Mød en chodsky pes var en stor succes

06-08-2020 08:01, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Sidste weekend blev der holdt mød en chodsky pes på Fyn. Mange mennesker mødte op og gjorde god reklame for racen, vi har snakket med racerepræsentant Tina Bundgaard om arrangementet

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

Mød en chodsky pes blev afholdt i Ørbæk på Fyn hos en opdrætter af racen d. 2. August 2020.

Ideen opstod, da de, der er registrerer opdrættere på racen, får rigtig mange henvendelser fra folk som er interesserede i racen.

– Mange folk har svært ved lige at fornemme, hvad en chodsky pes er og som opdrætter kan man derfor stå overfor at vise hunde frem rigtig mange gange i løbet af en måned, fortæller Tina Bundgaard.

Der findes kun lige knap 200 chodsky pes i Danmark, men interessen for denne alsidige brugshund er støt voksende.

Derfor blev dagen en besøgsdag, hvor folk med en chodsky pes kunne komme og møde andre med racen og samtidig vise deres skønne hunde frem til folk, som var nysgerrige på racen.

Der mødte 15 chodsky pes med ejere op til træffet (+det kuld hvalpe som opdrætteren selv havde), som egentlig blev oprettet meget spontant.

– I løbet af dagen var vi omkring 50 personer, hvilket er et fantastisk fremmøde til sådan en begivenhed som “Mød en chodsky pes”. Der kom folk kørende fra nær og fjern, fra alle steder i Danmark. Vejret var fantastisk, og der blev snakket og fortalt om erfaringer med racen.

Der var indkøbt partypavillion, så der kunne bydes på kaffe og brød under tag. Der blev budt på en lille skarp at starte dagen på. Mange kom tidligt og hjalp til, lyder det fra Tina Bundgaard, der finder flere fordele i arrangementet:

– Et sådan arrangement er godt til at styrke fællesskabet i racen, og det er så fedt, at folk vil bakke op omkring det. Her får folk vendt tanker og ideer omkring racen, træning og får spurgt ind til hvad andre laver med deres chodsky pes. Det giver inspiration til andre. Samtidig var dette også tiltænkt som en form for reklame for racen, hvor folk kunne komme og stifte nærmere bekendtskab med en race, som på mange måder er en tiltalende allround brugshund. En fantastisk af/på knap, en selvstændig hund på mange områder, men får du først et samarbejde med den, så har du en hund, der følger dig/din familie i alt. Samtidig er det også en hund, der sætter nogle krav til sin familie.  Der skal laves daglig aktivering, for at de ikke keder sig og finder på egen aktivering.

Ejere af chodsky pes har været gode til at bakke op om forskellige arrangementer som blandt andet tæller fælles gåture, som er for folk både med og uden hunde.

– Vi oplever et godt sammenhold indenfor racen, som vi forsøger at bevare ved, at alle er velkomne. Der er ikke noget der er rigtigt eller forkert at lave med sin hund, bare man aktiverer den. Vi oplever, at alle hjælper til, og der er ingen som er kede af lige at vise hund frem, lige at fortælle deres fif omkring, hvordan man bedst går spor, går i udstillingsringen eller hvordan man bedst får kontakt med sin hund. Denne åbenhed er med til at styrke sammenholdet, siger Tina Bundgaard.

Der var lavet flyers til arrangementet, med beskrivelse af racen. Så interesserede nemt kunne få noget info med hjem, også hvor de kunne finde yderligere info om de fortsat var interesseret i racen.

– Det var et super arrangement, som vi helt sikkert vil gentage igen inden længe. Fedt med spontane ideer, som kan føres ud i livet og blive til en succes, fastslår Tina Bundgard.

Herunder får du et galleri fra dagen

 

Læs også

Fredagsquiz: Hvad ved du om chodsky pes

09-08-2019 08:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Quiz|

Fredgasquizzen er tilbage efter sommerferien. Er du klar til at bevise din viden om racen chodsky pes?

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Danskerne bekymrer sig mere om deres kæledyr end om familie

25-04-2024 08:24, af Anne Cecilie Sohl

”Lykken er en varm hundehvalp”, sagde ”Radisen” Søren Bruun. Men nu viser en ny undersøgelse, at det ikke kun er lykke og glæde man investerer i, når man inkluderer en hund eller kat i familien - man får også en stor portion bekymring med i købet. 

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Når immunsystemet angriber

16-05-2022 08:55, af Astrid Holtet

Immunmedieret thrombocytopeni hos hunde er en sygdom, hvor immunsystemet angriber og ødelægger hundens blodplader