Labrador har fundet 550 kræfttilfælde

10-12-2014 13:35, af Tine Luther
En engelsk labrador er blevet hædret med Blå Kors Medaljen for med sine mange cancerfund at have reddet masser af mennesker.
Copyright Ridehesten.com

Den 10 år gamle labrador retriever Daisy, som er trænet af engelske Medical Detection Dogs, har fået Blå Kors Medaljen for sit enorme pionerarbejde med at spore kræft. Hun har snuset til flere end 6.500 prøver og fundet over 550 kræfttilfælde. Daisy har en formidabel evne til at lugte stoffer fra cancerceller i prøver fra patienters ånde, hud eller urin. Udover at have hjulpet et væld af fremmede mennesker, har hun også – tilbage i 2009 – markeret for brystkræft på et tidligt stadie hos sin ejer, Claire Guest, der har en ledende stilling hos Medical Detection Dogs. Hun forklarer: – Daisy blev ved med at prikke til mit bryst en dag, og det alarmerede mig. Jeg fik det tjekket og modtog beskeden, at jeg havde brystkræft på et tidligt stadie. Jeg var så heldig at få kræften fjernet, men hvis ikke det havde været for Daisy, ville jeg have gået meget længere uden at blive undersøgt, og så kunne det have været meget mere alvorligt. Alle dommere i Blå Kors-panelet var rørte over Daisy bemærkelsesværdige historie og den store forskel, hun har gjort. Fra panelet lyder det: Kræft påvirker livet for tusindvis af mennesker, og Daisy har virkelig tilført noget i forbindelse med diagnosticering og tidlig behandling af kræft. Hun fortjener i den grad medaljen. Claire Guest er begejstret over hædren – og er meget stolt af sin dygtige hund. SE KORT VIDEO MED DAISY VIA LINKET UNDER BILLEDET TIL HØJRE. Kilde: bluecross.org.uk

Videoer

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Har du råd til kæledyr? Find ud af om Fido sprænger budgettet

21-06-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Det er dyrere at være hunde- end katteejer. Det er i sig selv måske ikke overraskende, men hvad koster det egentlig pr. måned at have hund eller kat? Det har 800 hunde- og katteejere svaret på – og her kan du også læse, hvad der er årsag til forskellen i udgifterne.

Dyrlæge: Undgå at motionere din hund i varmen

18-06-2024 13:16, af Anne Cecilie Sohl

Om ikke så længe kommer de meget høje sommertemperaturer, som mange danskere sukker efter for tiden, og mange af os ser frem til at tilbringe mere tid udendørs med vores firbenede venner. 

Se billederne: Udstilling i Vejen

20-06-2024 09:27, af Anne Cecilie Sohl

Du kan nu se alle billeder fra Vejen online.

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Flot afslutning i Vejen

16-06-2024 21:00, af Anne Cecilie Sohl

Søndag i Vejen bød trods nogle mørke skyer og få regnbyger, på meget mere solskin og varme, til de mange engagerede hunde og førere. 

Hattrick til Simone

15-06-2024 18:04, af Anne Cecilie Sohl

Simone Riisgaard Kristiansen er ikke til at stoppe. Lørdag vandt hun for tredje gang i 2024 dagens juniorhandlingkonkurrence ved DKK's udstilling i Vejen - og så endda på sin fødselsdag. 

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet