Ny EU-forordning kan koste hundeejere dyrt

28-01-2022 15:35, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I dag træder en ny forordning fra EU i kraft. Den betyder blandt andet, at du ikke længere kan få fornyet din medicin til hunden uden et besøg hos dyrlægen

Copyright Ridehesten.com
Foto: Adobe Stock

Netop nu er der stor utilfredshed blandt de danske dyrlæger, og den usikkerhed kommer med stor sandsynlighed til at brede sig, når blandt andre hundeejere opdager, hvad en ny EU-forordning kommer til at betyde for dem.

I en pressemeddelelse fra Den Danske Dyrelægeforening fortæller foreningen, at man som dyreejer vil komme til at opleve følgende som resultat af den nye forordning:

  • Begrænsning af de præparater din dyrlæge kan vælge imellem til behandling af en sygdom.
  • Du skal møde op med dit dyr hos dyrlægen, før en allerede igangsat behandling kan forlænges.

– Som det er i dag, kan ejeren af et dyr i behandling fortælle dyrlægen, hvordan en behandling går. Så kan dyrlægen bestemme om behandlingen eventuelt skal fortsætte. Fremover bliver det sådan, at dyrlægen skal se dyret, før man må vurdere om en behandling skal fortsætte. Det kan betyde mange flere besøg hos dyrlægen, og det kan derfor også komme til at betyde noget for økonomien hos dyreejerne, fortæller Christine Fossing, der er formand for Faggruppe Familiedyr hos Den Danske Dyrlægeforening.

Formålet med den nye forordning er at mindske brugen af blandt andet antibiotika til dyr for at bremse resistensudviklingen.

Den Danske Dyrlægeforening er dog bange for, at reglerne får den komplet modsatte virkning i Danmark og skriver i pressemeddelelsen:

Danmark er i forvejen et foregangsland i at begrænse anvendelsen af antibiotika til dyr – og resultatet af, at dyrlæger ikke længere kan bruge antibiotika på baggrund af deres uddannelse og veldokumenterede viden, vil medføre, at de nye EU-regler i flere tilfælde kommer til at have den modsatte effekt. Antibiotikaforbruget vil stige, fordi dyrlægen nu skal ordinere præcist den mængde, som står beskrevet for produktet – også i de tilfælde, hvor en kortere behandling, og dermed et lavere medicinforbrug, kan helbrede dyret.

Christine Fossing afslører, at der er stor utilfredshed med de nye regler blandt dyrlæger over hele EU:

– Vi har talt med kolleger rundt omkring i Europa om disse regler, og vi har forsøgt at påvirke beslutningstagerne i EU, men vi er desværre ikke lykkes med at få reglerne taget af bordet, fortæller hun.

Du kan finde den nye forordning her.

Læs også

Danske dyrlæger: Frygt ikke covidsmittet hund

22-06-2020 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I nogle dele af hundedanmark har nyheden om den covidsmittede hund skabt ængstelse. Det er dog unødvendigt, fastslår Dyrlægeforeningens formand Hanne Knude Palshof

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Må min hund spise kirsebær?

27-07-2017 09:48, af Anne Ekenberg

Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Forberedelserne til stort hundeløb er i fuld gang i Mariager

25-06-2024 09:18, af Anne Cecilie Sohl

Allerede nu har over 550 tilmeldt sig stort terrænløb med hund i Mariager i midten af august og ikke mindst nordjyderne har taget godt imod det nye initiativ.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Døgnet efter en operation

16-01-2022 09:57, af Astrid Holtet

At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt