Stort øjeblik for Shiba Inu i Dortmund

21-11-2023 13:55, af Anne Cecilie Sohl

Shiba Inu racen er ikke typisk at finde på podierne rundt om på Europa's hundeudstillinger, men den 3.-5. november brillierede hanhunden Ai-We-Sed-So NeverEnding Story alligevel  i Dortmund.

Copyright Ridehesten.com
Helle og Ai-We-Sed-So NeverEnding Story til bedømmelse i Dortmund. Foto: dogfoto.com

Her vandt den snart 6-årige Falkor, som han hedder i daglig tale, nemlig titlen som tredje bedste hund under BIS-finalen ud af 3000 hunde. Det var en stor og meget speciel oplevelse for hans ejer, Helle Røschke, da morlinien på hunden går 14 generationer tilbage, til hunde Helle til dels har ejet sammen med sin nu afdøde mor, Jytte Røschke.  

Falkor stammer fra et opdræt der er startet af Helles  mor. Hun har selv udstillet siden 1975 og er vant til altid at fejre sin mors fødselsdag, sammen med hende, i Dortmund. Desværre gik Jytte bort i 2016, men Helle har valgt at fortsætte opdrættet af shiba'er til ære for sin mor. 

Udover at opdrætte Shiba, er Helle i gang med en dommeruddannelse og tager fortsat til mange hundeudstillinger hvert år. Hun har i dag sit eget kennelnavn - Ai-We-Sed-So - som Falkor er anden generation af. 

Helle og hendes mor lavede rigtig mange ting sammen opdrætsmæssigt. Mange af Shiba'erne ejede de sammen og det gav dem et helt specielt fællesskab. De var begge bosat i Tyskland, så de rejste over 20 weekender sammen i løbet af året. Primært i Europa, men de har bl.a. også besøgt Japan. De har vundet 10 verdensvindertitler gennem tiden og rigtig mange andre Europa-titler. 

Jytte vandt allerede tilbage i 1977 dagens bedste hund på verdensvinder udstillingen og hun opnåede at få den største hædermedalje fra den tyske kennel klub for sit arbejde med Shiba'er. 

Helle ville ønske at hendes mor havde været med i Dortmund i år, men er sikker på at det var hende der placerede vinderstjernen over dem den weekend. 

- Det er meget usædvanligt for en Shiba at vinde, fordi de typisk ikke er 'flashy showhunde', som andre lignende racer kan være. Det er mere en hund der skal være moderat i alting, fortæller en stolt og glad Helle.  

Falkor deltog også ved Winter Wonder Show i Herning, hvor han blev den tredje bedste hund i gruppen. 

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Efter regn kommer solskin

15-06-2024 18:29, af Anne Cecilie Sohl

Det beviste vejrguderne i Vejen lørdag. Efter en drivvåd formiddag og start på eftermiddagen, begyndte solen at titte frem i horisonten. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hattrick til Simone

15-06-2024 18:04, af Anne Cecilie Sohl

Simone Riisgaard Kristiansen er ikke til at stoppe. Lørdag vandt hun for tredje gang i 2024 dagens juniorhandlingkonkurrence ved DKK's udstilling i Vejen - og så endda på sin fødselsdag. 

Dyrlæge: Undgå at motionere din hund i varmen

18-06-2024 13:16, af Anne Cecilie Sohl

Om ikke så længe kommer de meget høje sommertemperaturer, som mange danskere sukker efter for tiden, og mange af os ser frem til at tilbringe mere tid udendørs med vores firbenede venner. 

Se billederne: Udstilling i Vejen

20-06-2024 09:27, af Anne Cecilie Sohl

Du kan nu se alle billeder fra Vejen online.

15 hunde med mider og sår fjernet

12-06-2024 10:02, af Anne Cecilie Sohl

15 hunde er indleveret til Dyrenes Beskyttelse i Århus. Hundene er fjernet af Midt- og Vestjyllands Politi, da deres ejer for anden gang er frakendt retten til at holde dyr. Hundene er nu klar til at finde nye hjem.

Flot afslutning i Vejen

16-06-2024 21:00, af Anne Cecilie Sohl

Søndag i Vejen bød trods nogle mørke skyer og få regnbyger, på meget mere solskin og varme, til de mange engagerede hunde og førere. 

God start i Vejen

14-06-2024 20:50, af Anne Cecilie Sohl

Fredag åbnede DKK ballet til dette års udstilling i Vejen. Dagen bød på både godt vejr, glade hunde og førere. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.