Netop nu er der stor utilfredshed blandt de danske dyrlæger, og den usikkerhed kommer med stor sandsynlighed til at brede sig, når blandt andre hundeejere opdager, hvad en ny EU-forordning kommer til at betyde for dem.
I en pressemeddelelse fra Den Danske Dyrelægeforening fortæller foreningen, at man som dyreejer vil komme til at opleve følgende som resultat af den nye forordning:
– Som det er i dag, kan ejeren af et dyr i behandling fortælle dyrlægen, hvordan en behandling går. Så kan dyrlægen bestemme om behandlingen eventuelt skal fortsætte. Fremover bliver det sådan, at dyrlægen skal se dyret, før man må vurdere om en behandling skal fortsætte. Det kan betyde mange flere besøg hos dyrlægen, og det kan derfor også komme til at betyde noget for økonomien hos dyreejerne, fortæller Christine Fossing, der er formand for Faggruppe Familiedyr hos Den Danske Dyrlægeforening.
Formålet med den nye forordning er at mindske brugen af blandt andet antibiotika til dyr for at bremse resistensudviklingen.
Den Danske Dyrlægeforening er dog bange for, at reglerne får den komplet modsatte virkning i Danmark og skriver i pressemeddelelsen:
Danmark er i forvejen et foregangsland i at begrænse anvendelsen af antibiotika til dyr – og resultatet af, at dyrlæger ikke længere kan bruge antibiotika på baggrund af deres uddannelse og veldokumenterede viden, vil medføre, at de nye EU-regler i flere tilfælde kommer til at have den modsatte effekt. Antibiotikaforbruget vil stige, fordi dyrlægen nu skal ordinere præcist den mængde, som står beskrevet for produktet – også i de tilfælde, hvor en kortere behandling, og dermed et lavere medicinforbrug, kan helbrede dyret.
Christine Fossing afslører, at der er stor utilfredshed med de nye regler blandt dyrlæger over hele EU:
– Vi har talt med kolleger rundt omkring i Europa om disse regler, og vi har forsøgt at påvirke beslutningstagerne i EU, men vi er desværre ikke lykkes med at få reglerne taget af bordet, fortæller hun.
I nogle dele af hundedanmark har nyheden om den covidsmittede hund skabt ængstelse. Det er dog unødvendigt, fastslår Dyrlægeforeningens formand Hanne Knude Palshof
Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.
Tirsdag i sidste uge forsvandt en hund fra en adresse i Vordingborg, og ejeren, en 69-årig mand, efterlyste hunden på de sociale medier, for han var i sagens natur bekymret for, hvor hans hund var henne.
Hunde bliver ofte smittet med sygdommen, kennelhoste, når vinterens fugtige og kolde vejr indtræffer. Derfor er det i den kommende tid ekstra vigtigt, at man som hundeejer kan spotte symptomerne på kennelhoste og ved, hvad man selv kan gøre for at mindske risikoen for smitte.
Sådan lyder motto'et hos Danmarks største løbeklub for hund og ejer, DIRTY PAWS. Klubben er en nystartet forening med lokalklubber spredt over det meste af Danmark, og deres mål er at få flere danske hundeejere ud og være aktive sammen med deres hunde.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Hver måned modtager HUNDEN rigtig mange fantastiske billeder fra glade hundejere i hele Danmark, hvorefter der uddeles en præmie til de tre bedste billeder.
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
Det er ikke kun kulden, der generer vores firbenede venner i denne tid. Den salt, der strøs for at forhindre de tobenede i at falde og de firhjulede i at køre galt, er ikke god for hundenes poter. Det samme gælder små kugler af is
Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet