Tidligere undersøgelser har peget på, at dyrehold – specielt hundehold – giver lavere risiko for at udvikle astma. Nu mener forskere fra University of California, San Francisco at vide hvorfor. Forskerne med Kei Fujimura i spidsen har i nye undersøgelser påvist, at bakteriebestanden i husstøvet fra hjem med hunde er forskellig fra støv i hjem uden hunde. Man fik idéen om, at mikrober i hundehjem beskytter husets beboere mod RS–virus; et virus, der kan give små børn alvorlige luftvejsinfektioner og desuden er forbunden med øget risiko for udvikling af astma. Denne idé er testet på mus. Undersøgelsen viste, at mus, der havde spist støv fra hjem med hunde, ikke fik symptomer, selvom de blev udsat for smitte med RS–virus. Undersøgelsen viste desuden, at disse mus havde en anderledes bakteriesammensætning i mave og tarm, end andre mus. Fujimura siger, at ovennævnte undersøgelse er første skridt mod at bestemme de mikrober, som beskytter mod virus og astma. Endvidere påpeger hun, at en bedre forståelse af sammenhængene mellem bakterieflora og allergiske sygdomme kan føre til nye behandlingsmuligheder. Kilde: forskning.no
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?