i Fredericia kommet på hjemmesiden.

Kvik og de andre - hundene i Matador

04-01-2023 09:36, af Anne Egede

Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde