No, no, no!

22-01-2014 11:24, af Tine Luther
Mange har på det seneste set videoen af den ”talende husky” på de sociale medier. Det lyder unægteligt, som om hyskyen siger nej til at forlade den lune stue til fordel for sin kennel. Men hvad sker der egentlig på den – ret sjove – video? Få svaret og se selv videoen her.
Copyright Ridehesten.com
Se optagelserne af den "talende" husky nedenfor. (Screemdump fra YouTube)

Blaze, er er en siberian husky, har ikke lyst at blive lukket ud i sin kennel, ser man tydeligt på den meget omtalte video, der i skrivende stund er set på YouTube af ikke mindre end 8.945.896 personer. Blaze viser meget tydeligt med sit kropssprog, at den ikke har intentioner om at følge sin ejer, der gentagne gange forsøger at få hunden med ud i kennelen. Og i tilgift tager hunden sine talegaver i brug. ”No, noo…” lyder det tilsyneladende gang på gang. Men nej, hunde kan ikke tale, selvom det kan lyde sådan, siger Björn Forkman, professor og biolog ved Københavns Universitets Institut for Produktionsdyr og Heste. Han er ikke i tvivl om, at Blaze forstår, hvad den skal – og at den ikke har lyst til det – men forklarer, at mange dyr er i stand til at imitere vores ord, uden at have den fjerneste idé om, hvad det betyder. Lige præcis huskyen er i øvrigt karakteriseret ved at bruge mange lyde i deres kommunikation, men Forkman påpeger, at selvom det kan lyde, som om hundene rent faktisk siger ord, så er det tilfældige lyde, de udstøder – lyde, som mennesker tillægger mere mening, end de reelt har. Forkman mener ikke, at hunden forstår sætningen om, at den skal ud i kennelen – men at den kan aflæse sin ejers kropssprog og dermed ved præcis, hvad der skal foregå. Han mener dog godt, at hunde muligvis kan forstå enkelt ord som mad og ud – men altså uden at de selv kan frembringe dem. I øvrigt udtaler han, at hunde slet ikke har behov for at forstå vores ord – det er så eminente til at afkode vores kropssprog, at de ikke behøver det. SE VIDEOEN AF DEN "TALENDE" BLAZE VIA LINKET UNDER BILLEDET TIL HØJRE. Kilde: videnskab.dk

Videoer

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

De 10 største sommerfarer for din hund

05-06-2024 11:40, af Anne Cecilie Sohl

For vores hunde betyder sommer ofte mange nye indtryk og mere udetid med dem på to ben. Men sommeren bringer også udfordringer med sig for vores firbenede venner, og mange hunde kommer til skade på grund af sommerlandets farer. Agria Dyreforsikring har samlet 10 af de hyppigste sommer-skader blandt hunde og giver gode råd til hundeejeren, hvis uheldet er ude.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hvor er det skønt at være heldig…

07-06-2024 11:32, af Anne Cecilie Sohl

På Hundens Dag 2024 var Broholmerselskabets Aktivitetskreds 3 (Jylland) på Lemvig Marked og Dyrskue, hvor vi samlede 13 Broholmere, som havde taget deres mennesker med, og vi var endda rigtig heldige med vejret – en dag med skønt solskin.

Kom med James til terminsprøver og konfirmation

06-06-2024 10:46, af Anne Cecilie Sohl

Foråret er gået med mange nye og spændende ting - her i blandt terminsprøver og konfirmation. Når situationerne er nye for både James og jeg, er alt hvad vi laver, med forbehold for at han kan have brug for en pause, mere tid, eller at han måske ikke er klar til den givne opgave endnu. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Traditionsrig lure coursing med Myndeklubben

07-06-2024 11:17, af Anne Cecilie Sohl

Traditionen tro gav Myndeklubben alle hunde mulighed for at prøve lure coursing på Hundens dag.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet