Du tager jo også fodboldstøvler på, når du spiller fodbold

01-10-2021 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hvorfor skal man have en speciel jakke på, når man lufter hund? Det er et af de spørgsmål, der ofte møder DogCoach, når virksomheden viser dens hundelufterjakker

Copyright Ridehesten.com
Pressefoto

 

Siden 2016 har DogCoach produceret særligt hundeluftertøj til det danske hundefolk. Stifter, Linn Radsted, kommer oprindeligt fra hesteverdenen, hvor specialtøj historisk set har været en væsentlig vigtigere del, end det er i hundeverdenen.

– Det var faktisk først, da jeg fik min hund, Nemo, jeg fandt ud af, hvor meget hundeejere skal slæbe med på farten og til træning, fortæller Linn Radsted og fortsætter:

– Det undrede mig, at ingen anden havde tænkt tanken om en funktionel hundelufterjakke. Vi går tur med hunden to til tre gange hver eneste dag. Vi har hundeposer, godbidder, reflekser og meget, meget mere, som vi lige skal huske at have med hver gang. Så ender det ofte med, at vi degraderer en gammel jakke til at være den, vi har på, når vi lufter hund. Det er jakken, hvor der ligger gamle rester af godbidder i lommerne og som efterhånden har fået et mønster af hundepoter på fronten.

Linn Radsted endte selv med at bruge sine aflagte Equsanajakker, som hun selv havde været med til at designe for en kunde, når hun luftede hund.

– Jeg nægtede simpelthen at gå rundt med en stor, klodset og stopfyldt bæltetaske rundt om maven. En dag sagde en ven til mig, at hvis jeg kunne designe parkajakker til ryttere, kunne jeg vel bare udbygge dem med flere lommer, og så havde man en hundelufterjakke. Sådan blev ideen født, og efter et hav af designmøder, tests og prototyper blev den allerførste DogCoach jakke lanceret til det allerførste DogDays event i oktober 2016.  

Copyright Ridehesten.com
Pressefoto

 

Schweizerkniv eller dametaske

Selvom DogCoach nu har været i gang i fem år, bliver Linn Radsted stadig mødt af spørgsmålet om, hvorfor man overhovedet har brug for en speciel jakke at lufte hund i.

– Ja det er nok det spørgsmål, jeg oftest får. På andenpladsen kommer spørgsmålet om, hvorvidt det er hunden, der skal have jakke på, siger hun og fortsætter:

– For os handler det ganske enkelt om at gøre livet som hundeejer så enkelt som muligt. Hundeluftertøjet designes med 10 indbyggede features hvor aftagelig godbidslomme, squeaker i kraven til nødindkald, foldbare reflekser, ringe til klikker-påsætning, udtræk til hundeposer er med på listen. 

På den måde har du det hele på et sted, og så skal du bare huske at have jakken på, når du skal lufte hunden. 

Linn Radsted sammenligner hundelufterjakken med en schweizerkniv eller en dametaske, og antyder hermed også, at tøjet er til både mænd og kvinder.

Copyright Ridehesten.com
Pressefoto

Siden den første hundelufterjakke blev lanceret i 2016, er det blevet til flere forskellige produkter til hundeejere. Fælles for produkterne er, at de skal være funktionelle og løse en problemstilling.

– Det ligger i vores DNA, at vores produkter skal bidrage til at gøre hverdagen med hunde lettere, fastslår Linn Radsted, der faktisk slet ikke forstår, at der ikke for længst er produceret masser af påklædning specielt til hundeejere:

–  Det undrer mig virkelig. Skal man ud at spille fodbold, tager man jo også fodboldstøvler på. Man kan naturligvis sagtens spille fodbold uden, men det gør det bare meget lettere, hvis man har fodboldstøvler på.

 

Fællesskab og loyalitet

DogCoach har netop sendt den største vinterkollektion på markedet, og her har virksomheden udvidet antallet af produkter markant, ligesom farvevalget er blevet bredere.  

– Det er altid lidt svært at vide, hvad man skal gå efter. Vi starter på at designe vores kollektioner mere end 12 måneder før, de kommer ud, og det betyder jo, at vi skal vide, hvad der er oppe i tiden et år ude i fremtiden, fortæller Linn Radsted.

Indtil nu er det lykkedes for DogCoach at præsentere kollektioner, som deres kunder ser frem til at investere i.

– Hemmeligheden er sådan set, at vi lytter til vores kunder. Vi bruger meget de sociale medier til at kommunikere med vores kunder. Og spørger vores mere end 31.000 trofaste følgere  om hvad de synes om design, eller om hvilke features der ville give mening at ændre eller tilføje løbende. På den måde tester vi løbende vores produkter og designer i fællesskab med vores kunder.  

Copyright Ridehesten.com
Pressefoto

Succesen med denne fremgangsmåde er ikke til at tage fejl af. Typisk er 70 procent af en kollektion solgt, inden den er landet og for mange kunder er datoen for lanceringen af en ny kollektion næsten hellig.

– Vi har kunder, der sidder klar til at bestille så snart kollektionerne går live på shoppen - sidst skrev en del endda at de havde sat alarmen til på deres telefon når der blev åbnet

Vores kunder er ekstremt loyale, og det skyldes at vi lytter, bruger-involverer og at kunderne føler sig taget alvorligt, fortæller Linn

 

FOR MERE INFO OM DOGCOACH - KLIK HER

 

Det globale ansvar

Det er sket, at en vares popularitet er kommet bag på Linn Radsted. Senest med den nyeste kollektion, hvor farven brændt orange er blevet introduceret.

– Vi havde ikke forventet, at Winter Sun ville blive den mest populære, men den er simpelthen bare blevet revet væk fra den første sending af varer, fortæller hun.

Med den popularitet kunne DogCoach helt sikkert sælge flere produkter, end de gør i dag. Men at stå bag et populært tøjmærke kræver også, at man tager ansvar, mener Linn Radsted.

– Som producenter har vi da et stort ansvar for, at vi ikke oversvømmer markedet med tøj. Jeg ønsker ikke, at DogCoach bidrager til hele ”brug-og-smid-væk-kulturen.” Derfor er vores kollektioner altid af høj kvalitet med en lang holdbarhed, ligesom vi altid kun har limited edition. 

DogCoach sælger idag hundeluftertøj igennem mere end 50 dygtige forhandlere, og findes i dag i mere end 13 lande. Seneste skud på stammen er den tyske webshop, som bidrager til en yderligere satsning på det tyske marked. 

Copyright Ridehesten.com
Pressefoto

Tilbage i 2016 da det hele startede med lanceringen af den allerførste hundelufterjakke, lå det ikke i kortene at det var det Linn Radsted skulle leve af. 

- Som mangeårig iværksætter har jeg prøvet at skabe mange projekter og brands, men ingen har haft det take of som DogCoach. På under 2 måneder blev de 500 første jakker nemlig revet væk, og det på trods af at vi faktisk nærmest kun havde en Fb-side og en meget lowkey webshop. 

Næste gang fik vi 1000 jakker hjem, og de blev næsten solgt lige så hurtigt. Jeg synes, der er noget smukt i, at vi er vokset med vores brugere, for det er sådan DogCoach er blevet til det, det er i dag. 

Copyright Ridehesten.com
Pressefoto

Info

Efterårs- og vinterkollektionen

* DogCoach efterårs- & vinterkollektion 21 består af unikt designede outdoor produkter til alle typer af hundeejere, alle med indbyggede features.

* I oktober lanceres anden del af kollektionen, som indeholder

* Bomberjakker i unisex model, Vindtæt og 100% vandtæt med mellemforing

* Bestseller parkafrakke, over 10.000 solgt af modellen som er videreudviklet siden 2016. Vindtæt og 100% vandtæt

* Forede Hundelufterbukser

* Jumpsuit med nano-tech behandlet overflade, sørger for dragten er vindtæt og stærkt vandafvisende

* I november kommer endnu flere nyheder til kollektionen - også til herrerne

Læs også

Felix Smith medejer af DogCoach - Designer kollektion til mænd

12-10-2021 08:38, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er næppe gået manges snude forbi, at Felix Smith er vild med hunde og at han selv er mangeårig dedikeret hundeejer. Da han for et års tiden siden gik fra fastansat til freelancer, fik han pludselig mere tid. Tid til blandt andet at prioritere friheden og outdoorlivet sammen med sin bedste ven og faste makker, den 2-årige cockerspaniel Robert Redford. Og mulighed for olympisk og med hjertet at vælge sine arbejdsmæssige projekter

Lækkert tøj på Hund i Fokus

26-08-2021 14:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det bliver kæmpestort i weekenden på Vilhelmsborg. Derfor har Dogcoach også valgt at præsentere deres nye tøjkollektion ved Hund i Fokus

STOR JULEKONKURRENCE: Vind med en ven - Uge 3

18-12-2020 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

På hunden.dk kan vi nu stolt præsentere denne julekonkurrence med flotte præmier fra Arion, Dogcoach, Tholo, Simbas Foder og Hundekroen

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Corona i Herning: Bliv testet

20-11-2021 19:10, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Der er konstateret smitte hos flere deltagere på udstillingen i Herning. Derfor opfordres alle, der var på udstillingen til at lade sig teste

Traumatiske oplevelser kan forkorte hundes liv

24-11-2021 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Ungarsk studie peger på, at traumatiske oplevelser kan have langvarige, negative konsekvenser for hunde og i sidste ende forkorte deres levetid

Gør hunden nytårsklar

24-11-2021 09:10, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nytåret står snart for døren, og med det kommer den for hundene frygtelige larm. Her får du lidt gode råd til en god nytårsaften med hunden

 

Hjerneblødninger hos hunde

18-11-2021 09:00, af Astrid Gerd Holtet

Kender du symptomerne på en hjerneblødning hos hunde? Vi ser nærmere på hvad sker ved en hjerneblødning og hvad du skal holde øje med

Urinkrystaller: Hvad er det?

27-11-2021 09:16, af Astrid Gerd Holtet

Krystaller kan dannes i hundens urin, og disse krystaller kan give anledning til betændelse og irritation i blæren, de kan samles til større sten og i værste fald blokere, så hunden ikke kan komme af med sin urin – og en sådan blokering er livsfarlig

England: Hundenapning koster fem års fængsel

22-11-2021 09:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I England har man oplevet en enorm stigning i antallet af tyverier af hunde. Nu bliver straffen for den forbrydelse sat væsentligt i vejret

Billederne fra Herning er online

17-11-2021 08:33, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Nu kan du se alle billederne fra Herning

Blot et par sugetabletter eller tyggegummi med xylitol kan være livsfarlige for din hund

26-11-2021 09:26, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Sødestoffet xylitol er farligt for hunde, fordi det sænker blodsukkeret og kan give forgiftning. Tandpasta, tyggegummi, slik og sukkerfrie varer er eksempler på produkter, der kan indeholde xylitol. Selv en lille mængde xylitol kan få hunden til at få et livstruende fald i blodsukkerniveauet. Alle produkter der indeholder xylitol, bør derfor altid opbevares utilgængeligt for hunden. Agria Dyreforsikring giver her en oversigt over symptomerne, mængden af xylitol der er farlig for hunden, og hvordan du skal behandle hunden i tilfælde af, at din hund har indtaget produkter med xylitol

Kærlighed giver pote (kortfilm)

22-11-2021 15:03, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi ved alle, at menneskets bedste ven er vores hund. I ”Kærlighed giver pote” – er det en whippet, der hedder ”Bella”

Galgo espanol: En spansk jagthund i knibe

26-11-2021 12:00, af Marie Helene Rigård Rohleder

Der lever mere end 400.000 hunde af racen galgo espanol i Spanien, hvor de bruges til jagt og væddeløb. Mange af hundene lever under kummerlige forhold, og hvis de ikke duer bliver de smidt på gaden eller skudt. Dokumentaristen Yeray Lopez er bosat i Danmark og har viet sit liv til at kæmpe for et mere dyrevenligt liv for galgoerne