Hund overlevede 6 døgn i stor grav

18-03-2015 09:16, af Tine Luther
Jagt|
En jack russell terrier opholdt sig hele seks døgn i en grævlingegrav.
Copyright Ridehesten.com
Modelfoto: Shutterstock

Jack russell terrieren Maggie var på drivjagt med sin ejer, Peter Therkildsen, formand for Vejrumbro Jagtforening, da hun pludselig forsvandt ned i et – skulle det vise sig – enormt stort gravkompleks. Maggie har ellers aldrig været brugt til granjagt – og ej heller vist nogen form for interesse for grave tidligere. Heller ikke det pågældende kompleks, som hun havde været forbi flere gange før. Efter at have været på drev med et par rådyr, satte Maggie pludselig kurs mod en af gravens indgange og forsvandt derned. Peter Therkildsen ventede hele dagen på Maggie, men hun kom ikke op. Dagen efter gik han og en kammerat i gang med spade og skovl i forsøget på at finde Maggie – men uden held. De turde ikke bruge maskiner i frygt for at begrave hende levende. Selv om de gravede med håndkraft, styrtede graven styrtede sammen flere steder. Den viste sig at være kæmpestor og i flere etager. De følgende dage vendte Peter Therkildsen dagligt tilbage for at søge efter sin hund. På 6.-dagen troede han ikke længere på, at hun var i live og besluttede at grave med maskiner efter hende, for findes skulle hun. Efter at have gravet med en rendegraver et stykke tid og have opdaget et utal af gange og blindgyder, kom der pludselig en grævling springende op. Peter Therkildsen og rendegraveførerens frygt var nu, at Maggie havde været i kamp med grævlingen, der var langt større en hende, og var blevet dræbt. Så sprang der en slange på rendegraveren, og alt så fuldstændig sort ud. Peter Therkildsen formodede, at Maggie var borte for altid og forlod stedet i afmagt. Rendegraveføreren havde glemt sin jakke, og da han gik tilbage efter den, lød der et brøl fra ham. Maggie var dukket op af graven – glad og i levende live! Hun havde fået bidt et par cm af det ene øre og havde nogle sår i hovedet – men et dyrlægetjek viste, at hun ellers var sund og rask. Kilde: Jæger

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.

Skal du have hund? - Vælg den rigtige race!

13-10-2017 10:10, af Marlene Goldbæk Johansen

Hvert år bliver over 12.000 raske hunde aflivet i Danmark, fordi deres mennesker ikke længere kan eller vil beholde dem.

Det er ofte hundenes adfærd, som volder problemer, og problemerne skyldes næsten altid, at ejeren ikke var ordentligt afklaret omkring det at have hund – og om det rette racevalg, inden hunden blev anskaffet.

Det er uendelig vigtigt, at man vælger en race, der passer til lige netop det liv, man lever – og at man kan honorere racens behov. Både for hundens og for ejerens skyld!

Her kan du læse de portrætter af forskellige racer, der har været bragt i magasinet HUNDEN.