Manden med hatten fylder rundt

31-08-2017 12:01, af Britt Carlsen

Manden med hatten og de røde bukser. Ham med flødebollerne, og den overfyldte kameravest – kort sagt Jørgen Bak Rasmussen, fotograf og udgiver af magasinet Ridehesten og HUNDEN, fylder 60 år

Copyright Ridehesten.com

Han vil simpelthen ikke være ved det. Han kan ikke forstå, at dagen ikke kan blive udskudt til næste eller næste år igen, men det er ganske vist, Jørgen Bak Rasmussen fylder 60 år i dag, torsdag den 31. august.

Jørgen vil allerhelst betegnes som fotograf, det er han også, men han er så meget mere. De fleste i heste- og hundeverdenen kender ham som udgiver af magasinet Ridehesten og Dansk Kennelklubs medlemsblad HUNDEN. Det er ham, som er her og der og alle vegne til arrangementer i heste- og hundeverdenen, med sine mange kameraer og gerne med en kasse private label flødeboller under armen, og en rappende gummiand i baglommen.

I dag ejer han virksomheden Mediehuset Wiegaarden, som foruden magasinproduktion har en stor produktion af tryksager, hjemmesider med mere.

Det var Jørgen Bak Rasmussen, som på opfordring af Dansk Varmblod, startede magasinet Ridehesten. Magasinet udkom første gang ved Dansk Varmblods hingstekåring i Herning i 1995. Det var faktisk meget passende, for det var netop ved hingstekåringen i 1978, at Jørgen for alvor gjorde fotografering til sin levevej. Efterspørgslen på hans billeder blev omgående stor, så stor, at det var svært for ham at følge med. Det gav anledning til lidt sure miner, og for at bløde op på det, købte han ”fejlboller” på flødebollefabrikken i Hobro, og en gimmick var født. Flødebollerne er den dag i dag et kendemærke for Jørgen, og de er fortsat i høj kurs.

Dagen bliver fejret sammen med medarbejderne ved en fælles frokost, men der er kaffe på kanden og flødeboller på bordet, såfremt man har lyst til at kigge forbi Mediehuset Wiegaarden torsdag eftermiddag og ønske tillykke.

Læs også

Fejrer du hundens fødselsdag?

28-01-2024 09:54, af Anne Cecilie Sohl

Det spørgsmål stillede Agria Dyreforsikring i en undersøgelse om hunde- og katteejeres vaner og skikke i otte europæiske lande, og tendensen er klar: I langt overvejende grad fejrer kæledyrsejerne deres dyrs fødselsdage - danskerne er blandt de mest fødselsdagsfejrende dyreejere i Europa, og den yngre generation fører an i fejringen.

100-årig med egen Mercedes

13-01-2024 08:55, af Anne Cecilie Sohl

Enid sætter sig hver eneste dag ind bag rattet i sin brunlakerede Mercedes 220C for enten at køre på indkøb eller foretage private besøg rundt omkring.

Veterinæruddannelse fejrer 250 år og åbner dørene

15-03-2023 08:51, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I år kan den danske veterinæruddannelse fejre 250 års fødselsdag. Det bliver fejret med et spændende åbent hus 11. maj

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hundemekka på Dyrskuepladsen

08-05-2024 11:51, af Anne Cecilie Sohl

Hvis du ikke allerede har lagt planer for Kristi Himmelfartsdagene, så læg vejen forbi Roskilde Dyrskueplads. Fredag til søndag vil pladsen nemlig bugne af søde, dygtige hunde og deres ejere i anledning af Dansk Kennel Klub’s tredobbelte hundeudstilling. I løbet af de tre dage vil over 8.500 hunde blive bedømt og Dyrskuepladsen vil derfor være et sandt mekka for alle hundeelskere med rig mulighed for at få en stor overdosis af pelset kærlighed.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Symptom - træthed

20-01-2022 15:28, af Astrid Gerd Holtet

Træthed eller nedstemthed er et almindeligt symptom på mange forskellige sygdomme hos hunde, men det kan være svært for ejeren at opdage

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Endelig er de her! Billeder fra udstillingen i Roskilde

21-05-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Roskilde online.

Må min hund spise mælkebøtter?

28-07-2017 12:54, af Anne Ekenberg

Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.