Over 100 nye hunde optaget i TrygFonden Besøgshunde

16-05-2014 11:45, af Tine Luther
114 nye besøgshunde er på vej til plejecentrene i hele landet. Måske er det også noget for dig og din hund? Der bliver flere optagelsesprøver senere på året.
Copyright Ridehesten.com
Fra ”venteværelset” i Greve. Hunde og ejere kan få sig en snak, mens de venter på at komme ind.

Golden retrievere, maltesere, old english sheepdogs og en masse andre hunde har i løbet af maj været til optagelsesprøve til TrygFonden Besøgshunde. 114 ud af de 163 hunde, som blev testet, blev optaget i besøgshundekorpset, og inden længe er de klar til at besøge beboerne på plejecentre i hele landet. - Det er virkelig rart at se, hvor dedikerede og motiverede hundeejerne er, når de møder op. De glæder sig meget og håber, at deres hunde er egnede til at komme på besøg på plejecentrene. Nogle er derfor en smule nervøse, men de bliver til gengæld utrolig glade og stolte af deres hund, når de klarer testen og får det orange besøgshundetørklæde med hjem, fortæller Galina Plesner, projektleder og adfærdsbiolog hos TrygFonden. Alle hundene blev testet af dyrlæge Pia Ammitzbøll Andersen fra Skovshoved Dyreklinik samt af hundeadfærdsbehandler Irene Jarnved. Derefter blev den samlede hundeekvipage vurderet ved en samtale med Galina Plesner. - Vi har godkendt 114 hunde, som har en rolig adfærd og et socialt gemyt, som betyder, at de vil begå sig godt blandt beboerne på plejecentrene. De fleste af de hunde, vi måtte afvise, var gode og dejlige hunde, men de var endnu for unge og friske, så de har brug for lidt mere livserfaring for at kunne håndtere besøgene blandt mange fremmede mennesker. Så vi håber, at vi ser dem igen til optagelsesprøve, når de er blevet lidt ældre, siger Galina Plesner. På www.besøgshunde.dk får alle godkendte hunde en profil, ligesom alle godkendte plejecentre har det. Så kan hundeejerne og plejecentrene selv kontakte hinanden og indgå aftaler om besøg. TrygFonden holder optagelsesprøve igen til efteråret, og interesserede hundeejere kan tilmelde sig ventelisten på www.besøgshunde.dk. Så får man automatisk besked, når der er åbent for tilmelding til optagelsesprøven, som finder sted i hele landet. Vidste du at… Der er omkring 530 hunde og 330 plejecentre er med i TrygFonden Besøgshunde-ordning. Så mange nye hunde blev optaget: 18 fra Region Nordjylland 33 fra Region Midtjylland 19 fra Region Syd- og Sønderjylland 17 fra Fyn 27 fra Sjælland

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Dyrlæge: Undgå at motionere din hund i varmen

18-06-2024 13:16, af Anne Cecilie Sohl

Om ikke så længe kommer de meget høje sommertemperaturer, som mange danskere sukker efter for tiden, og mange af os ser frem til at tilbringe mere tid udendørs med vores firbenede venner. 

Se billederne: Udstilling i Vejen

20-06-2024 09:27, af Anne Cecilie Sohl

Du kan nu se alle billeder fra Vejen online.

Flot afslutning i Vejen

16-06-2024 21:00, af Anne Cecilie Sohl

Søndag i Vejen bød trods nogle mørke skyer og få regnbyger, på meget mere solskin og varme, til de mange engagerede hunde og førere. 

Efter regn kommer solskin

15-06-2024 18:29, af Anne Cecilie Sohl

Det beviste vejrguderne i Vejen lørdag. Efter en drivvåd formiddag og start på eftermiddagen, begyndte solen at titte frem i horisonten. 

Har du råd til kæledyr? Find ud af om Fido sprænger budgettet

21-06-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Det er dyrere at være hunde- end katteejer. Det er i sig selv måske ikke overraskende, men hvad koster det egentlig pr. måned at have hund eller kat? Det har 800 hunde- og katteejere svaret på – og her kan du også læse, hvad der er årsag til forskellen i udgifterne.

Hattrick til Simone

15-06-2024 18:04, af Anne Cecilie Sohl

Simone Riisgaard Kristiansen er ikke til at stoppe. Lørdag vandt hun for tredje gang i 2024 dagens juniorhandlingkonkurrence ved DKK's udstilling i Vejen - og så endda på sin fødselsdag. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.