Hund og unge mænd reddede mand fra kuldedøden

10-12-2015 14:08, af Tine Luther
Det var en mørk og stormfuld aften – den aften for et par uger siden, da vinteren gæstede Danmark… Det var bidende koldt, vinden hylede, og sneen lå tykt, men Knud skulle lufte sin hund. Han kom til at sidde fast i sneen. Hans hund sank i, men kom fri af sneen og blev hans redning sammen med tre unge mænd.
Copyright Ridehesten.com
Modelfoto: Shutterstock

Det var langt ud på aftenen, og det var tid til at gå tur med hunden. Da Knud fra Lille Karleby havde gået en halv kilometer på landevejen, ville han ned på cykelstien, for landevejen var mørk og farlig. Han havde troet, det var nemt at komme derned, men skrænten var stejl, og sneen lå pakket i et lag på et par meter. I det Knud og hans hund trådte derud, sank de i, og hunden, Aiko, forsvandt helt. Den 68-årige Knud sad i sne til midt på lårene. Normalt havde han sin mobil med, men ikke lige denne aften. Ingen vidste, han var gået ud, og ingen kunne se eller høre ham. Knud forsøgte at kæmpe sig fri, men det lykkedes ikke, og han mistede bevidstheden. Han er diabetiker, og hans blodsukker var lavt. Aiko, som var kommet fri, forsøgte slæbe sin ven fri, men måtte give op. Derefter stillede hunden sig ved hans hoved. Tre unge mænd kom kørende og så den frysende golden retriever. De standsede og fik så også øje på den kolde mand, tog ham ind i bilen og ringede 112. I ambulancen fik personalet det våde tøj af Knud i en fart og fik givet ham glukose. Hans kropstemperatur var på 33 grader. Knuds datter, Susan, sad intetanende ganske nærved i Kr. Hyllinge og blev ringet op af Knuds nabo, da Aiko var blevet bragt hjem af nogle lokale. Både Knud og Susan er taknemmelige over Aiko og de tre mænds heltemodige indsats, som reddede Knuds liv. Kilde: lokalavisen.dk /Lotte Nygaard

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Har du råd til kæledyr? Find ud af om Fido sprænger budgettet

21-06-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Det er dyrere at være hunde- end katteejer. Det er i sig selv måske ikke overraskende, men hvad koster det egentlig pr. måned at have hund eller kat? Det har 800 hunde- og katteejere svaret på – og her kan du også læse, hvad der er årsag til forskellen i udgifterne.

Dyrlæge: Undgå at motionere din hund i varmen

18-06-2024 13:16, af Anne Cecilie Sohl

Om ikke så længe kommer de meget høje sommertemperaturer, som mange danskere sukker efter for tiden, og mange af os ser frem til at tilbringe mere tid udendørs med vores firbenede venner. 

Se billederne: Udstilling i Vejen

20-06-2024 09:27, af Anne Cecilie Sohl

Du kan nu se alle billeder fra Vejen online.

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Flot afslutning i Vejen

16-06-2024 21:00, af Anne Cecilie Sohl

Søndag i Vejen bød trods nogle mørke skyer og få regnbyger, på meget mere solskin og varme, til de mange engagerede hunde og førere. 

Hattrick til Simone

15-06-2024 18:04, af Anne Cecilie Sohl

Simone Riisgaard Kristiansen er ikke til at stoppe. Lørdag vandt hun for tredje gang i 2024 dagens juniorhandlingkonkurrence ved DKK's udstilling i Vejen - og så endda på sin fødselsdag. 

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet