I visse dele af Pakistan bliver bjørne tvunget til at kæmpe imod aggressive hunde – udelukkende for at underholde et publikum. Bjørnen står bundet i en arena, tænder og kløer er slebet ned. Den er fuldstændig forsvarsløs. Under kampen får bjørnen alvorlige skader. Tit får den snuden næsten helt bidt af. Og øjnene bliver snittet i så voldsom en grad, at den ofte bliver blind. Uden for arenaen lever bjørnene i fangenskab. De får typisk hverken den føde eller omsorg, de har brug for. Skaderne efter kampene bliver heller ikke behandlet. Desuden er kampene ulovlige. Alligevel bliver bjørne fanget i naturen og solgt for at underholde. Øjenvidneberetning fra bjørne/hundekamp Dr. Fakhar-i-Abbas: ”Dagen var varm og fugtig. Tilskuerne var tydeligt tændte. De trampede med fødderne, hurtigere og hurtigere, for at få underholdningen til at begynde. Og så var den der – en kæmpestor sortbjørn blev ledt ind i arenaen. Men der var noget galt. Bjørnen stod ikke oprejst og stolt. Han humpede ind, kom næsten krybende. Hans øjne var helt døde. Snuden hang løst fra hans ansigt. Så brød helvede løs. Fire aggressive hunde omringede ham, de snerrede og gjorde sig klar til at angribe. Bjørnen prøvede at lange ud efter dem, men havde ikke nok kræfter. Hundene for på ham, bed sig fast i hans stakkels snude og rev i den, til den hang i et enkelt stykke kød”. Blodig og ulovlig "underholdning" Op til 2000 tilskuere pr. gang samles for at se kampene. ”Underholdningsformen” er blandt de mest barbariske og blodige i verden. Der tjenes penge på kampene. Arrangementerne bliver organiseret af magtfulde landejere i Pakistans bagland. De ejer og træner selv hundene – jo mere bidske og brutale i kamp jo mere prestige til ejerne. Kampene er forbudte (Pakistan Wildlife Act) og går også imod den islamiske lære, som forbyder at dyr sættes mod hinanden i kamp. Bjørnene ejes af fattige folk, som bliver betalt af landejerne for at lade deres dyr deltage i kampene. Giv bjørnene et bedre liv – støt WSPA’s arbejde Dyreværnsorganisationen WSPA har stoppet mange bjørne-hundekampe. Men de brutale og blodige slagsmål sker stadigvæk. Du kan være med til at give bjørnene en hverdag uden frygt og smerte. I dag bor flere af de bjørne, WSPA har reddet, i et reservat i Pakistan. Og de har fået et helt nyt liv. Deres sår og skader er behandlet, de får ordentlig mad – og for første gang i lang tid har de frihed til at bevæge sig, som de vil. Hjælp med at redde de ca. 65 bjørne, der stadig bliver tvunget til at kæmpe mod hunde, og hjælp os med at give dem et godt liv: 130 kr. sikrer fem bjørne en effektiv ormekur 300 kr. sikrer kost og vitaminer til en bjørn i en måned 550 kr. sikrer transport af en reddet bjørn til reservatet 1.100 kr. sikrer dyrlægepleje og medicin til en bjørn i et år. Se mere og støt kampen mod bjørne/hundekampene via linket til højre under billedet. Kilde: WSPA
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, sikrede sig lørdag endnu en gang sejren i Best In Show ved en international DKK udstilling.
Så er billederne fra udstillingen i Herning kommet på hjemmesiden.
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Med risiko for at gentage os selv: Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, vinder endnu en gang Best In Show!
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Som en del af søndagens oplevelser i Store Ring, blev der ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonderland uddelt en særlig hæder til de imponerende repræsentanter for Danmarks seks nationalracer. Og det var en gammel dansk hønsehund ved navn Charletan's Rollo, der løb med titlen som Bedste Hund af Dansk Race.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse