Afskyelige bjørne/hunde-kampe

25-06-2011 09:54, af Tine Luther
I Pakistans bagland findes en bizar form for underholdning: Bidske hunde slippes mod forsvarsløse bjørne. Dette dyrplageri skal stoppes nu!
Copyright Ridehesten.com
Hunde angriber ved en bjørne/hundekamp i Pakistan. Antallet af bjørne/hundekampe er faldet drastisk de seneste år og foregår nu kun i det skjulte. Det er resultatet af et målrettet samarbejde med WSPA’s medlemsorganisation i landet, BRC (Bioresource Research Centre). © WSPA/Mark Rissi

I visse dele af Pakistan bliver bjørne tvunget til at kæmpe imod aggressive hunde – udelukkende for at underholde et publikum. Bjørnen står bundet i en arena, tænder og kløer er slebet ned. Den er fuldstændig forsvarsløs. Under kampen får bjørnen alvorlige skader. Tit får den snuden næsten helt bidt af. Og øjnene bliver snittet i så voldsom en grad, at den ofte bliver blind. Uden for arenaen lever bjørnene i fangenskab. De får typisk hverken den føde eller omsorg, de har brug for. Skaderne efter kampene bliver heller ikke behandlet. Desuden er kampene ulovlige. Alligevel bliver bjørne fanget i naturen og solgt for at underholde. Øjenvidneberetning fra bjørne/hundekamp Dr. Fakhar-i-Abbas: ”Dagen var varm og fugtig. Tilskuerne var tydeligt tændte. De trampede med fødderne, hurtigere og hurtigere, for at få underholdningen til at begynde. Og så var den der – en kæmpestor sortbjørn blev ledt ind i arenaen. Men der var noget galt. Bjørnen stod ikke oprejst og stolt. Han humpede ind, kom næsten krybende. Hans øjne var helt døde. Snuden hang løst fra hans ansigt. Så brød helvede løs. Fire aggressive hunde omringede ham, de snerrede og gjorde sig klar til at angribe. Bjørnen prøvede at lange ud efter dem, men havde ikke nok kræfter. Hundene for på ham, bed sig fast i hans stakkels snude og rev i den, til den hang i et enkelt stykke kød”. Blodig og ulovlig "underholdning" Op til 2000 tilskuere pr. gang samles for at se kampene. ”Underholdningsformen” er blandt de mest barbariske og blodige i verden. Der tjenes penge på kampene. Arrangementerne bliver organiseret af magtfulde landejere i Pakistans bagland. De ejer og træner selv hundene – jo mere bidske og brutale i kamp jo mere prestige til ejerne. Kampene er forbudte (Pakistan Wildlife Act) og går også imod den islamiske lære, som forbyder at dyr sættes mod hinanden i kamp. Bjørnene ejes af fattige folk, som bliver betalt af landejerne for at lade deres dyr deltage i kampene. Giv bjørnene et bedre liv – støt WSPA’s arbejde Dyreværnsorganisationen WSPA har stoppet mange bjørne-hundekampe. Men de brutale og blodige slagsmål sker stadigvæk. Du kan være med til at give bjørnene en hverdag uden frygt og smerte. I dag bor flere af de bjørne, WSPA har reddet, i et reservat i Pakistan. Og de har fået et helt nyt liv. Deres sår og skader er behandlet, de får ordentlig mad – og for første gang i lang tid har de frihed til at bevæge sig, som de vil. Hjælp med at redde de ca. 65 bjørne, der stadig bliver tvunget til at kæmpe mod hunde, og hjælp os med at give dem et godt liv: 130 kr. sikrer fem bjørne en effektiv ormekur 300 kr. sikrer kost og vitaminer til en bjørn i en måned 550 kr. sikrer transport af en reddet bjørn til reservatet 1.100 kr. sikrer dyrlægepleje og medicin til en bjørn i et år. Se mere og støt kampen mod bjørne/hundekampene via linket til højre under billedet. Kilde: WSPA

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Højsæson for smitte: Snegleparasit kan være livsfarlig for din hund

02-05-2024 10:35, af Anne Cecilie Sohl

Den livsfarlige sygdom hjertelungeorm spreder sig netop nu blandt hunde i Danmark, parasitten smitter nemlig mest i foråret i takt med, at temperaturen stiger. Hundeejere skal derfor være ekstra opmærksomme på hundens adfærd, da hjertelungeorm kan gøre alvorlig skade på hundens organer, lyder advarslen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Årets Førerhund 2024 er fundet

26-04-2024 11:07, af Anne Cecilie Sohl

Golden retrieveren Bertha har modtaget nyindstiftet pris for at være sin brugers øjne i trafikken og gøre hendes liv meget lettere.

Danskerne vil gå langt for at hjælpe dyr i nød

26-04-2024 08:38, af Anne Cecilie Sohl

Siden Agria Dyreforsikring i 2018 første gang afholdt den velgørende Hundegåtur, er danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød kun vokset. Derfor håber Agria på - for syvende år i træk - at kunne sætte indsamlingsrekord i weekenden den 4. og 5. maj. Hverken distancen eller antallet af skridt er afgørende for donationens størrelse - men jo flere der går med, jo flere penge donerer selskabet til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hvad er interdigital furunkulose?

22-12-2017 16:15, af Astrid Gerd Holtet

Furunkulose i poterne er en ret almindelig lidelse hos hunde, som kan være smertefuld og svær at slippe af med

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Må min hund spise mælkebøtter?

28-07-2017 12:54, af Anne Ekenberg

Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Skal du have hund? - Vælg den rigtige race!

13-10-2017 10:10, af Marlene Goldbæk Johansen

Hvert år bliver over 12.000 raske hunde aflivet i Danmark, fordi deres mennesker ikke længere kan eller vil beholde dem.

Det er ofte hundenes adfærd, som volder problemer, og problemerne skyldes næsten altid, at ejeren ikke var ordentligt afklaret omkring det at have hund – og om det rette racevalg, inden hunden blev anskaffet.

Det er uendelig vigtigt, at man vælger en race, der passer til lige netop det liv, man lever – og at man kan honorere racens behov. Både for hundens og for ejerens skyld!

Her kan du læse de portrætter af forskellige racer, der har været bragt i magasinet HUNDEN.