Mød en chodsky pes var en stor succes

06-08-2020 08:01, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Sidste weekend blev der holdt mød en chodsky pes på Fyn. Mange mennesker mødte op og gjorde god reklame for racen, vi har snakket med racerepræsentant Tina Bundgaard om arrangementet

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

Mød en chodsky pes blev afholdt i Ørbæk på Fyn hos en opdrætter af racen d. 2. August 2020.

Ideen opstod, da de, der er registrerer opdrættere på racen, får rigtig mange henvendelser fra folk som er interesserede i racen.

– Mange folk har svært ved lige at fornemme, hvad en chodsky pes er og som opdrætter kan man derfor stå overfor at vise hunde frem rigtig mange gange i løbet af en måned, fortæller Tina Bundgaard.

Der findes kun lige knap 200 chodsky pes i Danmark, men interessen for denne alsidige brugshund er støt voksende.

Derfor blev dagen en besøgsdag, hvor folk med en chodsky pes kunne komme og møde andre med racen og samtidig vise deres skønne hunde frem til folk, som var nysgerrige på racen.

Der mødte 15 chodsky pes med ejere op til træffet (+det kuld hvalpe som opdrætteren selv havde), som egentlig blev oprettet meget spontant.

– I løbet af dagen var vi omkring 50 personer, hvilket er et fantastisk fremmøde til sådan en begivenhed som “Mød en chodsky pes”. Der kom folk kørende fra nær og fjern, fra alle steder i Danmark. Vejret var fantastisk, og der blev snakket og fortalt om erfaringer med racen.

Der var indkøbt partypavillion, så der kunne bydes på kaffe og brød under tag. Der blev budt på en lille skarp at starte dagen på. Mange kom tidligt og hjalp til, lyder det fra Tina Bundgaard, der finder flere fordele i arrangementet:

– Et sådan arrangement er godt til at styrke fællesskabet i racen, og det er så fedt, at folk vil bakke op omkring det. Her får folk vendt tanker og ideer omkring racen, træning og får spurgt ind til hvad andre laver med deres chodsky pes. Det giver inspiration til andre. Samtidig var dette også tiltænkt som en form for reklame for racen, hvor folk kunne komme og stifte nærmere bekendtskab med en race, som på mange måder er en tiltalende allround brugshund. En fantastisk af/på knap, en selvstændig hund på mange områder, men får du først et samarbejde med den, så har du en hund, der følger dig/din familie i alt. Samtidig er det også en hund, der sætter nogle krav til sin familie.  Der skal laves daglig aktivering, for at de ikke keder sig og finder på egen aktivering.

Ejere af chodsky pes har været gode til at bakke op om forskellige arrangementer som blandt andet tæller fælles gåture, som er for folk både med og uden hunde.

– Vi oplever et godt sammenhold indenfor racen, som vi forsøger at bevare ved, at alle er velkomne. Der er ikke noget der er rigtigt eller forkert at lave med sin hund, bare man aktiverer den. Vi oplever, at alle hjælper til, og der er ingen som er kede af lige at vise hund frem, lige at fortælle deres fif omkring, hvordan man bedst går spor, går i udstillingsringen eller hvordan man bedst får kontakt med sin hund. Denne åbenhed er med til at styrke sammenholdet, siger Tina Bundgaard.

Der var lavet flyers til arrangementet, med beskrivelse af racen. Så interesserede nemt kunne få noget info med hjem, også hvor de kunne finde yderligere info om de fortsat var interesseret i racen.

– Det var et super arrangement, som vi helt sikkert vil gentage igen inden længe. Fedt med spontane ideer, som kan føres ud i livet og blive til en succes, fastslår Tina Bundgard.

Herunder får du et galleri fra dagen

 

Læs også

Fredagsquiz: Hvad ved du om chodsky pes

09-08-2019 08:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Quiz|

Fredgasquizzen er tilbage efter sommerferien. Er du klar til at bevise din viden om racen chodsky pes?

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen

bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Norge: Stort sexmisbrug af hunde trækker tråde til Danmark

23-09-2020 19:08, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En stor sag om seksuelt misbrug af hunde er netop nu ved at blive trevlet op i Norge. Indtil nu er 10 mænd anholdt i den uhyggelige sag, der også bliver efterforsket i Danmark

Mystisk: Tre hunde døde i Greve

30-09-2020 12:47, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

De sidste par uger er tre ellers raske hunde døde i Greve Kommune. Alle er døde af en eller anden forgiftning

Nanna er fundet

24-09-2020 07:54, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

10 dage måtte ejerne undvære deres elskede stabyhoun, inden hun igen blev fundet

Sjælden champion i populær disciplin

25-09-2020 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Lydighed er ikke kun for border collier. Det er Sofie Blæhr og Biyana et godt eksempel på

I Danmark: Hunde. I Botswana: Elefanter

23-09-2020 08:48, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Flere hundrede elefanter er fundet døde i Botswana de seneste måneder. Årsagen til de mange dødsfald er den samme, som hundeejere frygter i Danmark 

Hund eller uhyggelig klovn

30-09-2020 08:50, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Quiz|

Dette er en lille ting til alle vores eksperter derude

Fredagsquiz: De kendtes hunde

25-09-2020 08:47, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Quiz|

I grå var vi i Bagsværd for at interviewe Felix Smith. Det har inspireret os til denne lille quiz, som handler om, hvilken hunderace de kendte har

Elsker din hund også strand og vand?

29-09-2020 08:18, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Så er der godt nyt, for fra 1. oktober må hunden igen løbe frit på stranden. Hvis din hund ikke er så vild med at bade, kan den godt lære det, hvis du træner den rigtigt

Knoglemarvsbetændelse – vokseværk hos hunde

26-09-2020 11:00, af Astrid Gerd Holtet

Knoglemarvsbetændelse, eller panostitis, er en smertefuld tilstand i knoglerne hos unge hunde, en tilstand man ofte også kalder for vokseværk

Forgiftninger: 3 ting du skal passe på om efteråret

30-09-2020 15:04, af Astrid Gerd Holtet

Hvad skal du passe på at din hund ikke spiser, når I begiver jer ud i efterårssolen?