Fotoudstillingen 8 towards 12

08-02-2013 08:12, af Tine Luther
Fotograf Bo Nymann har i 1½ år fulgt otte handicappede eliteatleter, som trods deres handicap har fundet meningen med livet. En af dem er Maria Larsen, der er synshandicappet og derfor har en førerhund. Billederne udstilles i begyndelsen af 2013 i henholdsvis København og Århus.

Hvad er meningen med livet? Spørgsmålet stilles ofte når man rammes af traumer efter ulykker, livstruende sygdomme eller medfødte handicaps. Fotoudstillingens portrætterede har alle fundet meningen med livet. De har alle haft det mål at kvalificere sig til De Paralympiske Lege i London 2012. Atleterne har inviteret fotografen ind i deres liv uden forbehold, både på og udenfor banen. Gennem sporten har disse otte fantastiske mennesker og eliteatleter fundet passionen for livet. De er rollemodeller for børn og unge, inspirerende for voksne og et sprudlende eksempel på, at livet ikke begrænses af et handicap. Det er ikke atleter man skal have ondt af, men blive inspireret af og tænke ”hvis de kan, så kan jeg også”. Hvis vi kæmper, kan vi tage styringen over vores eget liv, handicappet eller ej. Bruger sin førerhund 90 % af tiden Maria Larsen er synshandicappet. Hun blev født som seende, men med flere øjensygdomme. I hendes teenageår udviklede hun grøn stær, som lægerne ikke opdagede, før det var for sent. Derfor er hun i dag helt blind på venstre øje og har en lille synsrest på højre øje. Hun har kun 1 % af sit syn tilbage. Hun kan skelne mellem dag og nat. Hun bruger sin førerhund 90 % af tiden og sin blindestok 10 % af tiden. Hun arbejder i flexjob som massør på Rigshospitalet i deres it-afdeling. Maria deltog ved PL i London 2012 i disciplinen goalball. Detl er en sport for synshandicappede, hvor der spilles med bind for øjnene og med en stor tung boldt, som indeholder en lille bjælde. På den måde kan de høre, hvor bolden er. Maria ønsker at medvirke i fotoprojektet – på billeder både med og uden sin førerhund – fordi: Handicapsporten fortjener at komme mere i fokus, da vi lægger mindst lige så meget tid i det som raskidrætten. Måske projektet kan give folk mere viden om handicappede og vise, at man kan have et fint liv blot med ekstra udfordringer. Fotoudstillingen 8 towards 12 er et non-profit projekt og vises: 8. februar – 21. marts 2013 – Øksnehallen i København Gratis adgang 3. – 29. april 2013 – Musikhuset Aarhus Gratis adgang Se mere om 8 towards 12 via linket under billederne til højre.

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Endelig er de her! Billeder fra udstillingen i Roskilde

21-05-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Roskilde online.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Hundemekka på Dyrskuepladsen

08-05-2024 11:51, af Anne Cecilie Sohl

Hvis du ikke allerede har lagt planer for Kristi Himmelfartsdagene, så læg vejen forbi Roskilde Dyrskueplads. Fredag til søndag vil pladsen nemlig bugne af søde, dygtige hunde og deres ejere i anledning af Dansk Kennel Klub’s tredobbelte hundeudstilling. I løbet af de tre dage vil over 8.500 hunde blive bedømt og Dyrskuepladsen vil derfor være et sandt mekka for alle hundeelskere med rig mulighed for at få en stor overdosis af pelset kærlighed.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Symptom - træthed

20-01-2022 15:28, af Astrid Gerd Holtet

Træthed eller nedstemthed er et almindeligt symptom på mange forskellige sygdomme hos hunde, men det kan være svært for ejeren at opdage

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Fem gode råd til sårpleje hos hunde

05-02-2021 15:11, af Astrid Gerd Holtet

Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?