Det er lørdag eftermiddag på campingpladsen ved Faxe, og det betyder tid til en frivillig fælles gåtur for alle campingpladsens to- og firbenede venner. Bestyrer af Vemmetofte Strand Camping, Elsebeth Larsen, går i spidsen med sine to golden retrievere. Logrende haler, et fast blik mod den danske efterårsskov og en våd hundesnude, som ivrigt dufter sig frem til saltvandet ved stranden.
-I foråret startede jeg med at arrangere de fælles gåture. Jeg skulle jo alligevel til stranden med mine to hunde, så hvorfor ikke invitere andre med? Det har været en kæmpe succes, og vores gæster vælger også os, fordi vi er hundevenlige, siger Elsebeth Larsen, bestyrer af Vemmetofte Strand Camping.
Legeplads til hunde og specialdesignet badekar
Vemmeteofte Camping er en familiecampingplads med forskellige legepladser til børnene. Men hvorfor ikke også til hunde? Den tanke slog ned i Elsebeth Larsen i 2003, og derfor fik de bygget en skovlegeplads til hunden med blandt andet et lille hus, en tunnel, en balancebom og en zig zag bane. Hundelegepladsen fungerer som en privat hundeskov til campingpladsens firbenede gæster.
Vemmetofte Camping har også et specialdesignet hundebad, som blev udvidet for et par år siden, så alle hunde, store som små, kunne få et svalende bad i sommervarmen.
-Det fungerer rigtig godt med de mange hunde på campingpladsen. For de fleste gæster er hundene jo deres børn, og derfor foretrækker gæsterne steder, hvor hundene kan komme med, så de eksempelvis ikke behøver bekymre sig om hundepension, siger Elsebeth Larsen.
Nytårsfest uden fyrværkeri
Hvert nytår inviterer Vemmetoft Camping til nytårsfest for hund og ejer. Her forsøger de at skabe et fredeligt helle til de mange hunde, som er bange for fyrværkeri. Heksehyl, knaldperler, raketter og diverse fyrværkeri er nemlig forbudt på campingpladsen.
-Hvert nytår er alle vores mobilehomes, hvor du må have hund med, helt booket. Før nytårsfesten om aftenen går vi altid en lang fællestur om formiddagen, så hundene er godt trætte. I 2016 holdt Linse Kessler nytår hos os med sine to dejlige hunde, blandt andet for at undgå det larmende fyrværkeri, siger Elsebeth Larsen.
Det er for alvor ved at blive mørkt og koldt udenfor. Mange danskere pakker kufferten, når vinteren melder sig, og rejser på ferie – og nogle tager hunden med under armen. Gør man det, er der blandt andet én ting man skal huske at have styr på, nemlig hundens rabiesvaccination
Så er det igen tid til at quizze lidt
Var du i Fredericia i weekenden, eller vil du bare gerne se, hvordan det så ud, så er billederne nu online
At dele seng med en hund, kan være mindre forstyrrende og mere tryghedsskabende, end at dele seng med et andet menneske – det viser et nyt studie fra USA
Hvert år bliver over 12.000 raske hunde aflivet i Danmark, fordi deres mennesker ikke længere kan eller vil beholde dem.
Det er ofte hundenes adfærd, som volder problemer, og problemerne skyldes næsten altid, at ejeren ikke var ordentligt afklaret omkring det at have hund – og om det rette racevalg, inden hunden blev anskaffet.
Det er uendelig vigtigt, at man vælger en race, der passer til lige netop det liv, man lever – og at man kan honorere racens behov. Både for hundens og for ejerens skyld!
Her kan du læse de portrætter af forskellige racer, der har været bragt i magasinet HUNDEN.
Lørdag var der atter engang Show Of Winners for de bedste, de smukkeste og de fineste hunde. Vi har fået et par øjenvidnefortællinger fra den flotte dag
Det har været en dejlig hundedag i Fredericia. Her får du en pose blandede billeder fra dagen
Ønsker man at få sin hund med på en rejse, er der stor forskel på reglerne hos de enkelte flyselskaber. Derfor er det vigtigt, at man sætter sig ind i selskabets regler, inden man drager mod lufthavnen. Vi bringer her et overblik
Langt de fleste hundeejere, skelner ikke imellem om deres hund er en hvalp eller junior hund, hvilket kan resultere i, at knogler og muskler ikke udvikles korrekt
Kortere eller længere perioder med manglende appetit hos hunden er noget mange hundeejere oplever i løbet af hundens liv. Nogle gange er det forbigående og ganske harmløst, andre gange er det udtryk for sygdom. Hvad skal du så holde øje med, når din hund ikke vil spise sin mad?
Knæskaller der ”går af led”, også kaldet patella luksation, er et almindeligt problem, som især ses hos mindre hunderacer